www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Sve što ste želeli da pitate pilota...
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Apr 19, 2013 5:10 pm    Naslov poruke: Sve što ste želeli da pitate pilota... Na vrh strane Na dno strane

Da li su turbulencije opasne, da li mobilni telefon može da "sruši" avion, šta vas najviše nervira kod putnika... samo su neka pitanja koja bi većina putnika želela da postavi pilotu.

Novinar sajt Travelzoo "izrešetao" je jednog pilota pitanjima za koja pretpostavlja da interesuju većinu putnika. Evo šta ga je sve pitao:

Šta je najlepše u vezi sa vašim poslom?
"Jedan je razlog zbog kojih većina pilota ostaje u poslu - to što volimo da letimo."

Da li su turbulencije opasne?
"Putnici ne bi trebalo da se plaše turbulencija. U tim situacijama treba samo da se vežu, da paze da ne proliju piće po sebi. Moderni avioni napravljeni su tako da mogu da izdrže sve što nam padne na pamet, činjenica je da avioni ne padaju sa neba zbog turbulencija."

Šta uvek imate u pilotskoj kabini?
"Neki magazin, ukrštenice ili neki drugi lagani sadržaj. Znam da će ovo uznemiriti neke, ali osam sati u pilotskoj kabini može nekada biti veoma dosadno. Kada je lepo vreme, na visini za krstarenje, naše obaveze su manje i ove 'lagane' stvari drže našu koncentraciju."

Kako se borite sa "džet legom"?
"Džet leg je zaista problem. Ponekad se probudim u 3h ujutru po našem vremenu, a nakon četiri takva dana vraćam se kući, porodici koja želi sa mnom da razgovara... Skoro svaki pilot sanja o tome da se jednom skroz odmori. Posle takvih putovanja dobru količinu vremena provodimo na kauču uz hladna pića."

Koliko vremena aktivno pilotirate, a koliko to čini auto-pilot?
"Zavisi od aviona - što je veći avion, to je više tehnologije na raspolaganju. Takođe, to može da zavisi i od avio kompanije - neke od pilota očekuju da aktivno upravlja sve do visine od 10.000 metara, a neke druge očekuju da se pilot oslanja na tehnologiju."

Šta vas najviše nervira kod putnika?
"Kada misle da se sve okreće oko njih, i kada svoje frustracije ispoljavaju na osoblju. Razumem da je za neke osobe putovanje stresno, ali vas molim da bes i nervozu ne ispoljavate na dobrim ljudima koji su tu zbog vašeg komfora. Na sreću, ja sam iza blindiranih vrata i ne moram da imam direktan kontakt sa putnicima."

Koliko je zaista važno da ugasimo mobilne uređaje?
"Znam da će me stjuarti i stjuardese mrzeti zbog ovoga, ali ukoliko se avion nalazi na visini ispod 3.000 metara, mobilni uređaji ne predstavljaju opasnost. Piloti su najčešći prekršioci ovog pravila, ponekada zaboravimo da isključimo telefone."

(MONDO)

jellenadabogdakrepala
*Bitanga bez Princeze*
<b>*Bitanga bez Princeze*</b>

Datum registracije: 05 Apr 2011
Mesto: pandorina kutija

antiguabarbuda.gif
PorukaPostavljena: Uto Apr 23, 2013 12:31 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

naravno...ja sam par puta pitao ..ciko ciko... jel mogu ja malo da vozim... Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
sta njega imam pitat Rolling Eyes pored onakvih stjuardesica..svih boja... Rolling Eyes
ja pitam njih sve sta me interesuje..... Rolling Eyes

love is all you need
......

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Sve što ste želeli da pitate pilota... Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon