:: |
Autor |
Poruka |
nokiaxxx Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 08 Apr 2005 Poruke: 84
|
|
windows je prakticniji
linux je dosta dosta stabilniji
|
|
|
|
|
|
milanche_81 Upućeni član
|
Godine: 43
Datum registracije: 27 Jan 2006 Poruke: 323
|
|
Windows ne volim zbog imperijalistichkog i monopolistichkog ponashanja Microsofta, kao i zbog dobro znane nestabilnosti... Na zalost, ima odlichnu softversku podrshku a za ono zashta ga ja koristim (igranje) nema boljeg reshenja te je nuzno zlo.
|
_________________ Moji su drugovi biseri rasuti po celom svetu... |
|
|
|
|
aq2004 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 01 Feb 2006 Poruke: 27
|
|
za programere vecinom linux a ima manje virusa definitivno
|
|
|
|
|
|
excelpagems Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 28 Dec 2005 Poruke: 74
|
|
Widnows koristim ali je Linux bolji...
|
|
|
|
|
|
knikola Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 11 Jan 2006 Poruke: 23
|
|
ovako i jedan i drugi su dobri u dosta segmenata glavna razlika je novac vrijeme i podrska. Win je prvi operativni koji je izasa sa full GUI zato ima ogroman skok prednosti uodnosu na Lin ali samo nezadovoljstvo i nestabilnost potrosackog tijela sa resenjima unutar njega koja su cak ponekad bila jednaka idiotizmu su dovela do razvitka lin-a koji je bio operativni za profesionalni rad. Mnogo je vise software i hardvare uradjeno na win principu jer je laksi za rad mnogo toga je ubrzano i automatizovano, ali to dovodi dodruge stvari LENJOSTI samog korisnika da sazna nesto vise o sposobnostima masine i svoga ogruzenja. Lin sa druge strane je koncepciski totalno usmeren na drugu stranu open source je dobra stvar jer mnogo vise glava razmislja kako ce da uradi nesto kalitetno nego profitabilno!!!!!! jer win se prodaje a lin je skoro cijeli besplatan!!!! kao sto je receno "Linux se sastoji od toliko bazicno jednostavnih logickih elemenata da treba biti nadprosecno inteligentan da bi ih shve pohvatao"bolje reci rad je na jednostavnosti i korisnosti a to dali ima podrsku sa driverima ili.. smo sacekas 1 nedelju i imas veoma pristojne drivere.... moje opredeljenje je lin i koristim ga stalno cak sta vise iz lin-a servisiram windows ali zbog trzista moram imati i windows...
|
|
|
|
|
|
WERTHER Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 24 Okt 2005 Poruke: 46
|
|
Ja iako koristim Windows mislim da je linux bolji , prvo zbog svoje cijene a drugo zbog sigurnosti
|
|
|
|
|
|
M@RCHELLO MUSIC WIZZARD
|
Godine: 37
Datum registracije: 30 Dec 2005 Poruke: 3300 Mesto: Odzaci
|
|
Pa sad sigurnost je jedno a popularnost je nesto sasvim drugo........po meni je windows na trzistu zbog bolje reklame poklao linux,mada linux je jako efikasan i po kvalitetu moze da parira windowsu a u mnogim stvarima je i bolji
|
|
|
Mirun Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 53
Datum registracije: 04 Feb 2006 Poruke: 96 Mesto: Beograd
|
|
Za igrače je Windows zakon. Linux sam probao i dobar je za gubljenje vremena s jedne strane i za one koji se ozbiljno bave mrežnom infrastrukturom s druge strane. Ne mislim da bi se moglo reći da je Linux sigurniji kada bi on umesto Windowsa bio ubedljiv na prvom mestu po upotrebi. Ovako se hakerima ne isplati ni da ga hakuju ni da pišu viruse za njega pa deluje sigurniji.
|
|
|
|
|
|
DJ_Uro_UE Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 18 Dec 2005 Poruke: 52
|
|
Linux je po meni bolji i zanimljiviji, stabilan OS kojim ne mogu upravljati korisnici rachunara koji su ga kupili samo da bude u cjoshku i da ga vidi komshija. Da ne pominjem open source, suvishno je
Lunix Rulez
|
|
|
|
|
|
Zoran_Karavla ~ Beli mišOv ~
|
Godine: 38
Datum registracije: 18 Avg 2002 Poruke: 661 Mesto: NS
|
|
Citat: | Ovako se hakerima ne isplati ni da ga hakuju ni da pišu viruse za njega pa deluje sigurniji.
|
A kad naprave virus za windows onda im se to isplati jer...?
|
|
|
zmaster1911 Upućeni član
|
Godine: 37
Datum registracije: 19 Maj 2005 Poruke: 436 Mesto: Cape Town
|
|
obadva su interesantna na svoj nacin. Linux zbog slobode pokreta, a windows zbog podrske igrica.
|
_________________ [img]http://img276.imageshack.us/img276/690/zm504yb.gif[/img] |
|
|
|
|
onua Upućeni član
|
Godine: 39
Datum registracije: 04 Jun 2004 Poruke: 467 Mesto: under the sky
|
|
Zoran_Karavla je napisao/la sledeće: | Citat: | Ovako se hakerima ne isplati ni da ga hakuju ni da pišu viruse za njega pa deluje sigurniji.
|
A kad naprave virus za windows onda im se to isplati jer...? |
jer je veća verovatnoća da zakači n-ti procenat računara koji su online.
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|