:: |
Autor |
Poruka |
sanjica_021 *Doktorovo~slculence*

|
Godine: 46
Datum registracije: 12 Feb 2003 Poruke: 13486 Mesto: Izrael / Novi Sad / Uskoro i Vojvoda Stepa

|
|
Samo dva meseca nakon svetske premijere, šesti nastavak popularnog serijala „Hari Poter, „Hari Poter i polukrvni princ, stiže 10. septembra i u našu zemlju. Zahvaljujući prevodiocima, Vesni Roganović, urednici u listu Danas, i njenom sinu Drašku, ovdašnji čitaoci i ovaj put privilegovani su da prvi, ne samo u Evropi kao u slučaju prethodnog nastavka, već i u čitavom svetu, imaju u rukama prevod ove knjige. Tim povodom izdavač Narodna knjiga, opština Novi Beograd i Dečji kulturni centar, organizovali su manifestaciju pod nazivom „Šesta čarolija Hari Potera, koja će se na dan izlaska knjige odigrati na platou ispred hotela Jugoslavija sa početkom u 16.30.
Zanimljive podatke o novom „Hariju Poteru iznela je Vesna Roganović. Svi prethodni nastavci prodati su do sada u svetu u tiražu od 200 miliona primeraka, a ovaj poslednji je, već u pretprodaji, dostigao tiraž od pet miliona. Knjiga je došla na vrhove bestseler lista i pomerila sa prvog mesta famozni „Da Vinčijev kod. U njoj je Hari, kao i u svakom prethodnom nastavku, zreliji za jedan stepen i suočen sa novim izazovima. Takođe, tu je i jedan novi profesorski lik, dikensovsko-pikvikovski, smešan i karikaturalan. Knjiga sadrži i Pojmovnik čini, kletvi, fantastičnih bića i predmeta, pojmova koje je izmislila sama Džoan Rouling, što čini jedinstven jezik njenih knjiga, jedan od njenih posebnih kvaliteta. Polukrvni princ lik je koji se ne pojavljuje, ali uz njegovu pomoć junaci rešavaju neke zadatke, a ko je on, otkriva se na kraju knjige i to je njen obrt i iznenađenje.
Program manifestacije prati promociju knjige, pa će tako najpre Dramski studio Dečjeg kulturnog centra izvesti deo iz predstave „Milčica, koji se takođe bavi fantastičnim bićima - vilama, vešticama, aždajama, patuljcima i kraljevima i princezama. Nakon predstave je mini koncert Ane Maglice, a u 17 sati počinje finalno takmičenje pobednika kvizova o poznavanju Harija Potera, koje je održano u osnovnim školama opštine Novi Beograd u toku prethodne nedelje. Pobednici dobijaju prve primerke „Harija Potera i polukrvnog princa. Sledi revija maski inspirisana likovima iz Hari Poter serijala, u kojoj su pozvani da učestvuju i svi posetioci. Prvi primerci knjige stižu na mesto zbivanja oko 18 sati i prodavaće se po promotivnoj ceni od 1.200 dinara, dok će potom, u knjižarama, stajati 1.700. (Danas)
|
|
 |
Masterix Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 33
Datum registracije: 16 Apr 2005 Poruke: 196 Mesto: Sombor

|
|
Moracu da nabovim tu knjigu
|
|
|
|
|
 |
dare_987 Upućeni član

|
Godine: 37
Datum registracije: 26 Jun 2005 Poruke: 394

|
|
Knjiga je super, preporucujem svima
|
|
|
|
|
 |
Masterix Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 33
Datum registracije: 16 Apr 2005 Poruke: 196 Mesto: Sombor

|
|
meni su svih pet delova bili dobri.
|
|
|
|
|
 |
ana5 Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 12 Sep 2005 Poruke: 86

|
|
cula sam da je knjiga super,i ja cu je procitat cim budem imala vremena
|
|
|
|
|
 |
BabyG Banovan! Prijatelj foruma

|
Datum registracije: 20 Jun 2005 Poruke: 4980 Mesto: ...caught in the heart of an angel...

|
|
Jedva čekam da je pročitam. Imam doma svih 5 djelova i pročitala sam ih 100 puta. Treba mi malo promjene.....Hoću 6. dio!!!!!!!!1
|
_________________ ~*Ode noć, još uvijek imam istu moć da do tebe mogu doć, samo pružim dlan od morske vode slan zlatnim prahom začaran, da uđe tiho u tvoj san i nježno te budi kao kad te ljubi...*~
 |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|