:: |
Autor |
Poruka |
Doktor ~Sanjicino*slculence~

|
Godine: 39
Datum registracije: 17 Nov 2005 Poruke: 4264 Mesto: Novi Sad

|
|
Ministar finansija Srbije Mlađan Dinkić izjavio da će do 2010. biti obavljene sve pripreme da se ukine služenje vojnog roka. Po Dinkićevim rečima, pripreme podrazumevaju izdvajanje 2,4 odsto bruto društvenog proizvoda godišnje za vojsku, što je dosta više od planiranog. U naredne četiri godine iz budžeta Srbije biće za vojsku izdvojeno 50 milijardi dinara više nego što je planirano, što je iznos godišnjeg vojnog budžeta, rekao je Dinkić. Dinkić je rekao da je bezbednost zemlje preduslov za brz ekonomski razvoj i da je Ministarstvo finansija zato spremno da podrži predlog Ministarstva odbrane SCG i Generalštaba za reformu vojske. Ministar odbrane Zoran Stanković rekao je da se nada da će reforma sistema odbrane biti izvršena na zadovoljavajući i prihvatljiv način, ali i da te promene ne mogu da se obave bez adekvatnog finansiranja. (FoNet)
|
_________________ ~*~Vojim svoje srculence najvise na svetu ~*~ :322:
 |
|
|
|
 |
NenadS Administrator i domaćin

|
Godine: 41
Datum registracije: 01 Avg 2002 Poruke: 6568 Mesto: Oreškovica

|
|
Oni nesto obecase za 2007. godinu... a sad odose na 2010. hm
|
_________________ Pozdrav, Nenad ® ! |
|
|
|
 |
CoYoTe Dobro upućeni član

|
Datum registracije: 18 Sep 2004 Poruke: 618 Mesto: Arandjelovac/RC ETF

|
|
Ja mislim da je to ok.I onako i sad se samo kaze da se ide u vojsku, a i sta ce nam vojska uopste.Branice nas USA ako nas neko bude dirao(nemogu ni sebe da odbrane).
|
|
 |

|

|
|
To nije OK, ja sam sada u vojsci (civilno) i smatram da bez potrebe trosim 9 mesci svog zivota i da bih za to vreme mnogo toga mogao da uradim... a ovako, radim za druge, a ne za sebe...
|
|
|
|
 |
vladeling Prijatelj foruma

|
Godine: 46
Datum registracije: 25 Dec 2005 Poruke: 4728 Mesto: Lazarevac

|
|
He he Neso, ko o cemu vojnik o skracenju i ku*va o poštenju
Ma tesko da se ukine vojska, ko ce da finansira placenu vojsku?
Moze ministar da obecava svasta, ali treba prvo skociti pa reci Hop
|
_________________ Ne mogu lepo da zaboravim tek tako, da svoje sutra pišem kao prošlo vreme...
 |
|
|
|
 |

|

|
|
Ko ce da finansira profesionalnu vojsku... izvini, a gde nestadose onih $4 000 000... o kojima se pricalo jedno nedelju dana... ali necemo o tome, jer bi zagazili u politiku, a to je na ovom sajtu strogo zabranjeno.
U svakom slucaju, mnogo je bolje da imas 5 000 profesionalaca nego 50 000 onih koji mrze to sto moraju da rade i rade to samo zato sto ih neko tera, niti to vole, niti od toga imaju neku korist.
Znam dobro o cemu pricam
|
|
|
|
 |
La'Magia ~ La Victoria Siempre ~

|
Datum registracije: 23 Mar 2006 Poruke: 1584 Mesto: * Novi Sad *

|
|
MA bas me briga,meni vojska ne gine,tako da me to i ne interesuje.
|
|
|
|
|
 |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista

|
Godine: 45
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad

|
|
Ja sam oslobodjen vojske i to na osnovu toga sto sam u tom periodu bio nagluv za 20 db. Tad se tako moglo. Kasnije je otisao moj drugar iz osnovne iako mu je presa za lim odnela dva prsta!
Mada mi nije jedno jasno: napravimo profi vojsku, ima npr. 20.000 vojnika i napadne nas neprijatelj bez profesionalne vojske sa 200.000 vojnika. Zbog cega se javno govori o broju profi vojnika? Znam da je VSCG toliko zglajznula da je malo jaca od kisele vode, ali ne verujem da ce nesto uspeti s time.
|
|
 |
alhemicar Prijatelj foruma

|
Datum registracije: 09 Maj 2005 Poruke: 3412

|
|
pitanje je samo koliko ce jos momaka da pogine bez razloga dok se sa rijeci predje na djela
|
|
|
|
|
 |
mistik29 Prijatelj foruma

|
Godine: 48
Datum registracije: 30 Sep 2005 Poruke: 7173 Mesto: Zagreb

|
|
I kod nas u Hrvatskoj se već dugo priča o tome. Možda će se iste godine odlučiti za ukidanje
|
|
|
|
|
 |
Katy84 Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 40
Datum registracije: 25 Jan 2006 Poruke: 246 Mesto: Kranj

|
|
Ja mislim da svaka drzava koja hoce da udje u evropsku zajednicu mora da uvede profesionalnu vojsku u kojoj ce svaki vojnik zato dobivati i platu.Naravno ko bude hteo da radi taj posao.Ovde u Sloveniji rade osam sati kao i svi drugi.A kako cujem i plata jim je dobra.Mislim da ce i u scg doci do toga.Jer i Srbiji je interes da u tu zajednicu udje.
coco_bill je napisao/la sledeće: | Ja sam oslobodjen vojske i to na osnovu toga sto sam u tom periodu bio nagluv za 20 db. Tad se tako moglo. Kasnije je otisao moj drugar iz osnovne iako mu je presa za lim odnela dva prsta!
Mada mi nije jedno jasno: napravimo profi vojsku, ima npr. 20.000 vojnika i napadne nas neprijatelj bez profesionalne vojske sa 200.000 vojnika. Zbog cega se javno govori o broju profi vojnika? Znam da je VSCG toliko zglajznula da je malo jaca od kisele vode, ali ne verujem da ce nesto uspeti s time.  |
Tada bi scg vec morala biti u natu i bilo bi milijon vojnika a mozda i vise.Jer onda bi sve drzave koje su u europskoj zajednici pomagale jedna drugoj ako jih napadne neka zemlja koja u toj zajednici nije.
|
|
|
|
|
 |
|