:: |
Autor |
Poruka |
sanjica_021 *Doktorovo~slculence*

 |
Godine: 46
Datum registracije: 12 Feb 2003 Poruke: 13486 Mesto: Izrael / Novi Sad / Uskoro i Vojvoda Stepa

|
|
Kravlja balega koja se sat vremena kuva i zatim presuje, na kraju oslobađa ugodan miris po vaniliji koji se može primenjivati u proizvodnji šampona i aromatičnih sveća, tvrdi japanska naučnica. Kako objašnjava Maju Jamamoto, naučnica sa Međunarodnog medicinskog centra u Japanu, kravlja balega nad kojom se primeni pomenuti proces miriše po vanilinu, aromatičnom sastojku u štapićima vanilije. „To je baš isti sastojak, ali će potrošači teško moći da ga prihvate u namirnicama, s obzirom na najnovije zakone prema kojima na deklaraciji mora da se navede poreklo proizvoda”, kaže Jamamoto. „Kravlja vanilija”, koja je upola jeftinija od ekstrakta koji se dobija iz štapića vanilije, mogla bi da se upotrebljava u proizvodnji šampona, aromatičnih sveća i nejestivih proizvoda.
|
_________________
 |
|
|
|
 |
alhemicar Prijatelj foruma

 |
Datum registracije: 09 Maj 2005 Poruke: 3412

|
|
neka hvala
Ja licno i dalje smatram da je balega- balega
ko voli nek izvoli
|
|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|