www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Srbi godišnje popiju 11 litara alkohola
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Apr 01, 2013 4:09 pm    Naslov poruke: Srbi godišnje popiju 11 litara alkohola Na vrh strane Na dno strane

U Srbiji se godišnje po stanovniku potroši oko 11 litara alkohola, što je svrstava na visoko četvrto mesto u Evropi, dok je svetski prosek oko šest litara, saopšteno je iz Zajednice klubova lečenih alkoholičara Srbije.

Procenjuje se da na globalnom nivou između 10 i 15 odsto punoletnog stanovništva čine alkoholičari, kao i da je muškaraca tri puta više od žena.

"Na lečenje dolazi maksimalno između 10 i 20 odsto od svih alkoholičara. U lečenju alkoholizma veoma važnu ulogu, pored terapije lekovima, ima psihoterapijski i socioterapijski tretman u klubovima lečenih alkoholčara", rekao je na Plenumu Zajednice klubova lečenih alkoholičara (ZKLAS), koji je pod nazivom "Ja i moje telo" održan u Srpskom lekarskom društvu.

"Alkoholizam je treći po redu uzrok smrtnosti na svetu, odmah nakon kardiovaskularnih i malignih oboljenja, prava neinfektivna epidemija 21. veka i kao takav nanosi ozbiljnu štetu ne samo zdravlju obolelih, već i društvu u celini - kroz troškove lečenja, izgubljene radne dane, davanje novca - u proseku, srpsko domaćinstvo troši šest odsto svog budžeta na alkohol," izjavio je Vojin Popović, novi
predsednik Zajednice i psihijatar-adiktolog sa Odeljenja za alkoholizam iz Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti "Gornja Toponica".

On je dodao da se "na globalnom nivou, ali i u Srbiji, sve više primenjuje savremeni pristup terapiji - hemijske supstance kao što su disulfiram, naltrekson ili akamprosat koji smanjuje želju za alkoholom i u kombinaciji sa psihoterapijskom podrškom povećava se uspešnost terapije pacijenata."

Ove godine obeležava se pola veka od otvaranja prvog kluba lečenih alkoholičara u Srbiji 1963. godine, dok je prvi klub u svetu otvoren u Engleskoj 1938. godine. U Srbiji trenutno funkcioniše 31 klub lečenih alkoholičara, a procenjuje se da bi trebalo da ih ima mnogo više, pošto je svetski optimum jedan klub na 10.000 stanovnika.

Zajednica klubova lečenih alkoholičara Srbije osnovana je 1976. godine u Beogradu. Danas predstavlja veliku asocijaciju, koja povezuje sve klubove lečenih alkoholičara Srbije i njihove terapeute.

(Beta)

jellenadabogdakrepala
*Bitanga bez Princeze*
<b>*Bitanga bez Princeze*</b>

Datum registracije: 05 Apr 2011
Mesto: pandorina kutija

antiguabarbuda.gif
PorukaPostavljena: Uto Apr 02, 2013 9:50 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ja sam srbin od pete do glave... Rolling Eyes i popijem minumum 100 litara alkohola godinje...ako uzmemo
u obzir jedan jos obzira da vsakog vikenda popijem minimum 20 piva..po litre...kruskice...to deram kod mame svoje.. Smile i kdo kuce jedno pola litre dzekica....ili nekog vina pola flase... Rolling Eyes
sad cemo izracunati....ako godina ima 12 mjeseci...
to ide ovako...

1 mjesec = ima 4-5 vikenda kako koji Razz
znaci 12 x 4 = 48
20 piva u prosjeku je o,33 l piva teska...
a ko popijem deset -dvadeset za svaki vikend..to je 3,3-6.6 litra...
3,3 x 48 = 158.4x2 litra

ondak 0,5 l rakije
o,5 x 48 =24

tolko isto skivija.... 24 l

to je 48litara...zesce i 158 ,4 litra pive
ondak vino...24 litra

e sad tu su svadbe..neki rodjusi..pa neplanirane pijanke...i tako...
gdje se uglavnom odvalim ko konj Rolling Eyes i to ne mogu izbrojat ni oni najdokoniji na svetu... Rolling Eyes
jer pijem normalno dok em ne ufati..a onda pijem sve redom sto je nastolu i to iz flase..nema veze sta je..ja sve pijem... Rolling Eyes

znaci 48 litara zesce popijem...158,4 litra piva i 24 litra vina..godisnje...
znaci 230 .4 litra alkohola derem godinje Rolling Eyes ja sam pravi srbin srbenda Evil or Very Mad
a vi sto pijete po 11 litara vi ste misovi Confused i mamine maze..il' nemate alkohola..
pa derete samo kad imate..Confused
nesto od toga jeste sigurno..al' ja ne znam sta.... Rolling Eyes
al' me i ne zanima toliko Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Laughing Laughing Laughing Laughing

love is all you need
......

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Srbi godišnje popiju 11 litara alkohola Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon