:: |
| Autor |
Poruka |
Doktor ~Sanjicino*slculence~

|
Godine: 40
Datum registracije: 17 Nov 2005 Poruke: 4264 Mesto: Novi Sad

|
|
Strogost roditelja utiče na telesnu težinu dece, pa tako stroge majke pet puta češće imaju decu koja u prvom razredu osnovne škole pate od preterane debljine, pokazuje istraživanje objavljeno u naučnom časopisu "Pediatrics". Istraživanje pokazuje da su deca fleksibilnijih majki ređe bila gojazna, dok su majke koje su svoju decu zanemarivale ili su bile previše popustljive imale dvostruko veće šanse da im deca imaju višak kilograma. U istraživanju su učestvovale 872 porodice, a naučnici dobijene rezultate objašnjavaju time što fleksibilni roditelji imaju veće šanse da nauče decu da donose dobre odluke o ishrani i količini fizičke aktivnosti. Drugo objašnjenje je da strogi roditelji stvaraju stresnu okolinu u kojoj prejedanje za decu postaje izvor utehe i sredstvo za bekstvo. Ranija istraživanja su pokazala da deca fleksibilnijih roditelja postižu bolje rezultate u školi, ali i da imaju manje izgleda da će patiti od depresije. (Mondo)
|
_________________ ~*~Vojim svoje srculence najvise na svetu ~*~ :322:
 |
|
| |
|
 |
alhemicar Prijatelj foruma

|
Datum registracije: 09 Maj 2005 Poruke: 3412

|
|
|
ja mislim da je to glupost i da se ne moze generalizovati
|
|
|
| |
|
 |
SalasAr Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 42
Datum registracije: 13 Mar 2006 Poruke: 22 Mesto: Lazarevac

|
|
|
Vezano za mene ovo nije tacno!!!
|
|
|
| |
|
 |
Zivojin Misic Vojvoda

|
Godine: 39
Datum registracije: 04 Sep 2005 Poruke: 4517 Mesto: Србија(Београд)

|
|
|
Po mom misljenju toi je glupost. nema veze jedno s drugim
|
_________________ Општа ситуација је добра. Непријатељ се повлачи на свим линијама. |
|
| |
|
 |
pinkie Prijatelj foruma

|
Godine: 46
Datum registracije: 01 Okt 2004 Poruke: 19325 Mesto: u skrivenom kutku

|
|
|
apsolutna glupost..ni truncice istine u tome nema
|
_________________ Cutanje je tesko samo onima koji ne misle(Ivo Andric)
Beskorisno je pobijati tudje misljenje; ponekad covijek uspije da pobjedi nekoga u diskusiji, ali da ga uvjeri -nikada.Misljenja su kao ekseri: sto vise udaramo po njima, to dublje prodiru (Dumas Aleksander) |
|
| |
|
 |
bree BabyG´s mezimica

|
Godine: 35
Datum registracije: 09 Sep 2005 Poruke: 3890 Mesto: daleko u mislima

|
|
Ja mislim da je istina ..zalosno,ali istina.Deca ispastaju zbog svojih strogih roditelja
|
_________________ ~People will always talk,I might as well give them something to talk about!!!~
Jedna je CECA i jedna je CRVENA ZVEZDA! |
|
| |
|
 |
markoP_BG Dobro upućeni član

|
Godine: 44
Datum registracije: 21 Nov 2005 Poruke: 643 Mesto: Zemun

|
|
|
pa naravno, strogi roditelji decu teraju da jedu 3 puta dnevno i kad nisu gladna jer ''to tako treba'' i kad im se creva rastegnu i naviknu da primaju stalno vece količine hrane posle je kasno za sve :color:
|
_________________ Da oni sto me mrze :ljutko:
Mrze jos vise :320:
Da nestane im osmeh sa lica
:greenjumpers: |
|
| |
|
 |
kosovo Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 45
Datum registracije: 30 Maj 2006 Poruke: 5 Mesto: kos.Gracanica

|
|
|
Takve roditelje treba vlast tuci po cepu da ne teraju drugi put decu da jedu vise nego sto je potrebno.
|
_________________ giga |
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|