www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Sesti deo Harija Potera na srpskom jeziku
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
sanjica_021
*Doktorovo~slculence*
*Doktorovo~slculence*

Godine: 46

Datum registracije: 12 Feb 2003
Mesto: Izrael / Novi Sad / Uskoro i Vojvoda Stepa

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Sep 10, 2005 8:59 am    Naslov poruke: Sesti deo Harija Potera na srpskom jeziku Na vrh strane Na dno strane

Samo dva meseca nakon svetske premijere, šesti nastavak popularnog serijala „Hari Poter, „Hari Poter i polukrvni princ, stiže 10. septembra i u našu zemlju. Zahvaljujući prevodiocima, Vesni Roganović, urednici u listu Danas, i njenom sinu Drašku, ovdašnji čitaoci i ovaj put privilegovani su da prvi, ne samo u Evropi kao u slučaju prethodnog nastavka, već i u čitavom svetu, imaju u rukama prevod ove knjige. Tim povodom izdavač Narodna knjiga, opština Novi Beograd i Dečji kulturni centar, organizovali su manifestaciju pod nazivom „Šesta čarolija Hari Potera, koja će se na dan izlaska knjige odigrati na platou ispred hotela Jugoslavija sa početkom u 16.30.

Zanimljive podatke o novom „Hariju Poteru iznela je Vesna Roganović. Svi prethodni nastavci prodati su do sada u svetu u tiražu od 200 miliona primeraka, a ovaj poslednji je, već u pretprodaji, dostigao tiraž od pet miliona. Knjiga je došla na vrhove bestseler lista i pomerila sa prvog mesta famozni „Da Vinčijev kod. U njoj je Hari, kao i u svakom prethodnom nastavku, zreliji za jedan stepen i suočen sa novim izazovima. Takođe, tu je i jedan novi profesorski lik, dikensovsko-pikvikovski, smešan i karikaturalan. Knjiga sadrži i Pojmovnik čini, kletvi, fantastičnih bića i predmeta, pojmova koje je izmislila sama Džoan Rouling, što čini jedinstven jezik njenih knjiga, jedan od njenih posebnih kvaliteta. Polukrvni princ lik je koji se ne pojavljuje, ali uz njegovu pomoć junaci rešavaju neke zadatke, a ko je on, otkriva se na kraju knjige i to je njen obrt i iznenađenje.

Program manifestacije prati promociju knjige, pa će tako najpre Dramski studio Dečjeg kulturnog centra izvesti deo iz predstave „Milčica, koji se takođe bavi fantastičnim bićima - vilama, vešticama, aždajama, patuljcima i kraljevima i princezama. Nakon predstave je mini koncert Ane Maglice, a u 17 sati počinje finalno takmičenje pobednika kvizova o poznavanju Harija Potera, koje je održano u osnovnim školama opštine Novi Beograd u toku prethodne nedelje. Pobednici dobijaju prve primerke „Harija Potera i polukrvnog princa. Sledi revija maski inspirisana likovima iz Hari Poter serijala, u kojoj su pozvani da učestvuju i svi posetioci. Prvi primerci knjige stižu na mesto zbivanja oko 18 sati i prodavaće se po promotivnoj ceni od 1.200 dinara, dok će potom, u knjižarama, stajati 1.700. (Danas)

Masterix
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 33

Datum registracije: 16 Apr 2005
Mesto: Sombor

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Sep 10, 2005 1:07 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Moracu da nabovim tu knjigu

dare_987
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 37

Datum registracije: 26 Jun 2005

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Sep 10, 2005 4:03 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Knjiga je super, preporucujem svima Wink

Masterix
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 33

Datum registracije: 16 Apr 2005
Mesto: Sombor

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Sep 10, 2005 5:54 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

meni su svih pet delova bili dobri.

ana5
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 12 Sep 2005

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Sep 15, 2005 10:50 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

cula sam da je knjiga super,i ja cu je procitat cim budem imala vremena

BabyG
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Datum registracije: 20 Jun 2005
Mesto: ...caught in the heart of an angel...

croatia.gif
PorukaPostavljena: Čet Sep 15, 2005 10:55 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Jedva čekam da je pročitam. Imam doma svih 5 djelova i pročitala sam ih 100 puta. Treba mi malo promjene.....Hoću 6. dio!!!!!!!!1 Mr. Green

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Sesti deo Harija Potera na srpskom jeziku Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon