:: |
Autor |
Poruka |
..::[ TuCko ]::.. ~Brat Slatke Breskvica~

|
Godine: 36
Datum registracije: 20 Feb 2005 Poruke: 11008 Mesto: Novi Sad/Zajecar

|
|
Mobilnim telefonima špijuniraju decu
Deca u Americi ubuduće neće roditeljima moći da lažu gde su proveli noć,pošto je mobilni operater Sprint Nekstel izbacio na tržište novu uslugu koja omogućava da se dete u svakom trenutku locira sa preciznošcu od par metara.
Roditelji korisnici usluge će na svom mobilnom telefonu ili kompjuteru na mapi grada uvek moći da vide gde im je dete. Pored toga, roditelji će moći da zatraže da im operater svaki dan u određeno vreme šalje SMS poruke koje će potvrditi da je dete stiglo kući ili u školu. Usluga nazvana porodični lokator je pokrenuta kako bi operaterima omogućila da ostvare profit na osnovu tehnologije za lociranje, koju su po zakonu obavezni da ugrađuju u mobilne telefone kako bi hitne službe mogle da odrede položaj ljudi koji ih zovu u slučaju opasnosti. Kad roditelj locira dete, ono prima SMS poruku koje ga obaveštava o tome da ga je roditelj proverio . Ta usluga naplaćivaće se 9,9 dolara mesečno.
|
_________________ acronis |
|
|
|
 |
DzoA Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 40
Datum registracije: 30 Nov 2005 Poruke: 55 Mesto: Čačak

|
|
Cini mi se da i kod nas postoji ta funkcija, potrebno je samo odobrenje od korisnika koji treba da se posmatra za aktivaciju ovog sistema...
|
_________________ Svaki covek pred sobom treba da ima CILj, a ne prepreku! |
|
|
|
 |
lela17 Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 37
Datum registracije: 24 Mar 2006 Poruke: 163 Mesto: BoGu IzA LeDjA BrE :)

|
|
Pa ja bi izludila da bi imala takav telefon...Ako bi ga imala sigurno bi me roditelji proveravala dan i noč. Radje imam svoju motorolu i to je to..Šta če mi ono.
|
|
|
|
|
 |
DzoA Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 40
Datum registracije: 30 Nov 2005 Poruke: 55 Mesto: Čačak

|
|
Nisi tazumela. Nije bitno koji ti imas telefon nego je bitno da imaju tvoji roditelji.
|
_________________ Svaki covek pred sobom treba da ima CILj, a ne prepreku! |
|
|
|
 |
alhemicar Prijatelj foruma

|
Datum registracije: 09 Maj 2005 Poruke: 3412

|
|
Ovo je veoma korisno u Americi jer mnogo djece nestane/oteto.
|
|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|