:: |
Autor |
Poruka |
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
PICA SA ZELENJEM
Iseckan spanać obilno se prekrije parmezanom (pritisnuti da veže), doda se ulje i posoli. Ne sme da se ohladi.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
PICA S PAPRIKAMA
Paradajz, očišćena pečena paprika; sa ili bez sira.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
PICA S LUKOM I PAPRIKAMA
1. Mešavina iseckanog luka i paprike s dodatkom ulja; sir može povrh, ali ne mora.
2. Luk i paprike mogu i da se blago prodinstuju i ocede od ulja.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
PICA S TIKVICAMA
1. Malo propirjanjene tikvice, začinjene solju i peršunom dobro ocediti, dodati sir i ulje.
2. Isto kao prethodna, samo se doda paradajz i masline.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
PICA S AJVAROM OD MASLINA
1. Začiniti mlevene crne masline majoranom, majčinom dušicom, origanom, drugim mirisnim travama; ulje; preko se obilno stavlja sir.
2. Paradajz pre maslina.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
PICA S GLJIVAMA
1. Iseckane dinstovati (da porumene) na maslinovom ulju, seckanom belom luku (1/2) po osobi i dosta seckanog peršuna.
2. Isto, samo se prethodno stavi paradajz.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
PICA SA SIROM
1.Kombinuje se više vrsta sireva, koje treba izrendati, posoliti, nabiberiti, dodati tanko ulja.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
KALCONE - TESTO
1. Testo. Može se upotrebiti obično testo za pravljenje hleba. Za šest osoba 400 g brašna, 20 g kvasca, malo maslinovog ulja, so, voda. Pokriveno krpom treba da stoji 1 sat.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
KLASIČAN
300 grama svežeg kravljeg sira, 150 grama tvrdog, 150 g kobasice (salame, šunke) malo ribanog ovčjeg sira i tri jaja. (za 6 osoba)
Treba namazati umućenim jajetom.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
POSNI
1. Sveži kravlji sir se pomeša sa prethodno obrađenim zelenjem. Skuvano, stavi se nakratko u posudu sa malo ulja, crnih maslina narezanih na komadiće, solju, alevom paprikom tako da se sve poveže. Može i malo tvrdog sira.
2. razno povrće se nakon kuvanja prodinstuje na malo ulja, soli, bibera i peršuna.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
SA RIBOM, ŠKOLJKAMA, RACIMA I SL.
Riba se isprži, plodovi mora skuvaju; dobro se natopi uljem i doda obilno peršuna.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
PRŽENE PICE - Testo
400 grama brašna, malo soli, voda (ukoliko se doda kvasac onda se radi o pancerotama). Treba da odstoji pola sata. Prilog se sklopi kao kod kalcone-a i prže se na ulju.
Paradajz, sir, kobasica, šunka, jaja, crne masline, peršun su uobičajeni sastojci u raznim kombinacijama.
|
_________________
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|