www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Dezerti
Strana prethodna  1, 2, 3 ... 11, 12, 13
Pređite na stranu broj:  
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Dezerti ~
::  
Autor Poruka
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Sre Sep 11, 2013 5:12 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Knedle sa šljivama

Šljive su rodile "kao lude" u Srbiji. Šta uraditi sa njima. Naravno, možete da pečete rakiju, ali i da napravite knedle sa šljivama, koji je mnogima omiljeni dezert.





* * * Sastojci:* * *


- 1 litar mleka

- 1 kašičica soli

- 3 kašike ulja

- 800 grama brašna

- 2 jaja

- Oko 20 šljiva

- Oko 200 grama prezle

- šećer




* * * Priprema:* * *


Kada mleko provri, dodati mu ulje i so. Skloniti s vatre i dodati brašno.

Mutiti mikserom uz dodavanje jaja. Kada se smeša ujednači obložiti

oprane, suve šljive. Knedle spuštati u vrelu vodu i kuvati ih dok ne isplivaju na površinu.


* * * Knedle uvaljati u prezle propržene na ulju, po ukusu dodati šećer.* * *


Prijatno!


Šnenokle




* * * Sastojci:* * *


2,5 l mleka,

26 kašika šećera,

6 jaja,

2 pudinga od vanile




* * * Priprema:* * *



U 2 l mleka staviti 20 kašika šećera i mešati dok ne prokuva.

Odvojiti belanca i čvrsto ih ulupati. Žumanca razmutiti u pola litre mleka sa pudingom i 6 kašika šećera.

Kada mleko prokuva, kašikom odvajati belanca, praviti nokle i staviti ih na nekoliko minuta u vrelo mleko. Vaditi i po dve-tri stavljati u manje činije.


U preostalo mleko dodati umućeni puding, a kada se masa zgusne, prelivati njome nokle u činijama.

* * * Ohlađene u frižideru šnenokle su hladno osveženje. Možete ih preliti uprženim šećerom. * * *


Prijatno!



_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Pet Sep 13, 2013 7:06 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Parfe od čokolade i mandarina



Preukusan slatkiš!


* * * Sastojci:* * *



50 gr. čokolade za kuvanje,

1 konzerva mandarina,

1 kesica vanilin šećera,

3 kašike šećera,

2 žumanceta,


1 pomorandža,

2 kašike likera od pomorandže,

400 ml slatke pavlake,

15 piškota



* * * Za dekoraciju:* * *

mandarine,

čokoladne ljuspice,

menta.



* * * Priprema:* * *



Čokoladu rastopiti na tihoj vatri.

Mandarine iz konzerve (180 gr. bez soka) ocediti.

Na pari kremasto umutiti žumanaca sa 2 kašike šećera, vanilin šećerom i sokom od pomorandže.

Dodati liker od pomorandže.

Smesu mešati u hladnoj vodi dok se ne ohladi.


Čvrsto ulupati pavlaku sa preostalim šećerom.

Nekoliko kriški mandarina odvojiti a ostatak zajedno sa ulupanom pavlakom umešati u krem od žumanaca.

Okruglu posudu ravnih zidova (zapremine oko 1 l) obložiti aluminijumskom folijom.

Sipati malo krema. Uz zidove posude poređati piškote.




Sipati u slojevima naizmenično krem i otopljenu čokoladu dok ima materijala.

Posudu poklopiti i ostaviti da se hladi u zamrzivaču oko 12 časova.

Nakon toga, posudu kratko potopiti u vrelu vodu
.

* * * Parfe pažljivo izručiti na odgovarajući tanjir. Dekorisati mandarinama, čokoladnim ljuspicama i svežom mentom. * * *


Prijatno!


Susam rolat


Ako volite susam uživaćete u ovoj poslastici.






* * * Sastojci:* * *

2 jaja

150 gr. prah šećera

2 kašike kakaoa

2 kašike meda


100 gr. maslaca

100 gr. mlevenog keksa

100 gr. mlevenih oraha ili badema

200 gr. susama




* * * Priprema:* * *


Najpre ispržiti, na suvoj tavi, susam do lepe žute boje.

Ostaviti da se ohladi.

Zatim umutiti jaja sa šećerom, pa ih skuvati na pari.

Kad se ohladi, dodati kakao, med, maslac, keks, orahe/bademe i propržen susam.


Sve promešati i oblikovati kao rolat.

Ostaviti da se stegne i seći na parčiće.



* * * Napomene: Ko želi, može masi dodati i malo ruma. Ostaviti rolat par sati do posluženja u frižider da se bolje stegne pa poslužiti. * * *



Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Pon Sep 16, 2013 7:19 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Tart sa banana-kremom

Ovaj tart pravi se lako i brzo, kao što se i jede kada se lepo ohladi u frižideru.




* * * Sastojci:* * *


Za rastresito testo


230 gr. brašna

125 gr. ohlađenog putera

2 žumanca

kašičica vanilin šećera


prstohvat soli

60 gr. šećera u prahu

i malo vode




Za krem

5 dl mleka

3 žumanca

100 gr. šećera

2 kašičice ekstrakta vanile


35 gr. gustina

30 gr. putera

tri-četiri banane

200 gr. šlaga




* * * Priprema:* * *



U veću posudu stavite brašno, so i šećer, dodajte komadiće putera i mesite da dobijete rastresitu masu.

Zatim dodajte žumanca i malo-pomalo vode i nastavite da mesite dok ne dobijete kompaktno testo.


Formirajte loptu, umotajte je u providnu foliju i ostavite da odstoji 30 minuta u frižideru.


Ohlađeno testo istanjite na brašnom posutoj radnoj površini na debljinu od 4 mm i njime obložite podmazan, plitak, okrugli pleh.

Prekrijte papirom za pečenje, odozgo sipajte šaku-dve pasulja i pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.


Pečeno testo sasvim ohladite, pa celu površinu prekrijte kolutićima banana.

Odozgo rasporedite krem i ostavite da odstoji u frižideru minimum 60 minuta.


* * * Pre serviranja preko ohlađenog krema nanesite šlag i ukrasite kolutićima banana.* * *



Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Sub Okt 05, 2013 4:33 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Sutlijaš sa bananama




* * * Sastojci:* * *


200 g pirinča

4 kašike šećera

5 dl mleka


2 banane

50 g čokolade




* * * Priprema:* * *


U manju šerpu sipati mleko, dodati šećer i staviti da se kuva dok ne proključa.

U ključalo mleko dodati opran pirinač te nastaviti sa kuvanjem, uz povremeno mešanje, dok se pirinač ne obari.


Obaren pirinač ostaviti još malo da odstoji u mleku kako bi nabubrio i upio ostatak mleka.


* * * Banane očistiti, iseći na kolutove, te sjediniti sa pripremljenim sutlijašem.
Čokoladu izrendati na krupno rende pa je posuti po sutlijašu. * * *


Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Sub Okt 05, 2013 10:54 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Banana šnite




* * * Sastojci * * *

Biskvit

5 jaja

4 žlice šećera


4 žlice oštrog brašna

2 žlice kakaoa

prašak za pecivo




* * * Krema * * *


0,7 l mlijeka

2 praška za puding od vanilije


6 žlica šećera

100 g margarina




* * * Biskvit * * *


Pećnicu uključite na 200°C.

Odvojite žumanjke od bjelanjaka i istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka.

Posebno izmiješajte žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom,pa dodajte brašno,prašak za pecivo, kakao i na kraju snijeg od bjelanjaka.


Lim za pečenje obložite masnim papirom i rasporedite biskvit.


Biskvit pecite 15 min na 200°C. Ohlađeni biskvit razrežite na 3 jednaka djela.


Skuhajte puding i ostavite da se ohladi. U ohlađeni puding umiksajte margarin.


Banane ogulite i prerežite uzdužno na pola.


Na dno stavite biskvit, pa gore kremu, na to banane i opet kremu.


Na posljednji biskvit stavite samo kremu i gore naribanu čokoladu.


( biskvit - krema - banane - krema - biskvit - krema - banane - krema - bisvit - krema - čokolada )


* * * Posluživanje . Poslužite dobro ohlađeno * * *


Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Dezerti ~ -> Dezerti Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3 ... 11, 12, 13
Strana 13 od 13

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon