www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Jela od krompira
Strana prethodna  1, 2, 3
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Povrće i salate ~
::  
Autor Poruka
Uniqa
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 30

Datum registracije: 26 Okt 2006
Poruke: 159

blank.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 29, 2006 10:37 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ja volim krompirusu Razz Razz Razz Razz i naravno pire kromipir 8)

 
keva2
Dobro upućeni član
Dobro upućeni član





Datum registracije: 13 Jan 2009
Poruke: 502

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Feb 13, 2009 10:24 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Volim krompir i često ga priprema, u zadnje vreme ovako:

Isečem krompir na tanje kolutove, stavim red u pouljenu tepsiju, preko nanenesem kolutove crnog luka, ribu isečenu na komade (skuša ili oslić), pospem začinima i peršunovim listom, ope red krompira i začina. Nalijem sa 2 dl belog vina, pokrijem folijom, ubacim u rernu i pečem oko pola sata pa otkrijem da se blago zapeče.
 
Kriss3
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 59

Datum registracije: 25 Maj 2009
Poruke: 39
Mesto: Pariz

france.gif
PorukaPostavljena: Čet Maj 28, 2009 3:11 am    Naslov poruke: Re: Jela od krompira Na vrh strane Na dno strane

sanjica_021 je napisao/la sledeće:
Moj recept Smile

-1/2 kg krompira
-2 pavlake
-glavica crnog luka
-4 cesnja belog luka
-zacini,so,biber,vegeta,aleva paprika,persunov list
-1/2 kg pecuraka
-200 gr tvrdog sira trapista

Oljustiti krompir i obariti,iseci ga na kolutove,iseckati luk na kolutove i pecurke na kriske pa na malo ulja prodinstati,beli luk iseci na kockice,dodati pavlaku i zacine,sve to smesati sa krompirom i staviti u tepsiju,odgore narendati sir i staviti u rernu na 180 stepeni pola sata.


Lako i dobro.. Hvala za recept, javicu kad probam.
 
*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>



Godine: 33

Datum registracije: 17 Dec 2007
Poruke: 13182
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Čet Maj 27, 2010 4:14 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Zelje na dalmatinski način


Sastojci:
1/2kg zelja, 2 veća krompira, 4 kašike maslinovog ulja, 3 kašičice soli, 1 kašičica bibera, ½ kašičice belog luka u prahu, sok od pola limuna


Priprema:
Krompir operemo i obarimo u ljusci. Za to vreme očistimo i operemo zelje i obarimo ga u malo vode. Pirjamo na srednjoj vatri dok se ulje ne upije, vodeći pri tom računa da se krompir ne raspadne. Na kraju dodamo sok od limuna, začinimo i serviramo.

_________________
*"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."*
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20386
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Čet Avg 01, 2013 12:26 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Devet načina da spremite krompir

Svaki dan razmišljate šta ćete da kuvate i već vam ponestaje ideja? Možda ćete odlučiti da spremite krompir, pa vam zato ovde nudimo čak devet načina kako ga pripremiti. Krompir je gotovo nezamenljiva namirnica, jer se slaže s mnogim jelima.



1. Pečeni krompir

Kod ovakve pripreme je najvažnije da ima dovoljno mesta u tepsiji jer inače neće moći da se zapeče sa svih strana pa nećete dobiti onaj fini hrskavi ukus. Takođe pazite da krompir bude iste veličine kako bi se ravnomerno ispekao.



2. Prženi krompir

Pržite li krompir na malo ulja, možete dobiti ukusan prilog koji nije štetan za zdravlje. Jedino je važno da koristite pravo ulje. Maslinovo ulje, na primer, nije dobar izbor jer se inače ne sme zagrevati na visokim temperaturama za prženje.



3. Kuvani krompir

Najbolje je da ga kuvate u kori, a da li je gotov, možete proveriti viljuškom. Krompir probijte do sredine da biste proverili da li je kuvan. Vodu nemojte previše da zasolite jer krompir odlično upija slanoću. Od kuvanog krompira uvek na brzinu možete da napravite krompir salatu.



4. Zapečeni krompir

Ovaj tip krompira je uvek fin jer je kremast zbog dodatka maslaca i sira ili pavlake. Krompir možete naseći na tanke kriške jer će biti sočniji ili ga celog sa korom zapeći u rerni.



5. Krofna krompir

Ko bi rekao da krompir može da izgleda kao krofna. Prave se od slatkog krompira, koji se iseče u obliku krofni, izbode viljuškom i kuva deset minuta u mikrotalasnoj pećnici na najjačoj temperaturi.



6. Narendani krompir

Od narendanog krompira možete da pravite uštipke koji su idealni za zimske dane – topli i hrskavi, a možete i da ga dodate u omlet.



7. Gulaš

Krompir je nezaobilazan u raznim gulašima i varivima. Kod pripreme jedino pripazite da ga ne prekuvate jer će se raspadati.



8. Pomfrit

Ovo je mnogima najukusniji, ali i najnezdraviji oblik pripreme krompira. Ako sami pripremate krompir, pre sečenja na štapiće neka odstoji pola sata u vodi da otpusti višak skroba, pa ga zatim iseckanog prosušite na krpi. Nakon prženja ga stavite na papirnati ubrus da upije višak ulja.



9. Pire krompir

Pire krompir je lako napraviti, a postoji puno varijanti pripreme. Možete, na primer, prepržiti kolute luka pa preliti po vrhu, dodati malo peršuna ili samo umešati malo mleka i maslaca.


Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20386
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Ned Avg 11, 2013 5:28 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Musaka od patlidžana

Ručak ćete spremiti lako, možete kombinovati širok spektar namirnica, a svi će obožavati Vašu kuhinju, ako se odlučite za musaku.Evi tri nesvakidašnja recepta za ovo ukusno jelo koje su pravile još Vaše bake.





* * * Potrebno je * * *


2 veća patlidžana

4 krompira


5 jaja

2 glavice crnog luka

500 g mlevenog mesa

kašika suvog biljnog začina

biber, so

5 dl mleka

1 dl ulja

200 g brašna




* * * Priprema * * *


Ogulite patlidžan, isecite ga popreko na režnjeve, posolite i ostavite da odstoje.

Umutite belanca, dodajte žumanca i svaki list patlidžana uvaljajte u brašno, pa u jaja i pržite.

Za nadev ispržite luk, dodajte meso i začine. U podmazan pleh ređajte pohovan patlidžan, meso, rendan krompir, meso i patlidžan.

Umutite jaja i mleko, prelijte musaku i pecite 40 minuta na 220 stepeni.


Prijatno!


Musaka sa kačkavaljem




* * * Potrebno je * * *


800 g krompira

1 kg propasiranog paradajza

500 g sira

50 g rendanog kačkavalja

glavica crnog luka

čen belog luka

maslinovo ulje

bosiljak, so, biber




* * * Priprema * * *


Ogulite patlidžan, isecite ga na što tanje kolutove i posolite da pusti gorčinu.

Na ulju propržite iseckan crni i beli luk, dodajte bosiljak i seckanu ljutu papriku. Ubacite propasiran paradajz i ostavite da stoji 20 minuta.

Oljuštite krompir i isecite ga na kolutove.




U pleh stavite tanak sloj propasiranog paradajza, po njemu rasporedite plavi patlidžan, pospite kašikom pomešanih sireva, posolite, pobiberite, poprskajte uljem i odozgo poređajte krompir.

Preko njega rasporedite paradajz i slažite tim redom dok ne potrošite sastojke.

Pospite odozgo rendanim sirom, prekrijte pleh alu-folijom i pecite sat vremena na 200 stepeni.


Prijatno!


Musaka od pohovanih paprika






* * * Potrebno je * * *


12 dugačkih crvenih paprika

3 jaja

3 kašike brašna

3 kašike prezli


500 g mlevenog mešanog mesa

glavica crnog luka

2 čena belog luka

malo peršunovog lista

2 dl kisele pavlake

so, biber, začini po ukusu




* * * Priprema * * *



U rerni ispecite paprike, vruće ih stavite u posudu i poklopite da se potpare i ohlade.

Oljuštite ih, izvadite semenke i posolite.

Svaku papriku uvaljajte prvo u mešavinu brašna i prezli, zatim u dva umućena i posoljena jaja, pa ponovo u smesu od mrvica i brašna i ispohujte ih.

Crni i beli luk iseckajte i propržite na ulju, dodajte mleveno meso, začinite i dinstajte. Pred kraj dodajte peršunov list.



Odvojte dve pohovane paprike, a u vatrostalnu posudu složite pet paprika, prekrijte izdinstanim mesom, a odozgo poređajte ostale paprike.

Prelijte mešavinom jajeta i pavlake i zapecite oko pola sata na 200 stepeni.

* * * Pre služenja odozgo poslažite dve pohovane paprike isečene na rezanca. * * *


Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20386
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Uto Avg 13, 2013 3:59 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Musaka od spiralica, povrća i pršute


Pasta sa slanom i hrskavom pršutom uz lagano povrće? Dobitna kombinacija!




* * * Sastojci * * *


325 g spiralica

250 gr. brokolija

1 veća tikvica

100 gr. kukuruza

100 gr. pršute (ili šunke isečene na tanke listiće)

4 jajeta

50 gr. brašna

muskatni oraščić

80 gr. sira ribanca


vezica peršuna

so, biber



* * * Priprema * * *



Testeninu skuvajte u dosta slane vode da bude al dente, isperite je i ocedite. Rernu zagrejte na 180° C.



Tikvice narendajte, brokoli isitnite na cvetiće, a pršutu isecite na tračice. Jaja razmutite s brašnom pa smesu začinite solju, biberom i muskatnim oraščićem.

Izmešajte testeninu, brokoli, tikvicu, kukuruz, pršutu i smesu od jaja i brašna, sve istresite u namašćenu vatrostalnu posudu i pecite 25-35 minuta.



Nakon 15 minuta pečenja pospite jelo sirom pa vratite u rernu.

* * * Listiće peršuna krupnije naseckajte, pospite po musaki i poslužite.* * *


Prijatno!

Grčka musaka



Vreme pripreme - 90 minuta



* * * Sastojci * * *



1 - srednji plavi patlidžan

500 gr. - krompira

300 gr - mlevenog mesa

po ukusu biljni začin (koristit možete mešavinu grčkih začina)

malo maslinovog ulja

po ukusu i potrebi soli

2 dl - paradajz soka


1 glavica crnog luka

2 čena belog luka

Besamel sos

malo ulja

1 kašika brašna


250 ml mleka

50 g dimljenog kačkavalja



* * * Priprema * * *



1. Plavi patlidžan dobro operite i isećite na kolutove, posolite i ostavite ga 15. min.



2. Ocediti ga od tečnosti koju je pustio i ispeći ga u plehu obloženom aluminjumskom . folijom i podmazanom maslinovim uljem. Peći ga 15 min. na 200°.



3. Na ulju prodinstati luk, beli luk i meso. Dodati 2 dl kuvanog paradajz soka, začina po ukusu i želji.



4. Krompir očistiti i iseći na kolutove kao za musaku od krompira.



5. Pripremiti besamel



6. Brašno do zlatne boje, naliti mlekom, i uz mešanje i kuvanje na tihoj vatri, skuvati besamel. Po želji možete u besamel stavi neki tvrdi topivi sir. Ja sam stavila dimljeni kačkavalj.



7. Vatrostalnu posudu podmazati uljem, po dnu poredjati jedan sloj krompira, prekriti kolutovima plavog patlidžana i staviti meso. Sve prekriti preostalim krompirom i plavim patlidžanom.



Musaku preliti sa malo vode, tek da ima tečnosti u njoj, preliti besamelom i peći oko 60 min. na 200°.


* * * Vi možete koristiti meso po svom ukusu, ali sa junetinom je sasvim dobar ukus. * * *


Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20386
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 30, 2013 4:25 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Punjeni krompir sa slaninom i keljom

Ukusni krompiri punjeni keljom i slaninom.



* * * Sastojci * * *



12 krompira srednje veličine

1 kašika maslinovog ulja

1 kašika maslaca

4 naseckane kriške slanine

1/2 naseckane glavice crvenog luka

2 naseckana češnja belog luka

2 šolje naseckanog kelja

1 naseckani mladi luk

so



* * * Priprema * * *


Zagrejte rernu na 200°C. Operite krompir i izdubite ga po želji. Na pleh stavite papir za pečenje i poslažite krompir. Spoljašnji deo krompira premažite maslinovim uljem i malo ih posolite.


U srednje velikoj šerpi zagrejte maslac. Dodajte slaninu, crvenog luk i beli luk. Iseckajte ostatke krompira i stavite u šerpu. Kuvajte na srednje jakoj vatri dok slanina i luk ne omekšaju.


Dodajte kelj i kuvajte na srednje jakoj vatri oko tri minuta, dok kelj ne omekša.


* * * Kašikom napunite krompire i stavite ih rernu. Pecite oko 20 minuta, izvadite i poslužite. * * *


Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20386
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Sub Okt 05, 2013 5:50 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Rolat od krompira i praziluka



* * * Sastojci:* * *


500 g tankih kora za gibanicu

3 praziluka

6 kuvanih krompira

3 dl kisele pavlake


4 jajeta

0,5 dl ulja

50 g putera

začin C, biber




* * * Priprema:* * *




Praziluk iseći na kolutove, a bareni krompir izrendati na krupno rende.

U teflonskom tiganju otopiti puter, te dodati praziluk i pržiti ga dok ne omekša.


Tiganj sa prženim prazilukom izmaći sa ringle, dodati rendani krompir, pavlaku i jaja, pa polako promešati i začiniti po ukusu.


Prve dve kore poprskati uljem, složiti jednu na drugu, te ih premazati sa malo pripremljenog fila, odgore preklopiti trećom korom, a zatim opet naneti fil. Isti postupak ponavljati dok se ne utroši sav materijal.

* * * Filovane kore pažljivo urolovati, pa ih staviti u podmazanu tepsiju.

Rolat peći u vreloj rerni 45 minuta na 220 °C. * * *



Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Povrće i salate ~ -> Jela od krompira Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3
Strana 3 od 3

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon