www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Njegovo velicanstvo SLADOLED!
Strana prethodna  1, 2, 3 ... 10, 11, 12
Pređite na stranu broj:  
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Dezerti ~
::  
Autor Poruka
*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>



Godine: 39

Datum registracije: 17 Dec 2007
Poruke: 13168
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Čet Avg 05, 2010 2:46 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Probajte sicilijanski sladoled: 3 originalna recepta za ledene granite



Granita ili sicilijanski sladoled omiljena je italijanska poslastica. Za razliku od sorbea, koji se tokom zamrzavanja meša, granita se zamrzava naglo, bez mešanja, a onda se viljuškom grebe nekoliko puta u toku zamrzavanja. Ako nemate vremena za to, onda ga pre serviranja usitnite u blenderu ili izlomite tučkom na sitne komade. Najpoznatije su one s kafom, jagodama i limunom, ali i pomorandžom, dudom, čokoladom i cvetovima jasmina.



GRANITA OD MALINA

POTREBNO JE
115 g šećera, 300 ml vode, 500 g malina, 1 limun

PRIPREMA
Kuvajte šećer i vodu dok se šećer ne rastopi. Pustite da se prohladi, a onda stavite u frižider da se rashladi. Štapnim mikserom ili u multipraktiku sameljite maline, pa ih propasirajte kroz fino sito. Pire od malina pomešajte s dobro rashlađenim sirupom i smesu ulijte u plastičnu posudu, dovoljno veliku da masa ne bude deblja od 2,5 cm. Poklopite i stavite u zamrzivač. Kad počne da se zamrzava, viljuškom izgrebite smesu, a onda vratite da se ponovo zamrzava. Grebanje viljuškom trebalo bi ponavljati na svakih pola sata dok ne dobijete fine ledene kristale.



KAFE GRANITA

POTREBNO JE
250 ml jake kafe, 200 g šećera, 500 ml vode, 400 ml slatke pavlake, 50 g čokoladnih dražeja sa ukusom kafe

PRIPREMA
Skuvajte jaku crnu kafu, ohladite je i procedite. Rastopite šećer u mlakoj vodi, dodajte kafu i stavite u zamrzivač. Povremeno viljuškom ogrebite zamrznutu masu da dobijete fine kristale leda. Pre služenja ulupajte slatku pavlaku, pa u providne čaše stavljajte naizmenično zaleđenu granitu i ulupani šlag. Pospite čokoladnim dražejama sa ukusom kafe.


GRANITA OD KAFE I NANE

POTREBNO JE
šoljica vode, šoljica šećera, 2 kesice čaja od nane, mala dinja, 1 limeta

PRIPREMA
Šećer rastvorite u šoljici kipuće vode i u taj sirup stavite kesice čaja. Ostavite da stoji desetak minuta, a u međuvremenu očistite i isecite dinju na kockice, pa je stavite u blender zajedno sa sokom i nastruganom koricom od limete. Napravite kašu i u nju na kraju umešajte rastvor šećera i čaja. Sipajte masu u posudu i stavite da se zamrzava. Povremeno masu stružite viljuškom sve do dna, kako biste dobili lepe ledene kristale.



_________________
*"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."*
 
*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>



Godine: 39

Datum registracije: 17 Dec 2007
Poruke: 13168
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 07, 2010 5:05 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Sladoled sa šlagom


Sastojci
6 čaša mleka
3 čaše šećera
1 kašičica limuntusa
150 grama šlag pene u prahu
150 ml mleka

Priprema
Prokuvati mleko i šećer, u mlako mleko dodati limuntus i promešati. Ohlađeno mleko staviti u zamrzivač da odstoji 24 časa. Sutradan umutiti šlag sa 150 ml mleka i dodavati kašiku po kašiku. Omekšalo mleko iz zamrzivača neprestano mutiti mikserom.

Podeliti u posude i dodati pasirano voće, ekstrakte, čokoladu, kafu - po sopstvenom izboru i zamrznuti. Dok se zamrzava povremeno promešati sladoled kako se ne bi kristralisali delovi sladoleda.

Izvor: SerbianCafe

_________________
*"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."*
 
*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>



Godine: 39

Datum registracije: 17 Dec 2007
Poruke: 13168
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Čet Avg 12, 2010 5:27 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Čokoladni hit sladoledi: 3 jednostavna, neodoljiva recepta


Ako ste ljubitelj čokolade, onda će vas sigurno oduševiti ukus sladoleda u kojima je glavni sastojak upravo ovaj čarobni slatkiš.




ČOKO–RUM

POTREBNO JE
500 ml slatke pavlake, 400 ml punomasnog mleka, 120 g kristal šećera, štapić vanile, 6 žumanaca, kašika belog ruma, 80 g čokolade sa 70% kakaoa, 5 g skrobnog brašna

PRIPREMA
U šerpu sipajte polovinu mleka i polovinu slatke pavlake, dodajte štapić vanile i prokuvajte na tihoj vatri. Pustite da provri, pa skinite s vatre i izvadite štapić vanile. U drugu posudu stavite žumanaca, gustin i kristal šećer, pa mutite mikserom oko pet minuta da žumanca postanu kremasta. Preko njih sipajte malo-pomalo vrelog mleka i stalno mešajte mikserom na najmanjoj brzini. Masu stavite na tihu vatru i kuvajte je uz mešanje dok se ne zgusne, pazeći da ne provri. Ohladite na sobnoj temperaturi, a u ostatak mleka dodajte rum i čokoladu, pa zagrevajte mešajući dok se čokolada na otopi. Ohladite i tu masu. Ostatak slatke pavlake ulupajte u čvrst šlag, pa ostavite u frižider da se hladi. Sjedinite mase od žumanaca i čokolade, pa dodajte umućenu pavlaku. Masu izlijte u plastične posude s poklopcem i stavite ih u zamrzivač preko noći. Dobro je da se sladoled u više navrata meša tokom hlađenja.

AMARO

POTREBNO JE
100 g šećera, kesica vanilin šećera, 600 ml slatke pavlake, 100 g seckane mlečne čokolade, 50 g kakaoa, 3 žumanceta, 150 g seckanih badema, kesica šlag krema od čokolade

PRIPREMA
Izmešajte šećer i kakao, dodajte žumanca i sve dobro umutite u penastu masu. Dodajte slatku pavlaku i mutite mikserom, pa masu stavite u zamrzivač na 45 minuta. Zatim ulupajte čokoladni šlag krem, umešajte naseckanu čokoladu i bademe, te sve dodajte masi iz zamrzivača. Lagano izmešajte i vratite u zamrzivač na još nekoliko sati.







PRELIV OD ČOKOLADE

POTREBNO JE
125g čokolade za kuvanje, 200 ml vode, kašičica vanilin šećera, 15 g maslaca, 3 kašike slatke pavlake

PRIPREMA
U posudu stavite izlomljenu čokoladu, vodu i vanilin šećer, pa mešajte na laganoj vatri oko 20 minuta. Sklonite s vatre i, kad se masa ohladi, umešajte slatku pavlaku i dobro umućen maslac. Sladoled možete da prelijete toplim ili ohlađenim prelivom.








MOKA SAMBA

POTREBNO JE
1 list želatina, 30 ml hladne vode, 50 ml jake kafe, 150 g istopljene čokolade, 60 g proprženog kristal šećera, malo soli, kašičica vanilin šećera, 0,5 l slatkog kondenzovanog mleka, 150 ml slatke pavlake, 60 g iseckanog i prženog kikirikija

PRIPREMA
Želatin potopite u hladnu vodu, a kada omekša, istopite ga u malo vrele vode. U istopljeni želatin, uz stalno mešanje, polako dodajte otopljenu čokoladu, proprženi kristal šećer i so. Mešajte dok se šećer sasvim ne otopi, pa dobijenu masu ohladite. U to zatim dodajte vanilin šećer, kondenzovano mleko i pavlaku koju ne treba prethodno mutiti. Masu izlijte u prikladnu plastičnu posudu i stavite da se u zamrzivaču stegne, a nakon sat vremena izvadite i umešajte seckani kikiriki. Sladoled ostavite u zamrzivaču i povremeno ponovo promešajte dok se sasvim ne stegne.



{Zena}

_________________
*"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."*
 
*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>



Godine: 39

Datum registracije: 17 Dec 2007
Poruke: 13168
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Sre Avg 18, 2010 8:44 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Sladoled od mermelade


POTREBNO JE
200 g domaće marmelade, 150 ml vode, 500 ml slatke pavlake

PRIPREMA
Marmeladu malo izgnječite viljuškom, prelijte je vodom i promešajte. Ulupajte pavlaku i lagano je umešajte u marmeladu. Masu podelite u činijice ili čaše i stavite ih u zamrzivač. Čim masa počne da se zamrzava, još jedanput je promešajte, a zatim vratite u zamrzivač da se do kraja zamrzne. Sladoled možete da ukrasite šlagom, voćem ili čokoladom. Za pravljenje ovoga sladoleda najbolje je da koristite marmeladu od jagoda, malina, kajsije ili ribizli.



{Zena}

_________________
*"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."*
 
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>





Datum registracije: 09 Jul 2008
Poruke: 53463

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 21, 2010 6:34 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Sladoled od lubenice

Leto je na izmaku, a i lubenice. Ne očajavajte već uživajte i u jednom i u drugom na najbolji način. Napravite sladoled od lubenice, na primer.



Uzmite jednu lubenicu srednje veličine (oko 10 kg) i izvadite 'meso' koje ćete očistiti od semenki i pasirati.

Otopite 100 gr crne čokolade i dodajte lubenici, kao i 200 gr kristal šećera. Dobro izmešajte i dodajte kesicu vanilin šećera, pola kesice rendanog cimeta i isceđen sok od pola limuna.

Dobijenu smesu sipajte u plastične čaše ili manje činije u kojima ćete i poslužiti sladoled. Ostavite ih u zamrzivaču dok se masa ne stegne.

Pre služenja ukrasite rendanom crnom čokoladom i parčetom lubenice isečenom u obliku trougla.

Samo pazite - lubenica je afrodizijak, naročito ako je hladna.

(MONDO)
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Ned Avg 04, 2013 1:51 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Sladoled od pomorandže i jogurta

Najzad je došlo leto (ne samo kalendarski) i vreme je za neke nove ukuse sladoleda. Lagana poslastica!



Idealno za vrućine!



Potrebno:

8 pomorandži

400 ml jogurta

1 kašika korice od pomorandže

4 kašike meda

prstohvat soli

1 kašičica ekstrakta od vanile


Priprema:

Pomorandže operite i iscedite. Izribajte koricu jedne pomorandže. Sok stavite u posudu i dodajte jogurt, med, vanilu i malo soli. Sve dobro izmutite, napunite kalupe i stavite u zamrzivač na par sati.


Uživajte!




Sladoled od banana sa šest ukusa

Uživajte u zdravom, kremastom i osvežavajućem dezertu u kojem je osnovni sastojak banana, a može da se spremi sqa još pet sastojaka načina, pa tako dobijate ukupno šest različitih ukusa



Svi ukusi su tu: kikiriki, čokolada, cimet, nutela, jagoda i banana!Ako ne volite kikiriri,cimet,možete zameniti sa orasima,bademima,sirupom od maline,kupine,pustite svojoj mašti na volju..

Sastojci:

2 banane



Priprema:


Banane ogulite i narežite na kolutiće. Stavite banane na tanjir ili u vrećicu i zamrznite u zamrzivaču (oko dva sata dok se u potpunosti ne stvrdnu). Zamrznute kolutiće ubacite u blender i izmiksajte dok ne dobijete gustu, lepljivu masu.

Izmiksane banane već sada imaju strukturu sladoleda i spremne su za posluženje. Ako želite da bude tvrđi, vratite ga u zamrzivač na još pola sata do sat.



Dodatni sastojci - ukusi:

Želite li da napravite još 4 različita ukusa, u bananu dodajte sledeće sastojke:

1. Kikiriki: U blender dodajte 3 kašike putera od kikirikija i 2 kašičice meda.

2. Nutela: U blender dodajte 3 do 4 kašike Nutele

3. Jagoda: U blender dodajte na grubo naseckane zaleđene jagode i 2 kašike slatke pavlake (nakon miksanja vratite ga u zamrzivač dok se ne stvrdne).

4. Čokolada: U blender dodajte 3 kašike gorkog kakaa, 2 kašike slatke pavlake i kašičicu ekstrakta vanile (nakon miksanja vratite ga u zamrzivač dok se ne stvrdne).

5. Cimet: Skućkati banane sa 3 kašike mleka i pola kašičice cimeta


Prijatno!

Sladoled sa krem bananicama


Šta dobijete spajanjem sladoleda i omiljenog dečjeg slatkiša, krem bananice? Sladoled od bananica, koji će biti omiljen svima!



Sladoled koji ima neodoljiv ukus!

Sastojci:

200 g krem šlag

100 g prah šećera

200 g mleka u prahu

400 ml hladne vode

200 ml mleka

5 krem bananica




Priprema:

U 200 ml mleka dodati šlag kremu i prah šećer i dobro umutiti. Zatim uz neprestano mućenje dodavati mleko u prahu, a onda i hladnu vodu i sve to mutiti još 15 minuta.



Krem bananice staviti u zamrzivač da se stegnu, a zatim ih narendati i lagano umešati u pripremljen sladoled. Staviti u zamrzivač da se stegne.


Uživajte!


Sladoled s pistaćima

Još jedan recept za ledeni dezert. Ovog puta je s pistaćima



Voćni ledeni dezert

Sastojci:

4 jaja

200 g šećera

500 ml slatke pavlake

prstohvat soli

250 g šumskih jagoda

50 g pistaća

korica 1 limuna




Priprema:


Na pari pomešajte jaja sa šećerom, vanilom i limunovom koricom, dok se šećer ne istopi i smesa zagreje. Skinite sa vatre i mešajte dok se smesa ne ohladi. Od slatke pavlake umutite šlag.


Povežite obe smese, umešajte usitnjene šumske jagode i pistaće.


Prijatno!


Kornet



Sastojci:

6 jaja

400 g šećera

2 vanil-šećera

1 puding od vanile

20 g margarina

1 l mleka

200 g krupno mlevenih lešnika


Priprema:

1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati 200 g šećera muteći sve vreme.

2. Žumanca takođe umutiti sa 200 g šećera, dodati vanil-šećer, puding od vanile i 2 dl mleka, pa dobro izmešati.

3. Preostalo mleko sipati u šerpu, dodati margarin, te staviti da se kuva dok ne proključa.

4. U ključalo mleko dodati umućenu masu od žumanaca, pa kuvati još 5 minuta, uz stalno mešanje. Kuvani fil ostaviti da se ohladi.

5. U ohlađen fil dodati sneg od belanaca i polako promešati varjačom.

6. Na kraju dodati krupno mlevene lešnike i opet promešati. Gotov sladoled staviti u zamrzivač kako bi se stegao.

7. Sladoled ukrasite prema želji,prelijte čokoladnim sirupom..


Uživajte!


Sladoled od kokosa, borovnica i jagoda

Svideće vam se ukus, sigurni smo! Naravno, borovnice i(li) jagode možete da zamenite voćem koje više volite! Mala napomena - ovaj slatkiš je odličan izbor za sve koji su netolerantni na laktozu.



Fenomenalan ukus!


Sastojci:

1 veća šaka borovnica

400 ml kokosovog mleka iz konzerve

4 kašike meda

desetak jagoda

1 kašičica ekstrakta vanile




Priprema:

Umutite kokosovo mleko s medom i vanilom. Kalupe za sladolede sa šest otvora napunite do pola mešavinom od kokosovog mleka, pa rasporedite borovnice. Malo izmešajte i prebacite u zamrzivač na 30 minuta.

Potom preko sipajte ostatak mešavine kokosovog mleka i pospite seckanim jagodama – vrlo malo ih utisnite u kokosovo mleko, pa zabodite štapiće i prebacite u zamrzivač na oko tri sata.


Naravno, ovako pripremite ako želite sladoled na štapiću. U suprotnom, sve isto uradite ali u jednoj posudi iz koje ćete vaditi kugle. Ili jesti kašikom.


Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Pon Avg 05, 2013 5:29 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Sladoled od plazma keksa

Nije teško napraviti sladoled od plazma keksa. Potrebno je par sastojaka, mleveni plazma keks i društvo sa kojim ćete sladoled podeliti...



Sladoled sa plazma keksom



Sastojci:

100 gr. mlevenog plazma keksa

2 šlaga sa ukusom slatke pavlake

200 ml mleka

3 jaja

200 gr. šećera

200 ml kisele pavlake

50 gr. crne čokolada



Priprema:

Umutite šlag i mleko (dok se stvori čvrsta masa, oko 5 minuta), zatim u posebnoj posudi umutite jaja i šećer. Nakon toga sjedinite ova 2 krema pa u to blago umutite pavlaku. Sipajte smesu u posudu koju ćete staviti u zamrzivač i prilikom sipanja stavite mleveni keks i komadiće crne čokolade.


Prilikom služenja, sladoled možete preliti slatkim od jagoda, trešanja, nekim voćnim sirupom ili ukrasiti šlagom i suvim grožđicama.


Uživajte!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Pon Avg 05, 2013 7:06 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Sladoled sa južnim voćem

Ova letnja poslastica će Vam goditi,u ovimvrelim,tropskm danima.Jako je pikantna,topi se u ustima.




Potrebno je

pakovanje piškota,

250 ml slatke pavlake,

4 kašike rendane čokolade,

3 kašike šećera u prahu,

dva kivija, banana


Primena

Za sladolrd umutite slatku pavlaku sa šećerom i u to dodajte rendanu čokoladu lei izlomljene piškote koje ste prethodno potopili u mleko.

Smesu rasporedite kašikom u četiri čaše i ostavite sat vremena u frižideru da se stegne. Desert ukrasite seckanim kivijem i bananom.


Uživajte..!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Uto Avg 06, 2013 2:11 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Čokoladni hit sladoledi: 3 jednostavna, neodoljiva recepta

Čoko rum



Ako ste ljubitelj čokolade, onda će vas sigurno oduševiti ukus sladoleda u kojima je glavni sastojak upravo ovaj čarobni slatkiš.


Potrebno je:

500 ml slatke pavlake

400 ml punomasnog mleka

120 g kristal šećera

štapić vanile

6 žumanaca

kašika belog ruma

80 g čokolade sa 70% kakaoa

5 g skrobnog brašna



Priprema

U šerpu sipajte polovinu mleka i polovinu slatke pavlake, dodajte štapić vanile i prokuvajte na tihoj vatri.

Pustite da provri, pa skinite s vatre i izvadite štapić vanile. U drugu posudu stavite žumanaca, gustin i kristal šećer, pa mutite mikserom oko pet minuta da žumanca postanu kremasta.

Preko njih sipajte malo-pomalo vrelog mleka i stalno mešajte mikserom na najmanjoj brzini. Masu stavite na tihu vatru i kuvajte je uz mešanje dok se ne zgusne, pazeći da ne provri.

Ohladite na sobnoj temperaturi, a u ostatak mleka dodajte rum i čokoladu, pa zagrevajte mešajući dok se čokolada na otopi.

Ohladite i tu masu. Ostatak slatke pavlake ulupajte u čvrst šlag, pa ostavite u frižider da se hladi.

Sjedinite mase od žumanaca i čokolade, pa dodajte umućenu pavlaku.

Masu izlijte u plastične posude s poklopcem i stavite ih u zamrzivač preko noći. Dobro je da se sladoled u više navrata meša tokom hlađenja.



Prijatno!


Amaro




Potrebno je :

100 g šećera

kesica vanilin šećera

600 ml slatke pavlake

100 g seckane mlečne čokolade

50 g kakaoa

3 žumanceta

150 g seckanih badema

kesica šlag krema od čokolade



Priprema


Izmešajte šećer i kakao, dodajte žumanca i sve dobro umutite u penastu masu.

Dodajte slatku pavlaku i mutite mikserom, pa masu stavite u zamrzivač na 45 minuta.

Zatim ulupajte čokoladni šlag krem, umešajte naseckanu čokoladu i bademe, te sve dodajte masi iz zamrzivača.

Lagano izmešajte i vratite u zamrzivač na još nekoliko sati.


Preliv od čokolade

Potrebno je:

125 g čokolade za kuvanje

200 ml vode

kašičica vanilin šećera

15 g maslaca

3 kašike slatke pavlake


Priprema

U posudu stavite izlomljenu čokoladu, vodu i vanilin šećer, pa mešajte na laganoj vatri oko 20 minuta.

Sklonite s vatre i, kad se masa ohladi, umešajte slatku pavlaku i dobro umućen maslac. Sladoled možete da prelijete toplim ili ohlađenim prelivom.

Prijatno!



Moka samba





Potrebno je:


1 list želatina

30 ml hladne vode

50 ml jake kafe

150 g istopljene čokolade

60 g proprženog kristal šećera

malo soli

kašičica vanilin šećera


0,5 l slatkog kondenzovanog mleka

150 ml slatke pavlake

60 g iseckanog i prženog kikirikija



Priprema

Želatin potopite u hladnu vodu, a kada omekša, istopite ga u malo vrele vode. U istopljeni želatin, uz stalno mešanje, polako dodajte otopljenu čokoladu, proprženi kristal šećer i so.

Mešajte dok se šećer sasvim ne otopi, pa dobijenu masu ohladite. U to zatim dodajte vanilin šećer, kondenzovano mleko i pavlaku koju ne treba prethodno mutiti.

Masu izlijte u prikladnu plastičnu posudu i stavite da se u zamrzivaču stegne, a nakon sat vremena izvadite i umešajte seckani kikiriki. Sladoled ostavite u zamrzivaču i povremeno ponovo promešajte dok se sasvim ne stegne.


Uživajte!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Čet Avg 08, 2013 6:09 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Sladoled od vanile i cokolade




* * * Sastojci * * *



4 kesice slaga (160 gr)

mleka po uputsvu sa kesice

5 jaja

8 kasika secera

5 kesica vanil secera

100 gr cokolade




* * * Priprema * * *



Slag umutiti sa mlekom po upustvu sa kesice.

Posebno umutiti 4 zumanca i 1 celo jaje.

4 belanca umutiti sa secerom i vanil secerom.

Sve dodati u umucen slag, podeliti na dva dela i u jedan dodati rendanu cokoladu.

Umesto cokolade mozete dodati mlevene pecene lesnike.


* * * Zalediti masu, a potom posluziti sladoled. * * *


Prijatno!


Sladoled od jagoda




* * * Sastojci * * *



3 jaja

6 kasika secera

300 ml. tecnog slaga

1 vanilin secer

300 gr. jagoda+4-5 jagoda za kraj




* * * Priprema * * *



Odvojite bjelanjke od zumanjaka.

Na pari izmutite zumanjke sa vanilin secerom.

Maknite sa pare da se zumanjci prohlade, a za to vrijeme izmutite cvrst snijeg od bjelanjaka.

Bjelanjcima dodajte jednu po jednu kasiku secera, neprestano mutite dok se secer ne otopi.

Bjelanjcima dodajte izmucene zumanjke i nastavite sa mucenjem..

U drugog posudi izmutit slag, dodajte kremi od jaja i izmutite.

Sameljite 300 gr. jagoda, dodajte kremi i ponovo izmutite.

Preostale jagode isjecite na zeljene komade, dodajte sladoledu, izmjesajte kasikom, pa sipajte u posudu u kojoj ce se hladit sladoled.

* * * Stavite u zamrzivac da se sladoled stegne pa posluzite i uzivajte u okusu.* * *


Prijatno!



Sladoled sa narandžama


* * * Sastojci i priprema * * *

Jako lijep i osvježavajući sladoled, jedna dobra kombinacija mog recepta i recepta sa stranice Recepti svijeta, moja mala izmjena, a vi uživajte…!!!




* * * Sastojci * * *

2oo ml vrhnja za šlag

200 ml kiselog vrhnja

100 grama šećera

6 narandži

kora od jedne narandže





Način pripreme


Svih 6 narandži iscijedite, dodajte u sok šećer, kiselu pavlaku i pripremljenu koricu od narandže koju možete dobro oprati pa izrendati….

Koru od narandže potopite malo u vodi u koju ste dodali sirćeta ili octa i neka tako odstoji do pola sata. Nakon toga dobro je operite toplom vodom, stavite u šerpicu sa malo vode i šećera i neka se skuha

. Poslije je sameljite u mikseru i dodajte u sladoled. Kad ste sve sastojke sastavili, na kraju dodajte i umućeni šlag.

Opet po ličnom izboru, ja sam u pola sladoleda stavila komadiće od 2 štangle čokolade jer je odličan spoj narandže i čokolade.

* * * Na kraju vam ostaje da ga zamrznete i u ovim ljetnim danima da na svoj način uživate u ovom ukusnom ledenom sladoledu….!!!!* * *


Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Uto Avg 13, 2013 6:43 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Sladoledni kup Sunset beach



Sunset beach najromantičniji je među kupovima. Lagan poput povjetarca, osvježavajući poput oceana i tropske arome, evocirat će sve prekrasne zalaske kojima ste svjedočili.



Vrijeme pripreme : 20 minuta

* * * Sastojci * * *


1 kuglica sladoleda tropic

1 kuglica sladoleda od punča

1 kuglica sladoleda od limuna

Kompot marelica light Podravka (4 polovice)



Za ukrašavanje:


1.tanka narančina ploška s korom


* * * Priprema * * *


U veće, šire čaše sa stalkom stavite marelice narezane na ploške, a zatim rasporedite kuglice sladoleda.



Posluživanje

* * * Sladoledni kup ukrasite ploškom naranče. * * *


Savjet

Ako marelice prelijete sokom od naranče, dat će ovom kupu dodatnu osvježavajuću notu.


Prijatno!



Najjednostavniji domaći sladoled

Domaći sladoled možete napraviti za nekoliko minuta, uživati u njemu bez imalo grižnje savjesti i biti sigurni u njegove sastojke.




* * * Sastojci * * *


3 srednje velike zamrznute banane ili 3 šalice zamrznutog voća

sjemenke ½ mahune vanilije

½ žličice vanilijina praha ili ½ žličice vanilijina ekstrakta

½ šake indijskih oraščića uz dodatak 3 i pol šalice vode



* * * Priprema * * *


Indijske oraščiće i vodu prvo dobro izmiksajte u blenderu uz dodatak vanilije da dobijete glatku tekuću smjesu.

Ako se zagrijala, dobro je ohladite.

* * * Dodajte zamrznute banane ili drugo voće te miksajte na najvećoj brzini dok ne dobijete glatku kremastu smjesu. * * *

Još jedan savjet: ako upotrebljavate bilo koje drugo zamrznuto voće osim banana, pri izradi smjese od indijskih oraščića dodajte datulje ili med, i to je sve.


Prijatno!



Punč sladoled

Ovo je omiljeni sladoled mnogih,i prava poslastica u ovim vrelim danima...




Za 4 osobe


* * * Sastojci * * *


2 žumanjka

50 gr.šećera

2 rum šećera (Dolcela)

250 ml mlijeka

50 ml jakog čaja*

50 ml ruma

100 ml slatkog vrhnja



* * * Priprema * * *


Zagrijavati mlijeko s rum šećerom do vrenja.

Žumanjke pjenasto umutiti sa šećerom da budu pjenasti.

Kad se mlijeko ugrijalo, dodavati malo po malo u žumanjke, promiješati i ponovno vratiti na vatru.

Kuhati nekoliko minuta da se počne zgušnjavati (ne smije prokuhati). Skinuti s vatre.

Skuhati čaj (bez šećera) i doliti u kremu od žumanjaka.


Ostaviti da se ohladi.


Slatko vrhnje istući u šlag, ali ne prejako. Dodati ga u hladnu kremu skupa s rumom. Malo promiksati i uliti u posudu za sladoled.

* * * Staviti u zamrzivač na nekoliko sati (promiješati koji put). * * *



Posluživanje

* * * Možete koristiti šipkov čaj.Prokuvati 100 ml vode i stavilti 1 kesicu čaja. Pola dodati u sladoled.* * *

Od ove mjere dobije se oko 600 ml sladoleda.


Uživajte!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Dezerti ~ -> Njegovo velicanstvo SLADOLED! Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3 ... 10, 11, 12
Strana 12 od 12

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon