:: |
Autor |
Poruka |
sanjica_021 *Doktorovo~slculence*

|
Godine: 46
Datum registracije: 12 Feb 2003 Poruke: 13486 Mesto: Izrael / Novi Sad / Uskoro i Vojvoda Stepa

|
|
Milja Perković iz Rogatice navršava 106 godina - njen sin Radomir je odavno napunio osamdesetu, bakino potomstvo čini 75 članova, a sva deca su živa i zdrava. Milja je rođena 1900. godine u selu Borak Brdo kod Goražda, a udala se u 20. godini u selo Miševinu kod Rogatice. Onda dolazi rat i u 35. godini Milja ostaje bez muža. Šestoro dece, neimaština, zbegovi.... Spasla ih je krava Zekulja. Kako priča Milja, 19 puta se telila. Najviše voli da govori o svom pokojnom mužu Jovi, koga je mnogo volela, o deci koja su se po svetu razišla. Volela bi, kaže, da okupi svu familiju na jedno mesto, da ih sve vidi pa onda „nek Bog s njom učini svoje”. Milja nije nikad pušila, popije samo ponekad po čašicu rakije. Trudila se, iako se puno radilo, da bar pola sata u podne prilegne i odspava - pod šporetom, pod bukvom ili na livadi. Baka ima i „tajnu želju” - volela bi da dobije penziju, da ima svoj dinar, pa onda da na miru „krene Bogu na istinu”. (Srna)
|
|
 |
kumaca Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 38
Datum registracije: 27 Nov 2005 Poruke: 167 Mesto: Subotica

|
|
E pa srecan joj rodjendan i dabogda zivela jo toliko!!
|
|
|
|
|
 |
bane42 Upućeni član

|
Godine: 61
Datum registracije: 17 Okt 2005 Poruke: 474 Mesto: Gde nebo ljubi zemlju...

|
|
kumaca je napisao/la sledeće: | E pa srecan joj rodjendan i dabogda zivela jo toliko!! | Pridruzujem se cestitkama ali nemoj da jos toliko brate...
|
_________________ Bit će bolje jednog dana...
ako bog da...
Što me ne ubije to me ojača.... |
|
|
|
 |
m1kac Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 36
Datum registracije: 19 Okt 2005 Poruke: 18

|
|
Imam i ja pradedu od 96 ali izgleda bolje od mene
|
|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|