www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Male veštine u kuhinji
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Sve od i sa mesom ~
::  
Autor Poruka
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Pon Sep 09, 2013 6:16 am    Naslov poruke: Male veštine u kuhinji Na vrh strane Na dno strane

Male veštine u kuhinji


Kao u životu, tako i u kuhinji postoji više načina da se obavi isti zadatak. Saznajte "male trikove velikih majstora"!



Naučite male veštine, da se ne biste molile tokom spremanja svakog obroka


1. Pečenje

Iako naizgled jednostavna metoda oprez je neophodan, jer različiti sastojci u našoj pećnici mogu izazvati razne ponekad i neželjene efekte. U svakom slučaju kad je recimo kokoška u pitanju svakako preporučujemo da je polagano pečete na nekih 140 C barem dva sata (u zavisnosti od veličine koke), jerna taj način zadržavamo sočnost i mekoću. Obavezno "odmarajte" meso nakon vađenja iz pećnice!


2. Pirjanje

Jedna od najlakših i najbržih metoda kuvanja. Najbolje je da namirnice, meso ili povrće, narežete na manje komade, pa da na maloj količini masnoće kratko i brzo propržite na tiganju. Dodavanjem manje količine supe ili neke druge esencije dobijamo ukusan umak. Belo meso je idealno za ovaj postupak.


3. Pečenje u dubokoj masnoći


Pravilo je da se namirnice potpuno uranjaju u zagrejanu duboku masnoću, a najpogodnije za to su biljno ulje i svinjska mast. Uvek pripazite na veličinu komada zagrejanost ulja, jer previsoka temperatura neće u kratkom roku uspeti da dopru do sredine naše piletine dok će korica biti prepečena i neka iznenađenje uspe svaki put





4. Kuvanje

Kada smo bolesni, nude nam kuvanu hranu, a razlog tome je što kuvanjem u vodi jelo postaje mekano, a kako nismo dodavali masnoću, postaje i lagano za varenje. Pogodno kako za meso tako i za ribu i povrće. Naravno da će riba biti gotova već nakon par minuta dok će pristojnom komadu govedine biti potrebno i koji sat ali rezultat je isti. Kuvanu piletinu narežite na komadiće i promešajte sa izvrsnom prolećnom salatom.


5. Kuvanje na pari

Uglavnom koristimo za sveže povrće i ribu. Kratkom obradom iznad kipuće vode maksimalno zadržavamo originalni ukus, boju i teksturu namirnice i naravno hranjive materije.


6. Roštilj

Meso, riba ili povrće stavljaju se direktno na visoko zagrejanu površinu. Pečenje na grilu stvara intenzivan i bogat ukus a kao izvor mogu poslužiti roštilji, plinska ili električna kuvala. Batak sa grila...neodoljivo.



_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Sve od i sa mesom ~ -> Male veštine u kuhinji Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon