:: |
Autor |
Poruka |
sanjica_021 *Doktorovo~slculence*

|
Godine: 46
Datum registracije: 12 Feb 2003 Poruke: 13486 Mesto: Izrael / Novi Sad / Uskoro i Vojvoda Stepa

|
|
Bivši stolar Jovan Gavrilović Vane (83) iz sela Vinarce kod Leskovca ima više od pola veka penzionerskog i samo pet godina radnog staža. Gavrilović je otišao u penziju kao težak invalid. „Bio sam teško povređen na radnom mestu, pa su lekari morali da mi odstrane nekoliko rebara. Bio sam skoro nepokretan i ličio sam na leš, pa su mi prognozirali samo nekoliko godina života”, priseća se Gavrilović. U životu ga je, kako kaže, održao inat. „Odlučio sam da se ne predam kad je jedan komšija rekao da mu je krivo što će moja lepa žena Kosara mlada ostati udovica. Jeo sam samo zdravu hranu i klonio sam se prevelikih briga i alkohola. Taj komšija je umro pre 30 godina”, tvrdi ovaj krepki starac. Jovan i Kosara, koji su se upoznali krajem rata 1944. godine, u Italiji, gde se on oporavljao od rana zadobijenih u ratu, izrodili su četvoro dece - tri sina i kćer. Deda Vane ima desetoro unuka i šestoro praunuka, kojima na „ravne časti” deli svoju penziju od 15.000 dinara. (Beta)
|
|
 |
alhemicar Prijatelj foruma

|
Datum registracije: 09 Maj 2005 Poruke: 3412

|
|
svaka cast.
Pravi balkanski inat.
|
|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|