:: |
Autor |
Poruka |
Doktor ~Sanjicino*slculence~

|
Godine: 39
Datum registracije: 17 Nov 2005 Poruke: 4264 Mesto: Novi Sad

|
|
Hiljade parova iz čitavog sveta koji žele da izaberu pol budućeg deteta dolaze u Sjedinjene Države. Na jednom institutu u Los Anđelesu primenjuje se metoda kojom je moguće unapred izabrati pol deteta. Iako većina zemalja, zbog etike i demografskih opasnosti, to zabranjuje, na tom institutu se za nešto manje od 20.000 dolara primenjuje „predimplantacijska genetska dijagnostika”, koja je pouzdana u 99 odsto slučajeva. Bilo je to rešenje za Kanađanku Melisu Vatkin i njenog muža, koji su želeli svojoj deci da podare sestru. Imali su već dva dečaka i jednu devojčicu. „Tretman nam je omogućio da ostvarimo snove, jer smo želeli da uravnotežimo porodicu”, rekla je Vatkinova, koja je nedavno rodila devojčicu.
Upravo „uravnoteženje porodice” je najčešći argument oko 2.000 parova koji su došli po pomoć kod lekara Džefrija Stajnberga, jednog od začetnika metode. On navodi da ljudi dolaze i iz najudaljenijih zemalja - Kine, Singapura, Tajlanda, Japana, Nemačke, Velike Britanije - u kojima je ta metoda zabranjena.
Tehnika se sastoji u tome da žena prolazi kroz tretman protiv neplodnosti kako bi se od nje moglo dobiti više jajnih ćelija, koje se potom veštački oplođuju. DNK analizom ustanovi se koje će jajašce biti dečak, a koje devojčica i odgovarajuće se vrati u matericu majke. Stručnjaci koji se bave bioetikom upozoravaju na velike rizike takve metode, jer postoji opravdana bojazan da bi ona mogla dovesti do velikih demografskih neravnoteža. (FoNet)
|
_________________ ~*~Vojim svoje srculence najvise na svetu ~*~ :322:
 |
|
|
|
 |
mistik29 Prijatelj foruma

|
Godine: 48
Datum registracije: 30 Sep 2005 Poruke: 7173 Mesto: Zagreb

|
|
Još malo pa ćemo biti poput proizvoda koje proizvodimo. naruči, napravi, dostavi i koristi.
|
|
|
|
|
 |
M@RCHELLO MUSIC WIZZARD

|
Godine: 38
Datum registracije: 30 Dec 2005 Poruke: 3300 Mesto: Odzaci

|
|
Koliko me je ova vest iznenadila toliko me je i razocarala...kakvi su to roditelji koji nisu zadovoljni ukoliko se dete rodi drukcijeg pola nego ocekivanog..mislim strasno
|
|
 |
alhemicar Prijatelj foruma

|
Datum registracije: 09 Maj 2005 Poruke: 3412

|
|
jos malo pa ce mo djecu dobivati kroz download
|
|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|