www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Specijaliteti austrijske kuhinje
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Kroz kuhinje sveta ~
::  
Autor Poruka
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 48

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 24, 2004 2:51 pm    Naslov poruke: Specijaliteti austrijske kuhinje Na vrh strane Na dno strane

Kruh od krumpira (desert),
Specijalitet austrijske kuhinje


Sastojci:
4 krumpira
1 kg brašna
12 dg šećera u prahu
12 dg maslaca ili masti;
6 dg grožđica
vanilija
1 jaje
nastrugana kora od 1/2 limuna
2 dg kvasca
malo soli


Opis:
Treba ohladiti 4 komada kuhanih i pasiranih krumpira. Doda se 1 kg finog prosijanog brašna, 12 dg šećera u prahu, 12 dg maslaca ili masti, 6 dg grožđica, vanilije, 1 cijelo jaje, nastrugana kora od 1 limuna i napose dignuti kvas od 2 dg kvasca i malo soli. Zamijesi se i utare tijesto kao za kruh, umijese 2 štruce, ostave 1 sat na toplom mjestu da se dignu, pa se peku pri umjerenoj vatri. Sutradan se režu kriške, još se u pećnici posuše i služe uz kavu. Vrlo je ukusno, a može poslužiti i čim se ispeče.


 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 48

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 24, 2004 2:52 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pofezne sa sirom (predjelo),
Specijalitet austrijske kuhinje


Sastojci:
2 jaja
8 kriški kruha
ribanac
1 šalica ulja
1 šalica mlijeka ili vode
malo brašna


Opis:
Narezati kruh na kriške debljine pola centimetra. Umutiti jaja, dodati naribani sir, doliti mlijeko ili vodu i na kraju dodati žlicu ili dvije brašna da se napravi rijetko tijesto, rjeđe nego za palačinke. U tavu staviti ulje i zagrijati ga. Svaku krišku kruha cijelu umočiti u tijesto i pržiti prvo s jedne, a zatim i s druge strane dok ne porumene. Servirati ih tople.
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 48

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 24, 2004 2:55 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Punjena štruca (glavno jelo),
Specijalitet austrijske kuhinje


Sastojci:
750 g miješanog mljevenog mesa (3/4 govedine i 1/4 svinjetine)
1 luk
1 kom svinjske crijevne opne
3 jaja
krušne mrvice
mažuran
peršin
majčina dušica
muškatni oraščić
maslinovo ulje
salata i povrće kuhano na pari (kao prilog)
temeljac od povrća


Opis:
Opnu namočite u mlakoj vodi 15 minuta. 2 jaja kuhajte 7 minuta u kipućoj vodi.
U zdjeli izradite meso, umućeno jaje, usitnjeni luk i začinsko bilje, šaku mrvica, prstohvat soli i prstohvat ribanog muškatnog oraščića. Ocijedite crijevnu opnu i raširite je. Pokrijte je nadjevom, poravnajte i na sredinu složite tvrdo kuhana jaja.
Smotajte meso u roladu koju ćete povezati kuhinjskim koncem i stavite je u vatrostalnu posudu, prelijte s 3-4 kutlače temeljca, pa pecite u pećnici na 180C sat vremena, povremeno podlijevajući sokom od pečenja. Meso jednom okrenite kako bi i s druge strane dobilo lijepu boju.
Jednom pečeno, meso ostavite da počiva 10 minuta, uklonite konac, narežite na ploške i poslužite uz salatu i povrće kuhano na pari.
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 48

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 24, 2004 2:58 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Složenac Witloof (predjelo),
Specijalitet austrijske kuhinje


Sastojci:
4 glavice endivije Witloof
150 g šunke izrezane u kriške
jaki senf
krušne mrvice
60 g maslaca
sir Podravec u kriškama (za ukrašavanje)

Za preljev:
40 g brašna
30 g maslaca
suho bijelo vino
1 dl vrhnja za kuhanje
ribani parmezan
muškatni oraščić (po izboru)


Opis:
Salatu očistite, operite, kuhajte 15 minuta u malo slane vode i ocijedite (vodu nemojte baciti, nego je sačuvajte). Glavice salate tada uzdužno prepolovite.
Napravite umak: brašno zažutite na 30 g rastopljenog maslaca, postupno dodajte vodu u kojoj se kuhala salata i miješajte, pa podlijte s pola čaše vina. Dodajte sol, papar, vrhnje za kuhanje, šaku parmenzana i (ako želite) malo muškatnog oraščića.
Polovice salate umotajte u kriške šunke, sve premažite senfom, složite u maslacem namaštenu vatrostalnu posudu, prelijte umakom i začinite komadićima maslaca.
Složenac bogato pospite krušnim mrvicama i ukrasite sirom kojeg ste narezali na listiće.
Tada vatrostalnu posudu stavite u pećnicu i pecite petnaest minuta na 200C.
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Kroz kuhinje sveta ~ -> Specijaliteti austrijske kuhinje Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon