www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

testo
Strana prethodna  1, 2
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~
::  
Autor Poruka
Ivankamaza
~Ljubav i Snovi~
<font color='blue'><b>~Ljubav i Snovi~</b></font>



Godine: 38

Datum registracije: 19 Okt 2004
Poruke: 53570
Mesto: ~ Paris je t'aime ~

france.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 13, 2011 12:38 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kako da napravite savršeno testo za picu

Nikako vam ne polazi za rukom da pica iz vaše kuhinje liči na onu iz picerije? Najvažnije je kako ćete umesiti testo.




Pripremite 800 grama brašna, to je mera za šest pica srednje veličine.

Na dasku za mešenje stavite samo 60 grama brašna u obliku piramide, a na sredinu piramide od brašna sipajte 40 gama kvasca predhodno rastopljenog u pola čaše mlake vode. Potom mesite sve dok ne dobijete dobro povezanu masu.

Nakon toga oblikujte loptu od testa, stavite je u činiju posutu brašnom i odozgo zarežite u obliku krsta, pokrijte činiju krpom i ostavite da stoji jedan sat na toplom mestu kako bi testo dobro naraslo. Dobićete testo koje liči na okruglasti hlepčić.

Preostalih 740 grama brašna istresite na dasku u obliku kupe. U sredinu stavite hlepčić i počnite da mesite tako što ćete zagrtati brašno u testo, dodajuci dobar prstohvat soli i, postepeno, mlaku vodu, prema potrebi, kako testo ne bi ostalo grudvasto i suvo.

Dobro umešeno testo za picu bi trebalo da bude glatko, rastegljivo i mekano.

Podelite testo na šest hlepčića, stavite ih na lim posut brašnom, pokrijte ih krpom i ostavite ih da se podižu.

Hlepčići su spremni za pripremanje pice kada im se udvostruči zapremina.


 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Čet Avg 01, 2013 12:16 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Gnezda od špageta




Sastojci:

300 g špageta

200 g praške šunke

350 g kačkavalja

2 dl pavlake

3 jajeta

150 g kečapa


origano, so

mešavina začina


Priprema:

1. Špagete obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja da se ne bi slepile, a zatim ih ocediti od suvišne tečnosti.

2. Prašku šunku iseći na kockice, a kačkavalj izrendati na krupno rende.

3. U odgovarajućoj posudi sjediniti obarene špagete, jaja, pavlaku, prašku šunku i 200 g rendanog kačkavalja. Dodati origano, začine po ukusu i polako promešati.

4.
Pleh obložiti papirom za pečenje. Od pripremljene smese uzimati gomilice pa ih smotati ukrug kako bi se dobio izgled gnezda i poslagati na papir za pečenje.

5. Gnezda od špageta posuti preostalim kačkavaljem i preliti sa malo kečapa. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.


Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cvrle77
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de





Datum registracije: 15 Maj 2009
Poruke: 14

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 17, 2013 3:21 am    Naslov poruke: Testo za picu Na vrh strane Na dno strane

Testo za picu

Testo za picu



Sastojci za testo:

1/2 kvasca
šolja vode
šećer i so po kašikica
brašna toliko da se dobije glatko testo
0,5dl ulja

Za nadev:

kecap ili pelat napravljen za prelivanje pizze (paradajz pire kome smo dodali origano,vegetu,so i secer)
sunkarica ili praska sunka,nema mera nego toliko da pokrije testo
kulen,isecen na tanke kolutove,takodje nema meru,vas izbor,on je jak,nemojte da preterate pa da se oseti samo ukus kulena
sir mozzarela ili neki koji se dobro topi i rasteze
sampinjoni iseceni na listice ili ih direktno rendajte na rende za kupus
origano za posipanje
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> testo Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2
Strana 2 od 2

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon