:: |
Autor |
Poruka |
Charmed Malo ~ mače ~

|
Datum registracije: 03 Avg 2004 Poruke: 14625 Mesto: Nije bitno ko je odakle bitno je ko je kakav covek

|
|
i plasirala se na Svetsko prvenstvo
Marš na Nemačku
Atomska bomba srpsko-crnogorske proizvodnje prasnula je sinoć na "Marakani": Plavi fudbaleri plasirali su se na predstojeći Mondijal u Nemačkoj!
Počelo je sa "U boj... i ne žalte život svoj", a gde je ko završio slaveći individualna je priča... Ton sa tribina i slika sa terena neverovatno su se poklapali. Plavi plan je ispoštovan - huk je odsekao noge selekciji BiH. Za "dojam" 10, za performas 10, za 1:0 Mateja Kežman u 7. minutu!
I to taman kada smo još po glavi prebirali odluku selektora Ilije Petkovića da sjajnom Igoru Duljaju dodelu ulogu desnog beka! A, upravo je Ognjen Koroman proigrao Duljaja, on centrirao na drugu ustativu za Nikolu Žigića, koji Kežmanu glavom spušta loptu - za Svetsko prvenstvo!
Put na svetski sajam fudbala dalje nas je vodio kroz opreznost i igru živaca. Moralo je tako da bude. Dva koraka napred, jedan nazad, ali išli smo ka Nemačkoj. Trgli su se gosti u nastavku, više boga mi i od straha, ali u BiH ih je fantastičnom igrom vraćao "njihov komšija", momak sa Pala, Ognjen Koroman, u ritmu "Marša na Drinu"...
Mogao je i Zvonimir Vukić u više navrata da raspali po toj lopti, mogao je i Nemanja Vidić da ne dobije drugi žuti karton pet minuta pre kraja meča, ali, naposletku, sve je otišlo u rok službe.
Promuklih grla kraj je dočekan na iglama. Za uspeh 10, za slavlje 10, za reprezentaciju bez poraza i najbolju odbranu na svetu koja je jedina u kvalifikacijama primila samo jedan gol - DESET!
Zvuči smešno, ali glava više ne boli: "Cela je nacija reprezentacija". Do Nemačke.
SCG - BiH 1:0 (1:0)
STRELAC: Mateja Kežman u 7. minutu. STADION: Crvene zvezde. GLEDALACA: 56.000. SUDIJA: Kiros Vasaras (Grčka) 6. ŽUTI KARTONI: Vidić, Vukić (SCG), Hasagić, Milenković (BiH). CRVENI KARTON: Nemanja Vidić u 85. minutu (SCG).
Igrač utakmice: Ognjen Koroman (SCG).
SCG
Jevrić 7,5
Duljaj 8,5
Vidić 7
Gavrančić 8
Krstajić 8,5
Nađ 7,5
(od 73. Ilić 7,5)
Đorđević 8
Vukić 7 (od 66. Mladenović 7,5)
Koroman 9
Žigić 8
Kežman 8,5(od 87. Luković -)
BiH
Hasagić 6,5
Berberović 6,5
Musić 6 (od 65. Bešlija 7)
Spahić 7
Bajramović 6,5
Milenković 6,5
Bolić 5,5 (od 70. Misimović 6)
Grlić 5,5 (od 46. Bartolivić 6)
Barbarez 6
Salihamidžić 5,5
Jakirović 6
|
_________________ Pre nego sto se dodje do brzopletog zakljucka i pre nego sto se pocne misliti lose, Gledaj sa paznjom detalje, vrlo cesto situacija nije onakva kako izgleda nama na prvi pogled!!!! |
|
|
|
 |
Charmed Malo ~ mače ~

|
Datum registracije: 03 Avg 2004 Poruke: 14625 Mesto: Nije bitno ko je odakle bitno je ko je kakav covek

|
|
Povređeno 17 navijača
Ukupno sedamnaest navijača povređeno je na "Marakani" tokom meča SCG - BiH. Šest osoba pretrpelo teže, a 11 lakše povrede. Među ozbiljnije povređenim navijačima je šest osoba iz BiH.
Povredu levog oka zadobio je Goran Stanković sa Pala, bez drugog prsta desne ruke ostao je Sarajko Ajdin iz Travnika, Izujin Barajić iz Zenice ima prelom nosa i potres mozga, Veliboru Terziću iz Mostara konstatovana je povreda glave i vratnog dela kičme, Marku Stankoviću iz Bijeljine povrede glave, a Nemanja Vujanić ima posekotinu glave.
Posekotine desne šake na šiljcima ograde zadobio je Zoran Marjanović iz Beograda, povredu obraza ima Dušan Bulatović iz Zemuna, a posekotinu čela ima Nemanja Lukić iz Beograda.
|
_________________ Pre nego sto se dodje do brzopletog zakljucka i pre nego sto se pocne misliti lose, Gledaj sa paznjom detalje, vrlo cesto situacija nije onakva kako izgleda nama na prvi pogled!!!! |
|
|
|
 |
Charmed Malo ~ mače ~

|

|
|
Izjave plavih
Tomislav Karadžić: Kardinalni Grk
-Grk Kiros Vasaras je kardinalno sudio. Bio je tendenciozan poput Rusa na meču sa Belgijancima ali ovog puta ništa nije vredelo. Ostvarili smo plan - idemo u Nemačku. Vraćamo fudbal na staze uspeha i to u svim selekcijama. Dobro ćemo da se pripremimo za Svetsko prvenstvo i naši fantastični navijači mogu da budu sigurni da ćemo i tamo dobro da igramo.
Dragan Mladenović: Neka pamte Španci
-Pre starta kvalifikacija smo bili autsajderi, tražili su nas na fudbalskoj mapi. Sada sam siguran da svi mogu da nas nađu a pogotovo Španci. Ako i tako ne uspeju neka nas potraže u Nemačkoj narednog leta.
Nemanja Vidić: Najteži minuti života
-Poslednjih sedam minuta koje sam gledao iz tunela su bili najduži trenuci u mom životu ali sada se sve zaboravlja. Idemo u Nemačku. Hvala publici, hvala svima. Ovo je veliki uspeh, velike generacije.
Goran Gavrančić: Mislim, šta reći?
-Mislim, šta reći? Pa, zaista šta reći posle ovakvog uspeha? Uspeli smo da odemo na smotru najboljih posle dugog posta. Tek narednih dana ćemo sabirati utiske
Mateja Kežman: Suze za čudo
Strelac pobedonosnog gola je posle meča plakao. Nije moga da zadrži suze ali posle malo vremena sabrao je misli:
-Ovo je čudo! Naša nacija je ovo zaslužila. dokazali smo koliko smo ozbiljna ekipa. Hvala svima, hvala selektoru. Cele kvalifikacije smo odigrali bez trunke egoizma, a verujte i u Nemačkoj će tako biti i nećemo imati samo sporednu ulogu.
Mladen Krstajić: Hoću Nemačku!
-Ovo je pravi pečat moje karijere. Presrećan sam. Drago mi je što ću u neku ruku biti domaćin u Nemačkoj. Voleo bih da u grupi na SP budemo sa domaćinom pa da se i oni uvere koliko smo ozbiljna ekipa. Hvala fantastičnoj publici.
|
|
|
|
 |
Charmed Malo ~ mače ~

|

|
|
Fešta na trgu
Petković: Fudbal najbolji ambasador
- Svima koji su bili uz nas tokom kvalifikacija čestitam plasman na SP. Neka ovo delo bude naš mali doprinos vraćanju samopouzdanja naciji. Fudbal je najveća magija na svetu, a videćete sledećeg leta kada četiri i po milijarde ljudi bude izgovaralo ime naše zemlje, da nam bolji ambasador u inostranstvu ne treba. Znam da u našoj zemlji svi smatraju da su rođeni da budu selektori. Odlučio sam da Duljaj igra po desnoj strani i to se isplatilo. Da smo kojim slučajem izgubili sigurno da bi me sada svi kritikovali. Dogodilo se suprotno, Duljaj je odlično odigrao i sada svi misle da sam najpametniji - u svom stilu je odgovorio Petković.
Svi smo se pribojavali neuspeha poučeni neslavnim primerom naših košarkaša, a sada možemo svi da odahnemo. Ne samo da odahnemo već i da posle dužeg vremena ukrasimo ulice i trgove našeg grada zastavama i trubama.
Do skoro smo ulice našeg grada prepuštali Slovencima, Grcima i ostalim strancima. Povlačili smo se u kućne "pritvore", razočarani i postiđeni.
A sinoć je tome svemu došao kraj! Naša reprezentacija ponovo kreće put evropskih visina, vraća se stara slava, stvorio se jedan efikasan tim sposoban da pobedi svakoga na svetu.
Čim se utakmica završila, ulicama se prolomio zvuk truba mnogobrojnih automobila iz kojih su se viorile srpske zastave.
Reke naroda su se razlile po centru grada, pevajući i slaveći.
Na Trg republike se sinoć sa svojim prijateljima uputio i Srđan Novaković (19), dobro "naoružan" za slavlje sa dve dvolitarske boce piva uz nezaobilanzne kokice. -E ovo je fešta brate, nema više gde, moralo je jednom da nam krene. Nema veze što je mininimalno, pobeda je pobeda ma kolika bila, tučićemo sve redom u Nemačkoj - samouveren je i presrećan ovaj mladić.
Tu je bio i njegov drug Bojan Vujović (18), koji je skakao od sreće i vikao:
- E, ovo mi je najsrećniji dan u godini. Pusti košarkaše, zaboravimo ih , ovo je prava sreća - rekao je Bojan sav ponesen emocijama.
U Beograd kao da se sinoć vratio pobednički duh, posle toliko vremena.
|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|