www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Kako izgraditi odnos sa usvojenim detetom
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Sep 16, 2013 4:56 pm    Naslov poruke: Kako izgraditi odnos sa usvojenim detetom Na vrh strane Na dno strane

Mnoge roditelje usvojene dece brine da li će uspeti da uspostave pravu vezu sa mališanom. Pročitajte nekoliko saveta kako da se zbližite sa njima.

Kada je usvojeno dete nešto starija beba ili dete ranog uzrasta, ono uvek dolazi sa nekom pričom. Na primer, moralo je da se odvoji od negovateljice iz doma za nezbrinutu decu. U takvim slučajevima, neizostavno će se svaka nova mama zapitati hoće li uspeti da izgradi jaku vezu sa detetom i kako će se ono prilagoditi novom okruženju.
Ipak, osnovni koraci da zdravo vezivanje su isti, bez obzira na to da li je dete usvojeno ili ne. Vezivanje je proces i, kao što jedan lep momenat ne znači da je veza između deteta i roditelja uspostavljena, tako jedan težak trenutak ne znači da postoji problem u uspostavljanju veze.

Ma kakve istorija i priča vašeg deteta bile, ono je sposobno da uspostavi vezu s vama. Naravno, za to će biti potrebno vreme, pa se "naoružajte" strpljenjem i nežnošću.

Ne zaboravite da je, kao i za biološko, i za usvojeno dete jednostavno najvažnije da oseti da ste tu za njega i da može imati poverenja u vas.

S obzirom na to da je dete u novom okruženju, okruženo još uvek nedovoljno poznatim ljudima, moguće je da će ono, u tom procesu prilagođavanja, ponekad uraditi ili reći nešto što će vas povrediti. Zato, drage mame, budite saosećajne i ne shvatajte njihovo ponašanje previše lično.

Kako biste što pre započeli process zbližavanja sa usvojenim detetom, stvorite vaše male rituale, u zavisnosti od interesovanja i uzrasta deteta – igranje, pisanje, čitanje, pevanje...

(MONDO)

jellenadabogdakrepala
*Bitanga bez Princeze*
<b>*Bitanga bez Princeze*</b>

Datum registracije: 05 Apr 2011
Mesto: pandorina kutija

antiguabarbuda.gif
PorukaPostavljena: Sre Sep 18, 2013 3:46 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ne znam... sta bi rek'o...

ali smatram da je to isto kao i sa svakim drugim dragim djetetom s kojim se sreces prvi put...
da... moze ti biti drago a da ga nikad nisi ni vidio... Very Happy

od prijatelja..rodjaka..iz dalekih dradova nasih i stranih zemalja ...ali i od osobe..s kojom stupis u neku vezu...recimo...koja ima dijete....pa to vec preraste u ozbiljno...i pocne da se nazire dalji zivotni plan...zajednicki...

samo ne treba srljati...i pretjerivati...s bilo cim...polako i iskreno...i onako da moze da te razumije i da osjeti... da ti moze vjerovati...u suprotnom tesko cete prihvatiti...

"djeca svih toplokrvnih zivotinja" na planeti....osjete i autoritet i ljubav i pozitivnu ali i negativnu energiju...tako to isto osjete i djeca nas ljudi...

sve u svemu treba biti posten prema njima...

meni iskustvo govori da su ljudi okrutni...po pitanju mnogo cega..pa tako i osjecanja...

znam konkretno za jedan slucaj...gdje se meni srce pocjepalo..
poznajem obadve osobe...dugo...

drugarica jedna iz nekih mladih dana..s kojom su mi odnosi ostali drugarski i dan danas...
i jedan poznanik...onako onaj kojeg sam cesto sretao...u iste kafice smo izlazili...
nekad su se nasi svetovi udruzivali...ali to je uglavnom bazirano blio na neki vid zabave...
onako kad se sretnemo na nekim manifestacijama...svadbe...ispracaji u vojsku (nema toga vise)
rodjkendani i tako to....rada srca sjedimo jedni kraj drugih.,..sve u svemu neku normalnu komunikaciju smo imali...

ona je bila vec u braku...kratko..nesto..ima jednu lijepu uspomenu na taj brak...tj djetesce...
i zabavljali sus e oni i na kraju su zavrsili u braku...i dobili su i drugo dijete...njeno i njegovo...

i vremenom se sve cinilo normalnim...i sada kad idu na more...
ovo starije dijete...ostave kod bake i deke..i vode samo ono njihovo-njeno i njegovo...
i ostalo mi je us jecanju...kad je taj magarac nesto pricao..a ja ostao shokiran..tim rijecima...

kako je on rekao toj svojoj zeni a mojoj drugarici..da on ce voditi samo svoje dijete
na more..a ono drugo ima svoga oca pa nek ga on vodi...
stvarno mi je bilo lose...ne zbog bilo cega..koliko zbpg toga sto sam potrosio vrijeme na takvog covjeka...

i ne trosim vreme na njega vise...cak ne pijem ni pice s njim...uvijek moram ici kad on dodje...
Rolling Eyes

tako da...neki ljudi su stoka...i bez obzira na sve.... nisu u stanju da prihvate dijete ni od osobe koju vole i s kojom su izgradili zivot novi i buducnost planiraju...

a da prihvate neko posve strano dijete i da ga zavole...

ljudi se dijele na dobre i lose..prvi ce uvijek naci nacin da budu dobri i rade dobre stvari i da vole..
a drugi pomenuti ce naci izgovor da nista od toga ne rade...
i to je pragma-cinjenica...koju niko poreci ne moze...

i da nema takvih ljudi ..iako sam svakakav...
nikad ne bi znao svoje prave unutarnje vrednosti i kvalitete...

love is all you need
......

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Kako izgraditi odnos sa usvojenim detetom Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon