:: |
Autor |
Poruka |
EvolutionIX Upućeni član

|
Godine: 36
Datum registracije: 09 Okt 2005 Poruke: 258 Mesto: negde u svetu

|
|
karavla
da znas da si u pravu!!!!
|
|
|
|
|
 |
boki82 Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 20 Avg 2005 Poruke: 20

|
|
utice ali zavisi kako koje , norton pomaze dosta
|
|
|
|
|
 |
držte lopova Banovan! Zna tudju muku

|
Godine: 29
Datum registracije: 14 Nov 2005 Poruke: 9553 Mesto: debian city

|
|
Firewall služi za regulisanje saobraćaja na netu: kontroliše šta ulazi, a šta izlazi na net. Npr. ti možeš da pokupiš negde trojanca i pomoću njega neko može da ti upadne u komp i osvoji root privilegije.
Baš zato i služi firewall , da onemogući izlazak na net neželjenim programima i aplikacijama. Svrha firewalla nije da briše trojance ( za to služe antivirusni programi) nego da sprečava izlazak istih.
Najpoznatiji Win firewalli su Zone Alarm, Kerio, KAH itd, itd.
Nekome odgovara jedan , nekome drugi.
Najbolji Linux firewall je iptables, nema GUI ali je , po meni, bolji od svih Windowsovih .
|
|
 |
**victoriano** Prijatelj foruma

|
Datum registracije: 03 Jan 2006 Poruke: 5282

|
|
zone alarm je suepr firewall al ijako opterecuej sistem i smara i zto ga ne koristim
|
|
|
|
|
 |
sivigruja Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 52
Datum registracije: 27 Dec 2004 Poruke: 204

|
|
Firewall koci mnoge programe!
|
|
|
|
|
 |
EvolutionIX Upućeni član

|
Godine: 36
Datum registracije: 09 Okt 2005 Poruke: 258 Mesto: negde u svetu

|
|
probajte lock an' stop i necete imati nikakvih problema
|
|
|
|
|
 |
drone Upućeni član

|
Godine: 33
Datum registracije: 24 Avg 2006 Poruke: 406 Mesto: underwrold

|
|
da se i ja malo javim:
Ja koristim Zone Alarm jos od kad sam dobio internet(od onog dana kada sam dobio racunar) koristio sam ga u najgorim danima dual-up-a, A koristim ga i danas u boljim danima ADSL-a i sasvim je OK.
A za ove sto kazu da opterecuje sistem imam nesto da kazem: Mozda opterecuje puno vise od ostalih, ali to znaci da i stiti puno vise od ostalih( jer ako se nerazumijes u kvalitet robe plati vise da bi dobio dobru) pa tako i sa Z.A. meni dosad niti jednom nije zakazako a posebno mi se svidja onaj traffic counter i tako ti mali dodatci.
A i sto je najbolje ako zelite koristiti samo firewall besplatan je kao i nadogradnje
|
|
|
|
|
 |
patkan92 Upozorenja: 1 od 3 Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 11 Feb 2006 Poruke: 157

|
|
Ne bi trebalo da utice, ima samo neke opcije za spyware ali virusi ne..
|
|
|
|
|
 |
hoho Banovan! Odomaćeni član

|
Godine: 42
Datum registracije: 23 Mar 2005 Poruke: 1381 Mesto: Ja nisam odavleee

|
|
sivigruja je napisao/la sledeće: | Firewall koci mnoge programe! |
naravno da koci, sta bi ti ocekivao, da ti sve pusti u sistem da ulijece kako zeli ili radi ko sta zeli, pa ako to zelis, onda ti i ne treba
firewall blokira neke portove, iz sigurnosnih razloga, kod nekih programa kao sto su p2p clienti i jos neki drugi programi, ali zato imate pod opcijama, EXception, i na listi podesis koje programe da ti ne blocka, i imas dugme unblock, kad te pita da li mu dopustas da radi!
|
_________________ Krvave oci,krvave noci,krvavi pogled,kroz staklo te gledam,u njemu se topim,u krvi oci sklopim....krvavo srce moje.....
"Pobjeci od svega ustvari je lako,ako zazmuris jako i pusti da te vjetar nosi polako,bas ovako!"
Ja sam,sto nisam!
Pitanje mora biti pitano! |
|
|
|
 |
sikaa2007 Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 40
Datum registracije: 23 Nov 2006 Poruke: 52 Mesto: trogir

|
|
Firewall ti samo može pruziti zastitu od toga jer bez njega si ranjiv samo tako ali isto tako trebas paziti koji firewall
|
|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|