www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Prasece il' jagnjece pecenje....
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Sve od i sa mesom ~
::  
Autor Poruka
bububu
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 36

Datum registracije: 19 Jun 2005
Poruke: 135
Mesto: Zagreb

croatia.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 06, 2005 2:18 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pašticada na paški način



Sastojci za 4 osobe
1,2 kg janjećeg buta
papar
6 suhih šljiva
6 suhih smokava
1 jabuka
2 žlice Senfa estragon Podravka
100 ml prošeka
100 ml crnoga vina
3 češnja češnjaka
4 klinčića
30 g Dvostrukog koncentrata rajčice Podravka
70 g celera
150 g mlade mrkve
250 g luka
100 ml ulja
80 g pancete
2 žlice Vegete

Postupak
1. Janjeći but premažite senfom, a zatim nabodite klinčićima, pancetom i češnjakom koje ste prethodno narezali na štapiće.

2. Ovako pripremljen janjeći but popecite u tavi na zagrijanom ulju sa svih strana. Dodajte luk, mrkvu, celer narezan na ploške i pirjajte oko 10 minuta. Nakon toga dodajte suhe šljive, smokve, oguljenu jabuku koju ste narezali na kockice, papar i Vegetu.

3. Janjetinu s povrćem stavite u odgovarajući pleh, po potrebi podlijte s još malo vode, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180C dok meso ne omekša. Pred kraj pečenja dodajte koncentrat rajčica, vino i prošek.

4. Pečeno meso izvadite iz pleha i narežite, a povrće izmiksajte i vratite u posudu. U umak dodajte još oko 100 ml vode i kratko prokuhajte.


Posluživanje
Narezanu janjetinu poslužite s pripremljenim umakom i kuhanim njokima.

Savjet
Nakon što popečete janjetinu, izvadite meso pa na istoj masnoći popecite povrće. Zajedno ih nastavite peći u pećnici.


 
bububu
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 36

Datum registracije: 19 Jun 2005
Poruke: 135
Mesto: Zagreb

croatia.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 06, 2005 2:20 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Medenjaci


Sastojci
200 g lješnjaka
400 g Glatkog brašna tip 500 Podravka
1 Prašak za pecivo Dolcela
200 g šećera
200 g maslaca
3 žlice Cvjetnog vrcanog meda Podravka
3 jaja
malo cimeta i klinčića u prahu
1 limun
Za premazivanje:
1 bjelance


Postupak
1. Prašak za pecivo jednakomjerno umiješajte u brašno pa zajedno s maslacem narezanim na listiće dobro izmrvite. Zatim dodajte šećer, jaja, 50 g mljevenih prženih lješnjaka, cimet, klinčiće, med, naribanu limunovu koricu, sok od pola limuna i sve dobro izradite.

2. Tijesto mora odstajati na hladnome mjestu oko sat vremena, a zatim od njega oblikujte veće valjke koje ćete narezati na komadiće veličine oraha.

3. Oblikujte kuglice, složite ih na namašćeni lim, malo spljoštite, premažite bjelancem i ukrasite cijelim lješnjacima.

4. Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 220C oko 15 minuta.


Posluživanje
Medenjake poslužite uz tople mliječne ili čajne napitke.

Savjet
Tijesto za medenjake možete zamijesiti i dan ranije.
 
bububu
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 36

Datum registracije: 19 Jun 2005
Poruke: 135
Mesto: Zagreb

croatia.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 06, 2005 2:21 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Salata od crne rotkve


Sastojci za 4 osobe
500 g oguljene i naribane crne rotkve
3 žlice bučina ulja
1 žlica vinskog octa
sol



Postupak
1. Rotkvu ogulite i naribajte.

2. Naribanu rotkvu posolite, prelijte uljem i octom i dobro promiješajte.


Posluživanje
Salatu od crne rotkve poslužite uz mesna jela.

Savjet
U zimskim danima, salati možete dodati malo meda.
 
bububu
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 36

Datum registracije: 19 Jun 2005
Poruke: 135
Mesto: Zagreb

croatia.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 06, 2005 2:21 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Guska na turopoljski način



Sastojci za 6 do 8 osoba
1 guska
500 g Kukuruzne krupice Podravka
guščja jetra i želudac
4 žlice ulja
1 glavica luka
1 žlica Vegete
1 do 2 klinčića
3 do 4 češnja češnjaka
sol
papar
mljevena crvena slatka paprika



Postupak
1. Gusku očistite, operite, osušite pa je izvana i iznutra natrljajte mješavinom soli i Vegete nekoliko sati prije pečenja, a još bolje dan prije.

2. Prije pečenja prelijte je uljem, a u lim dolijte vode u visini dva prsta i stavite u pećnicu na 200C. Povremeno je zalijevajte sokom u kojem se peče i dolijevajte vodu u lim kako bi pečenka bila sočnija.

3. Dok se guska peče, pripremite prilog tako da u 750 ml vode stavite sol i Vegetu, nasjeckana jetra i želudac te luk i češnjak koje ste prethodno nasjeckali i malo popekli na ulju. Dodajte klinčiće, papar i papriku pa kuhajte dok jetra i želudac ne omekšaju.

4. Pred sam kraj uspite kukuruznu krupicu i kuhajte dalje neprestano miješajući. Ako smjesa postane suviše gusta i čvrsta, po potrebi ulijte malo vruće vode.

5. Kuhanu smjesu stavite na masnoću u lim, a prethodno izvadite gusku pa je ponovno vratite te pecite sve zajedno još oko 30 minuta.


Posluživanje
Pečenu gusku narežite na komade te složite lijepo na tanjur s prilogom od kukuruzne krupice. Uz ovo svečano jelo poslužite sezonsku salatu.

Savjet
Ako se u tijekom pečenja iz guske iscijedi previše masnoće, dio svakako odvojite.
 
bububu
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 36

Datum registracije: 19 Jun 2005
Poruke: 135
Mesto: Zagreb

croatia.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 06, 2005 2:22 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Francuska juha s povrćem


Ocjena: Glasajte

Sastojci za 4 osobe
150 g Graška Podravka
150 g cvjetače
20 g celerove stabljike
limunov sok
peršin
1 vrećica Francuske juhe Podravka



Postupak
1. Celerovu stabljiku narežite na sitne kockice, a cvjetaču razlomite na sitne cvjetiće.

2. U litri kipuće vode prokuhajte povrće nekoliko minuta, a zatim umiješajte sadržaj vrećice Francuske juhe. Kuhajte na laganoj vatri još 20 minuta.

3. Potkraj kuhanja dodajte grašak.


Posluživanje
Francuskoj juhi s povrćem prije posluživanja dodajte nekoliko kapi limunova soka i nasjeckani peršin.

Savjet
Juhi nakon kuhanja možete dodati svježu rajčicu, koju ste prethodno ogulili, očistili od sjemenki i narezali na kockice.
 
bububu
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 36

Datum registracije: 19 Jun 2005
Poruke: 135
Mesto: Zagreb

croatia.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 06, 2005 2:24 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Svinjski file s marelicama u lisnatom tijestu


Sastojci za 4 osobe
800 g svinjskog filea
400 g marelica iz light kompota Podravka
2 žličice Vegete Twist svinjetina
250 g zamrznutog Lisnatog tijesta Podravka
100 g maslaca
1 jaje
svježe mljeveni papar u boji
100 ml slatkog vrhnja
50 ml vinjaka
1 žlica sezamovih sjemenki
1 žličica Vegete



Postupak
1. Svinjski file očistite od kožica i natrljajte Vegetom Twist - svinjetina. Ostavite u marinadi oko 30 minuta.

2. Na 50 g maslaca popecite file sa svih strana, prelijte ga vinjakom, flambirajte, a zatim izvadite.

3. Ocijedite i posušite 250 g marelica iz kompota. Lisnato tijesto razvaljajte u oblik pravokutnika, ali ne pretanko. Rasporedite na nj polovicu ocijeđenih marelica, na njih stavite ohlađeni popečeni svinjski file pa po njemu rasporedite drugu polovicu marelica.

4. Rubove tijesta premažite razmućenim jajem i preklopite preko mesa. Tijesto izvana probodite na nekoliko mjesta vilicom, premažite jajem i pospite sezamovim sjemenkama.

5. Pecite u pećnici zagrijanoj na 185C oko 30 minuta.

6. Na preostalom maslacu propirjajte ostatak marelica iz kompota, dodajte Vegetu i papar te pirjajte oko 5 minuta. Marelice protisnite kroz sito, dodajte im slatko vrhnje te kratko prokuhajte. Ako je potrebno, umak možete razrijediti s 50 ml vode.


Posluživanje
Pečeni file u lisnatom tijestu narežite na odreske pa uz njih poslužite pirjanu rižu i umak od marelica.

Savjet
Prije rezanja svinjski file ostavite neka se ohladi oko 10 minuta.

Mala tajna
Tijesto probodite vilicom kako bi tijekom pečenja mogla izlaziti para, a tijesto postalo hrskavo.
 
bububu
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 36

Datum registracije: 19 Jun 2005
Poruke: 135
Mesto: Zagreb

croatia.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 06, 2005 2:24 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Gulaš sa šampinjonima


Sastojci za 4 osobe
500 g junetine
100 g šampinjona
60 g maslaca
60 g sušene slanine
100 g mrkve
40 g celera
1 žlica Fanta za gulaš i paprikaš
peršin
100 ml kiselog vrhnja



Postupak
1. Na dio ugrijanog maslaca stavite sitno narezanu slaninu i na kocke narezano meso. Sve dobro popecite, dodajte mrkvu narezanu na kolutiće i usitnjeni celer te pirjajte oko pola sata, dolijevajući povremeno malo vode ili juhe.

2. Zatim umiješajte Fant za gulaš i paprikaš razmućen u malo vode i dolijte još oko 350 ml vode te pirjajte dok meso ne omekša.

3. U međuvremenu na preostalom maslacu propirjajte šampinjone pa ih umiješajte u gotov gulaš.

4. Na kraju umiješajte nasjeckani peršin i kiselo vrhnje.


Posluživanje
Gulaš sa šampinjonima poslužite s pireom od krumpira, širokim rezancima ili rižom.

Savjet
Kod pirjanja šampinjone možete posipati bijelim paprom.
 
bububu
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 36

Datum registracije: 19 Jun 2005
Poruke: 135
Mesto: Zagreb

croatia.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 06, 2005 2:25 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Čobanac


Sastojci za 6 do 8 osoba
1 kg divljači (vepar, srna, jelen)
1 kg govedine od buta
600 g luka
250-300 ml bijelog vina
1-2 ljuta feferona
2 lista lovora
500 ml Soka od rajčica Podravka
1 žlica Vegete
vrećice Fanta za gulaš i paprikaš
papar



Postupak
1. Nasjeckani luk stavite u širu i dublju posudu, dodajte 300 ml vode i pirjajte ga na laganoj vatri oko pola sata, dodavajući sok od rajčica.

2. Nakon toga dodajte meso narezano na kockice, lovor, Fant razmućen u 200 ml vode, ljute feferone, i nastavite pirjati još 1,5 do 2 sata. Tijekom pirjanja posudu s mesom lagano protresite i podlijevajte toplom vodom.

3. Pred kraj kuhanja umiješajte Vegetu, papar i vino.


Posluživanje
Jelo poslužite sa žlicom kiselog vrhnja.

Savjet
Vrijeme pripreme možete smanjiti ako luk naribate ili usitnite u električnoj sjeckalici.
 
bububu
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 36

Datum registracije: 19 Jun 2005
Poruke: 135
Mesto: Zagreb

croatia.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 06, 2005 2:26 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pečeni fazan



Sastojci za 4 osobe
1 fazan (oko 1,5 kg)
100 g suhe slanine
40 g maslaca
250 ml bijelog vina
200 ml kiselog vrhnja
sol



Postupak
1. Fazana očistite i operite, izvana ga posolite, a iznutra natrljajte mažuranom.

2. Slaninu narežite na dugačke tanke ploške, njima obložite fazana sa svih strana (ako je potrebno, pričvrstite je čačkalicama), pa ga stavite na otopljeni maslac u pleh.

3. Pecite na temperaturi 180C oko 75 minuta, a za vrijeme pečenja podlijevajte vinom.

4. Kada fazan omekša i dobije lijepu zlatnožutu boju, prelijte ga kiselim vrhnjem i ponovno stavite u pećnicu da se zapeče.


Posluživanje
Pečenog fazana narežite na manje komade, tako da je svaki dio obložen slaninom, prelijte ga umakom od pečenja i poslužite uz valjuške od krumpira.

Savjet
S fazanom možete peći i dvije glavice luka koje nakon pečenja izvadite.
 
bububu
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 36

Datum registracije: 19 Jun 2005
Poruke: 135
Mesto: Zagreb

croatia.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 06, 2005 2:26 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pirjana divlja patka


Sastojci za 4 osobe
1 divlja patka (oko 2 kg)
200 ml vina
limunova korica
lovorov list
1 glavica luka
1 korijen peršina
1 mrkva
50 g suhe slanine
4 žlice ulja
5 bobica borovice
1 žlica Vegete
papar
sol
1 žlica Glatkog brašna tip 500 Podravka



Postupak
1. Očišćenu patku dobro natrljajte mješavinom soli, papra, Vegete i izgnječene borovice te je ostavite da odstoji oko pola sata.

2. Stavite je u posudu za pečenje na vruće ulje i obložite ploškama slanine. Dodajte mrkvu i peršin narezane na kolutiće, luk narezan na veće kriške, lovorov list i komadić tanko rezane limunove kore.

3. Pecite u zagrijanoj pećnici na temperaturi od 180C oko sat i pol te po potrebi podlijevajte vinom i vodom.

4. Pečenu patku narežite na komade, složite na ugrijani tanjur, pokrijte i držite na toplom.

5. Povrće pobrašnite, zalijte s malo vode, prokuhajte i propasirajte. Ponovno ga ugrijte, po potrebi dosolite i prelijte preko narezane patke.


Posluživanje
Pripremljenu patku poslužite s okruglicama od kruha ili valjušcima od krumpira.

Savjet
U umak možete po želji dodati malo blagog vinskog octa i žličicu šećera.
 
bububu
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 36

Datum registracije: 19 Jun 2005
Poruke: 135
Mesto: Zagreb

croatia.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 06, 2005 2:27 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Srneći odresci

Sastojci za 4 do 6 osoba
1 kg srnećih odrezaka

50 ml ulja
200 g luka
50 g suhe slanine
100 g celerova korijena
100 g peršinova korijena
150 g mrkve
100 ml Pasirane rajčice Podravka
peršinov list
1 žlica Pekmeza šljiva Podravka
1 žlica Škrobnog brašna Gussnel Dolcela
Za marinadu:
1 žlica Vegete
2 češnja češnjaka
500 ml bijelog vina
list lovora
1 - 2 klinčića
1 žličica borovnica



Postupak
1. Vino razrijedite s 200 - 300 ml vode i zakipite. Dodajte lovorov list, klinčiće, borovnicu, grubo narezan češnjak i Vegetu.

2. Marinadu kuhajte na laganoj vatri desetak minuta, ohladite, a zatim njome prelijte pripremljene odreske. Ostavite ih da se mariniraju na hladnom mjestu oko 3 sata.

3. Nakon mariniranja odreske sa svih strana popecite na zagrijanom ulju. Dodajte narezanu suhu slaninu, nasjeckani luk, mrkvu i peršinov korijen narezane na kolutiće, a celer na ploške. Odreske podlijte mješavinom vina u kojoj su se marinirali i pirjajte u poluotkrivenoj posudi oko 30 minuta.

4. Nakon toga dodajte pekmez od šljiva koji ste razrijedili s 2 - 3 žlice vode, pasiranu rajčicu i ostatak marinade zajedno sa začinima. Nastavite pirjati na laganoj vatri oko 40 minuta dok meso ne omekša.

5. Pred kraj kuhanja umiješajte škrobno brašno razmućeno s malo vode i kratko prokuhajte.


Posluživanje
Srneće odreske poslužite uz palentu.

Savjet
Umjesto pekmeza možete staviti oko 50 g suhih šljiva bez koštica.
 
bububu
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 36

Datum registracije: 19 Jun 2005
Poruke: 135
Mesto: Zagreb

croatia.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 06, 2005 2:29 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Gulaš od divljači

Sastojci za 10 osoba
2 kg mesa od divljači (jelen, vepar)
100 ml kiselog vrhnja
2 do 3 žlice Dvostrukog koncentrata rajčice Podravka
lovorov list
100 do 200 ml bijelog vina
2 para domaćih kobasica
sol
1 žlica ljute crvene paprike
150 g peršinova korijena
150 g celerova korijena i lista
250 g mrkve
5 češnjeva češnjaka
50 g sušene slanine
1 kg luka
100 ml ulja
2 žlice Vegete


Postupak
1. Meso divljači narežite na veće komade. Popecite ga sa svih strana na ugrijanom ulju. Izvadite ga i čuvajte u zatvorenoj posudi na toplom.

2. Na istoj masnoći popecite nasjeckani luk, češnjak, narezanu mrkvu, peršin, celer i slaninu. Kada povrće omekša, vratite meso, dodajte lovorov list, malo soli, crvenu papriku i Vegetu.

3. Sve dobro promiješajte, kratko popecite i dalje pirjajte povremeno podlijevajući vrućom vodom.

4. Za vrijeme pirjanja dodajte kobasice. Pred kraj, kad meso omekša, dodajte koncentrat rajčice, zalijte gulaš vinom i umiješajte kiselo vrhnje.


Posluživanje
Kao prilog uz gulaš od divljači možete pripremiti palentu, okruglice od kruha ili kuhani krumpir.

Savjet
Nakon što ste meso očistili i oprali, prije pečenja ga svakako posušite.

Mala tajna
Meso divljači stavlja se u rasol samo za vrijeme parenja. Inače nije potrebno, jer se tako bolje sačuva miris divljači.
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Sve od i sa mesom ~ -> Prasece il' jagnjece pecenje.... Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  sledeća
Strana 5 od 6

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon