www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Roštilj
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Sve od i sa mesom ~
::  
Autor Poruka
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Ned Avg 04, 2013 2:40 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Trikovi za najsočniji roštilj

a bi meso s roštilja bilo sočno, a povrće aromatično, marinirajte ih tokom noći u ulju, sirćetu, vinu, soli, biberu i drugim omiljenim začinima. Kiseline iz marinade održavaju meso mekšim, ulja čuvaju izvorni ukus, a začini ga dodatno obogaćuju.



Ako na roštilju pripremate ribu, pre pečenja obavezno je premažite uljem da bi kožica ostala hrskava. Možete je i zarezati na nekoliko mesta i napuniti začinima poput ruzmarina i majčine dušice.



Za ražnjiće iskoristite pikantnije i masnije komade mesa, a da biste ih aromatizovali, na ražnjiće možete da stavite slaninu ili povrće. Meso nižite na grančice ruzmarina.

Pileća prsa uvek pre pečenja stanjite na debljinu od oko centimetar, a pljeskavice neka ne budu deblje od dva centimetra, jer će ostati presuve.


Trikovi za bolji roštilj:


Savršena temperatura: Teletina, piletina i riba peku se na umereno zagrejanom roštilju.

Sočno meso:
Na pečeni odrezak stavite kašičicu maslaca.

Najbolja marinada: U marinadu uz ulje i limun možete da dodate med, ren, senf, tabasko...

Povrće sa žara:
Začine povrću dodajte na kraju, a pre pečenja premažite ga uljem.

Mirisna riba: Krompir i ribu na roštilju pecite u foliji.



_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 30, 2013 6:25 am    Naslov poruke: Roštiljada u Leskovcu: Pljeskavica teška 55 kilograma Na vrh strane Na dno strane

Roštiljada u Leskovcu: Pljeskavica teška 55 kilograma

Na leskovačkoj Roštiljijadi večeras su majstori roštilja mesare „MK“, Goran Todorović i Ivan Đorđević, napravili pljeskavicu tešku 55 kilograma.



Na leskovačkoj Roštiljijadi večeras su majstori roštilja mesare „MK“, Goran Todorović i Ivan Đorđević,petostruki rekorderi u spravljanju najveće pljeskavice na svetu, napravili pljeskavicu tešku 55 kilograma.




Pre pečenja pljeskavica je bila prečnika 165 centimetara i debljine 2,5 centimetra, a nakon pečenja imala je prečnik 147 cenitmetara dok se debljina bila 2 centimetra.



"Ovo je šesta godina kako obaramo sopstveni rekord. Za veliku pljeskavicu je najbitnije kvalitetno leskovačko roštilj meso i stalno vezbanje. Žao nam je što godinama obaramo rekorde, a nikako da zvanično uđemo u Ginisovu knjigu rekorda", kaže Goran Todorović.

Portparolka Turističke organizacije grada Ivana Pejić objašnjava da su predstavnici Ginisa uredno pozvani, ali da nisu imali slobodan termin za dolazak u Leskovac.




"Mi smo ove godine zaista želelil da predstavnici Ginisove knjige rekorda dođu, ali nismo uspeli da uskladimo termine. Pored toga treba uraditi dobru pripremu oko sertifikovanja mesa i naravno potreban je i novac za njihov dolazak. Verujem da ćemo za jubilarnu 25.Roštiljijadu imati predstavnike Ginisa", rekla je Pejić.



Komadi najveće pljeskavice posle pečenja podeljeni su posetiocima Roštiljijade


(Izvor.Večernje novosti)

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
jellenadabogdakrepala
*Bitanga bez Princeze*
<b>*Bitanga bez Princeze*</b>





Datum registracije: 05 Apr 2011
Poruke: 26431
Mesto: pandorina kutija

antiguabarbuda.gif
PorukaPostavljena: Pon Okt 26, 2015 1:29 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

recept za banjalucki cevap....

2 kg svjezeg juneceg fasiranog mesa...
malo bibera i soli...

meso pobiberiti i posoliti po zelji....
izmjesati smjesu dobro..
nakon 10 minuta... probati smjesu...zaciniti ako nije po ukusu...
i nastaviti mjesati smjesu...

potrebno je bar 20 minuta mijesati smjesu...

smjesu istresti u al-foiju i ostaviti u frizider sat i po ..na temperaturi od 4 c...

izvaditi smjesu i premjesiti je...i ostaviti jos sat vremena u frizider

izvaditi smjesu i vlaznim rukama oblikovati cevapice...i spojiti cetiri cevapcica jedan do drugog....i slagati na celofan...

cevape ostaviti u fizider jos najmanje sat vrmena....

za to vrijeme treba pripremiti nadjev za lepinu ili kruh....
u jedan tiganj...malo masti i malo ulja zagrejati
ubaciti teleca rebra i naglo ih zaprziti sa obadve strane...

izvadti rebra i ubaciti u vodu za temeljac....zaciniti temeljac po ukusu.....
i u njemu skuvati rebra...

dijelom temeljca ...preliti i natopiti lepine pre stavljanja na rostilj ...
zapeci sa obe strane i posluziti sa cevapima i mladim lukom i ajvarom...

ili sa kajmakom.... Razz

_________________
All we need is love
all you need love
all you need is love love
love is all you need
......

 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Sve od i sa mesom ~ -> Roštilj Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Strana 9 od 9

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon