www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Hrvatska kuhinja
Strana prethodna  1, 2, 3
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Kroz kuhinje sveta ~
::  
Autor Poruka
nemarzo1
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 70

Datum registracije: 08 Okt 2004
Poruke: 5

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 20, 2004 12:13 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kuglice od keksa i badema



Raznovrsni kolači kuglice 90-ih su godina preplavili naše kuhinje, što je rezultiralo osmišljavanjem maštovitih receptura, kako bi se obogatila njihova ponuda, a iskoristila popularnost i jednostavnost pripreme. Kušajte izvrsne kuglice od petit beurre keksa i badema.


Sastojci
150 g petit beurre keksa
1 žlica ruma
3-4 žlice šećera u prahu
1 Vanilin šećer Dolcela
100 g mljevenih badema
100 ml mlijeka
Za ukrašavanje:
50 g kokosovog brašna
Vrijeme pripreme 35 min
Energ. vrijednost na 100g 372 kcal / 1559 kJ
Zahtjevnost

Za djecu




Postupak
1. U električnoj sjeckalici usitnite kekse i prebacite ih u dublju zdjelu.

2. Dodajte im bademe, vanilin šećer, šećer u prahu, rum i mlijeko. Smjesu dobro promiješajte tako da dobijete kompaktnu smjesu.

3. Od nje vlažnim rukama oblikujte kuglice i na kraju ih uvaljajte u kokosovo brašno.


 
nemarzo1
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 70

Datum registracije: 08 Okt 2004
Poruke: 5

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 20, 2004 12:14 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pileća pašteta



Relativno jeftino jelo nesvakidašnjeg okusa i - izgleda. Osobito ga predlažemo za zakuske, to prije što ga može prirediti i manje ambiciozan kuhar.


Sastojci za 10 osoba
750 g pilećih prsa s kostima
300 g pilećih jetrica
150 g maslaca
3 tvrdo kuhana jaja
papar
sol
muškatni oraščić
4 kom Kiselih krastavaca
1 žlica Vegete
Vrijeme pripreme 1 h
Energ. vrijednost obroka 313 kcal / 1312 kJ
Zahtjevnost






Postupak
1. Piletinu i jetrice malo posolite, pospite Vegetom te stavite peći u tavu na 30 g ugrijanog maslaca. Pecite na umjerenoj temperaturi i po potrebi podlijevajte s malo vode.

2. Pečene jetrice izvadite nakon 20 minuta, a piletinu nastavite peći još 15 minuta. Zatim sve ohladite i zajedno s jetricom i tvrdo kuhanim jajima sameljite ili usitnite u mikseru.

3. Maslac pjenasto izmiješajte, dodajte pripremljenu smjesu od piletine i jaja, sok od pečenja, na sitne kocke narezane krastavce, papar i naribani muškatni oraščić. Dobro izmiješajte i po potrebi još dodatno začinite.

4. Duguljasti kalup premažite uljem, napunite paštetom i dobro ohladite u hladnjaku.
 
nemarzo1
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 70

Datum registracije: 08 Okt 2004
Poruke: 5

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 20, 2004 12:17 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pinđur pileća prsa



Sastojci za 4 osobe
600 g pilećih fileta
50 ml ulja
4 žlice Paprike u senfu
100 ml vrhnja
1 žličica nasjeckanog peršina
sol
papar
Za nadjev:
1 jaje
2 žlice
Krušnih mrvica
4 žlice Pinđura
Vrijeme pripreme 40 min

Postupak
1. Pomiješajte jaje, krušne mrvice i pinđur. Na pilećim filetima nožem napravite otvor i vrećicom za ukrašavanje jela utisnite nadjev.

2. Pospite Vegetom Twist - piletina i pecite na vrućem ulju oko 20 minuta. Dodajte papriku u senfu, vrhnje i sve zajedno prokuhajte oko 5 minuta. Na kraju dodajte nasjeckani peršin i po potrebi začinite.
 
nemarzo1
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 70

Datum registracije: 08 Okt 2004
Poruke: 5

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 27, 2004 5:15 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Čokoladne kuglice

Sastojci
300 g čokolade za kuhanje
200 ml slatkog vrhnja
Vrijeme pripreme 1 h
Energ. vrijednost na 100g 409 kcal / 1714 kJ
Zahtjevnost


Postupak
1. Izlomite čokoladu te posudu s njom stavite na drugu posudu s kipućom vodom. Lagano miješajući otopite čokoladu.

2. Kad slatko vrhnje zakipi, dodajte ga otopljenoj čokoladi. Skinite s vodene kupelji i nastavite miješati žlicom za snijeg dok ne dobijete jednoličnu glatku smjesu.

3. Tako pripremljenu čokoladu ohladite u hladnjaku. Kad se dobro ohladi, oblikujte kuglice pa ih uz pomoć vilice uvaljajte u rastopljenu čokoladu.



Posluživanje
Po želji čokoladne kuglice uvaljajte u kakao, kokos, sjeckane lješnjake ili limunsku glazuru u koju ste dodali malo malinova sirupa. Prije posluživanja čokoladne kuglice dobro rashladite u hladnjaku.
 
nemarzo1
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 70

Datum registracije: 08 Okt 2004
Poruke: 5

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 27, 2004 5:17 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Vrući ljubavni napitak

Sastojci za 2 osobe
400 ml punomasnog mlijeka
150 g čokolade za kuhanje
2 Vanilin šećera
1 štapić cimeta
1 čili papričica
2 žličice smeđeg šećera
100 ml slatkog vrhnja
1 žlica Amaretta
2 žličice čokoladnih strugotina
Vrijeme pripreme 30 min
Energ. vrijednost obroka 713 kcal / 2987 kJ

Postupak
1. U mlijeko dodajte vanilin šećer, smeđi šećer, štapić cimeta i čili papričicu. Zagrijte do vrenja. Dodajte čokoladu izlomljenu na komadiće i miješajte na laganoj vatri dok se čokolada ne rastopi.

2. Maknite s vatre, nakon desetak minuta začine izvadite, a čokoladni napitak ponovno zagrijte do vrenja.
Posluživanje
Ljubavnom napitku dodajte Amaretto pa ga ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i strugotinama čokolade.

Savjet
Slatko vrhnje nemojte tući do njegove pune čvrstoće, nego dok ne postane kremasto
 
Miss Nikakve Sanse
Odomaćeni član
Odomaćeni član



Godine: 46

Datum registracije: 02 Avg 2004
Poruke: 1596
Mesto: Zagreb :)

jamaica.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 29, 2004 10:21 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

... eh, kakva bi to kuhinja bila bez legendarnih Štrukli Smile ...

Tijesto za Štrukle

380 g brašna
sol
malo mlake vode



Priprema:

Od navedenih sastojaka napraviti tijesto kao za rezance.Tijesto treba pola sata odstajati,a onda,na dasci za miješanje,rastanjiti u četvrtastu koru.Štrukli se nadijevaju raznim nadjevima ne samo slanim već i slatkim,zavijaju u rolu kao roladu,prenesu na platneni ubrus,uviju u rolu i kuhaju u vreloj,posoljenoj vodi.Poslije pola sata kuhanja izvaditi ih iz ubrusa,rezati komade i redati u zagrijanu posudu.

_________________
:93: Mi plešemo... la la lala... cijeli dan i noć... :93: :50:
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Kroz kuhinje sveta ~ -> Hrvatska kuhinja Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3
Strana 3 od 3

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon