:: |
Autor |
Poruka |
vladabgd Upućeni član

|
Godine: 39
Datum registracije: 06 Nov 2004 Poruke: 487

|
|
aaaaha nema veze najvaznije da je to tebi vec nekako proradilo a sad shto ja opet ne kapiram kako uopshte stavish da je boot device flopy ako je bios zeznut odnosno ne moz se udje u njega... to je vec moj problem
@Masterix pa utvrdio je da ga proc zeza. zabo je kog druga u plochu i isto se ponahsao kao i kod njega.
|
_________________ El Niño |
|
|
|
 |
n_i_n_a_k Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 02 Okt 2005 Poruke: 37

|
|
vladabgd je napisao/la sledeće: | a sad shto ja opet ne kapiram kako uopshte stavish da je boot device flopy ako je bios zeznut odnosno ne moz se udje u njega... to je vec moj problem  |
Vlado, izivini za ovo sto sam lupila. Zurila sam, pa sam se pogresno izrazila. Znaci "ne stavim" ja/ti/mi/vi/oni , vec je flopi sam po sebi boot device kad je disketa unutra.. Iako u biosu "ne pise" da je tako...
|
|
|
|
|
 |
vladabgd Upućeni član

|

|
|
pa ajd ovaj put ti oprashtam shto si loopila, al bolje nemoj da ti se ponovi
|
|
|
|
 |
n_i_n_a_k Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 02 Okt 2005 Poruke: 37

|
|
nece nece
|
|
|
|
|
 |
Bogili Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 42
Datum registracije: 05 Okt 2004 Poruke: 29 Mesto: Beograd

|
|
haaaaaaa, necete vervati...
moj procesor koji nije radio na mojoj i ortakovoj ploci na 166 u servisu (predamnom) RADI na 166!!!!
dodjem kuci, ubodem ga, opet radi...
STA JE BRE OVO!!!!!!!????????????
opet pcne da mi shushti zvuk sa zvucne. restartujem ga, ne susti, restartujem opet, susti!!!!
dodam ortakov dvd-rom na poseban ide kanal, u biosu ga prijavi sve normalno, a u windowsu nece. znaci: primary master - combo, secundary master - dvd rom, third master - SATA HDD MAXTOR 6L**** BANK1**. kad prepozna sva tri uredjaja, zaustavi se na 5-6 sekundi i onda nastavi da dize win. kad ga podigne vidi samo jedan opticki uredjaj. promrnim mesta optikama, i sad radi onaj drugi. izgleda da mi je riknuo i ide kontroler. a mozda ce sve biti ormalno kad danas dodjem kuci sa posla.... bude li tako, ritualno cu spaliti plocu i procesor, a dozivotno cu se oprostiti od AMD procesora, VIA chipsetova, i SATA kontrolera. A MOZDA I OD MICROSOFTA!
SVE IH MRZIM, MRZIM....
AKO MI NEKO SREDI KOMP VODIM GA NA RUCAK
|
_________________ dosta su to radili ludi, sad je dosao red na zbunjene |
|
|
|
 |

|

|
|
ma na dva rucka!!!
|
|
|
|
 |
vladabgd Upućeni član

|

|
|
auuuu a ja reko problem reshen
chekaj ajd sad sve lepo i pochetka...
1. na svoju plochu stavi semprona
2. od karti samo grafichku zabodi (sve ostalo ako imash tv, zvuchnu, lan, modem... vadi)
3. stavi pata disk + obichan taj dvd chitach shto imash
znachi ne znam da li si probao sa pata diskom vec ali probaj obacezno. e sad bilo bi lepo da instalirash winxp od nule ako imash hard koji mozesh da formatirash...
od ovog Citat: | a dozivotno cu se oprostiti od AMD procesora, VIA chipsetova, i SATA kontrolera. A MOZDA I OD MICROSOFTA! | samo bih se via-e i m$ odrekao.
inache tipujem da je 99% problem oko sata diska(ili kontrolera) ne znam mozda greshim al sam skoro imao sluchaj da komp radi dva dana sve ok i onda pochne da zabada pri dizanju wina. problem je bio sata kontroler na plochi (dfi dag-f plocha)
|
|
|
|
 |

|

|
|
probao sam sa ortakovim PATA hardom i onda se win dizao za 20 sekundi (ali mi je tada bio onaj problem sa procesorom pa o tome i nisam razmisljao). i meni je to smrdelo, ali na hdd-u. kontrolera na ploci se nisam ni setio. vidis, ako je kontroler u pitanju a oni mi plocu ne zamene u servisu, vrlo lako cu se na pc berzi sa nekim dogovoriti da mi da PATA za SATA 160gb 8mb. jos da me casti flopy...
desavalo mi se na pocetku, "dok je sve radilo kako treba", da nece da nadje sata hdd. no boot devic found. restartujem komp i u biosu stavim sve default i posle radi. onda podesim sve na staro (podignem frekvenciju, resetujem boot redosled i sve ostalo) i opet radi kao da nista nije bilo.
jedan sata disk mi je riknuo a ovaj sam dobio na reklamaciji pre mozda mesec dana. nov, neotpakovan. i sa njim ide sporo. zato sam mislio da nema veze sa hdd-om. i sa njim ide sporo.
izgleda da je do ploce...
ma kad bi ja nasao neki konkretan problem koji nece raditi ni u servisu kad ga odnesem, zamenio bih plocu bez problema. me djutim, svaki put kad odem samo se izblamiram (sve radi). jos mi se i ljute sto ih smaram svaka dva dana. a da ne pominjem sto vucem komp iz zeleznika u centar.
uhh...
kad se vartim danas sa posla uzecu od ortaka nov hdd 40gb PATA koji je kupio juce, pa cu ja prvi da ga instaliram. od ostalih kartica imam samo modem, pa cu da ga izvadim. skinuo sam najnovije drajvere za sve uredjaje sa MSI sajta (i za plocu,i za graf a bios je najnovija verzija), pa da vidimo...
|
|
|
|
 |
misa83 Upozorenja: 1 od 3 Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 41
Datum registracije: 03 Dec 2005 Poruke: 9 Mesto: Krusevac

|
|
E moj prijatelju a sto nisi pitao nekog kad si kupovao komp
tebe definitivno zeza ploca
NAJgori Proizvodjac na svetu je MSI a posebno ploce sa DELTA na sebi ja sam licno muku video sa jedno desetak komada, tvoj problem je resiv ali samo na par dana, vrati stari bios koji ti je bio pa ga onda resetuj na jumper i radice jedno 10 do 30 dana pa onda ponovo resetujes bios a ako ti to dosadi onada u prodavnicu i kupi drugu plocu na primer EPox ili Abit samo nemoj da je MSI ili ASUS
|
|
|
|
|
 |
kocija Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 37
Datum registracije: 05 Jul 2005 Poruke: 28

|
|
Mozda ti neradi dobro nesto od PCI kartica kao naprimer modem ili slicno pa odvlaci vise struje a mozda ti nesto i nije u redu sa instalacijom struje u stanu nabavi UPS
|
_________________ @dministr@tor |
|
|
|
 |
dellboy84 Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 05 Dec 2005 Poruke: 45

|
|
Uh, najbolje ti je da reklamiras ako je pod garansijom a ako nije zameni plocu@@@
|
|
|
|
|
 |
dellboy84 Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 05 Dec 2005 Poruke: 45

|
|
Velika sansa je da ti ne valja napajanje i ako je 400w, lose napajanje se manifestuje na razne nacine, ako ti u servisu ne rese, kupi neko bolje napajanje do 25 eur, i sve ce biti u redu.
|
|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|