:: |
Autor |
Poruka |
marko81 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 43
Datum registracije: 09 Jan 2006 Poruke: 8 Mesto: Bg
|
|
|
|
|
BoSnIa-BoY Upozorenja: 1 od 3 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 40
Datum registracije: 15 Jan 2006 Poruke: 3
|
|
ko zna raditi sa ARRAY u c++?
|
|
|
|
|
|
Herros Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 49
Datum registracije: 21 Maj 2005 Poruke: 147
|
|
Da li neko zna kako moze u C-u (ustvari ako moze uopste ja sam pokusavao u prazno) da se naslede funkcije iz drugih formi sa istim propertijima.
U obicnom C-u to je islo jednostavno ,ali u C++ su nemam mogucnost ako ne pparametrujem sintaxu iz cele prethodne forme u neku promenljivu ,pa tek onda na ivent nekog dogadjaja ....ali opet to je vec drugi objekat ,a to mi ne treba.
|
_________________ Just be what you are..... |
|
|
|
|
[duk] Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 24 Jan 2006 Poruke: 90 Mesto: bgd
|
|
Ja sam napisao par programa....ali nikako ne znam zašto nikada neće prozor da stoji duže od delića sekunde...
Ako neko zna, neka mi pošalje odgovor na dusankil@gmail.com
|
|
|
|
|
|
Pedjanbg Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 42
Datum registracije: 20 Jan 2006 Poruke: 229 Mesto: Novi Beograd
|
|
@plavooki
Ja mogu da ti pomognem, samo reci kako hoces.
@[duk]
Jel ti pravis konzolne aplikacije?
|
|
|
|
|
|
La'Magia ~ La Victoria Siempre ~
|
Godine: 38
Datum registracije: 23 Mar 2006 Poruke: 1584 Mesto: * Novi Sad *
|
|
BoSnIa-BoY je napisao/la sledeće: | ko zna raditi sa ARRAY u c++? |
Znam ja! Array koristis u ciklusima,najvise u for ciklusu,to ti je kao jedna promenljiva,u koju staje vise vrednosti,ne znam bas kako da ti objasnim,pitaj ako ti nesto bas treba. Samo je moras inicijalizirati.Evo ti primer:
#include<iostream>
using namespace std;
int main()
{
int Array[5];
int i;
for(i = 0; i<6; i++)
{
Array[i]=bilo sta ti treba;
}
for(i = 0; i<6; i++)
{
cout << Array[i] <<endl;
}
return 0;
}
|
|
|
|
|
|
coosaduck Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 37
Datum registracije: 25 Mar 2006 Poruke: 1 Mesto: Kusadak
|
|
Jel zna neko kako da promenim oblik forme u c#?
Ne zelim da mi forma bude u obliku pravugonika, hocu da mi bude u obliku npr nepravilnog kruga.Kako to da uradim?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jedan od property-a klase Control (i svih izvedenih) je Region. Sluzi da se dobije, ili postavi region pridruzen kontroli.
Sledecih par linija koda sluzi da forma dobije oblik elipse. Moras imati referencu na System.Drawing.Drawing2D, i nalaze se u nekoj od metoda same forme, recimo u konstruktoru.
Code: |
GraphicsPath gp = new GraphicsPath();
gp.AddEllipse(new Rectangle(0, 0, this.Width, this.Height));
this.Region = new Region(gp);
|
|
|
|
|
|
|
jeca123 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 06 Apr 2006 Poruke: 3
|
|
pitanje za C :jel se 'pointers' koriste samo za chars. ucim o njima ali neznam zasta se sve upotrebljavaju.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pokazivaci su podaci u koje se mesta adresa neke memorijske lokacije. Dakle, to su adrese promenljivih, preko kojih im se moze pristupiti.
Mogu pokazivati na bilo koji tip podatka, ne samo na char.
Code: |
int* p; //pokazivac na tip int
char* p1; //pokazivac na tip char
|
Upotreba pokazivaca je zaista siroka, cak sustinska u objektnom programiranju, tako da bi bilo najbolje da podatke o tome potrazis u nekoj literaturi.
|
|
|
|
|
|
markoP_BG Dobro upućeni član
|
Godine: 43
Datum registracije: 21 Nov 2005 Poruke: 643 Mesto: Zemun
|
|
imam mali (problem). sve sam pitao ali niko ne zna. u cemu je razlika izmedju c, c+, c++ i c#. znam da ne znate, mozda nije lepo sto pitam al neka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sto ne bismo znali? C je napisao Dennis Ritchie kako bi kasnije napravio Unix operativni sistem. C je proceduralno orijentisan. C+ ne postoji, niti je ikada postojao. C++ je nadogradnja C-a, objektni C, ako hoces. Dakle, ima sve odlike objektno orijentisanog jezika, kao sto su slozeni tipovi podataka, nasledjivanje, izuzeci... C# je cisto Microsoft-ova tehnologija. Lici na mesavinu Jave i C++. Ocigledan pokusaj Microsofta da zaradi na Java programerima. Bez sumnje, trenutno vodeca tehnologija.
|
_________________ Life sucks. Then you die. |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|