www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Holandska kuhinja
Strana prethodna  1, 2
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Kroz kuhinje sveta ~
::  
Autor Poruka
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 55

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Ned Jan 30, 2005 3:33 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Špargle sa holandskim sosom

Potrebno vam je:
625 grama špargli
so i biber
1 kriška limuna za ukrašavanje

Za holandski sos:
600 ml vruće vode
1 kašika limunovog soka
1 kašika belog vinskog sirćeta
4 žumanceta
150 grama neslanog putera

Priprema:
Očistite špargle, odsecite tvrde delove i povežite ih koncem u četiri vezice.
Uronite špargle u dubok lonac uspravno, tako da vrhovi budu iznad vode i kuvaju se u pari. Poklopite i kuvajte 8-10 minuta dok špargle malo ne omekšaju.

U međuvremenu pripremite holandski sos:
u mikser ulijte predviđenu količinu vruće vode i nakratko uključite, kako bi se posuda mešalice zagrejala. Izlijte vodu i obrišite posudu.
U posudu uspite limunov sok i sirće, dodajte žumanca i kratko izmiksirajte. Ne prekidajući rad miksera, postepeno ulijte rastopljeni puter i mešajte dok smesa ne postane gusta i povezana. Začinite.

Pre posluživanja, odstranite konac sa špargli. Sos rasporedite u zagrejane tanjire, poslažite špargle i ukrasite kriškom limuna.



_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 55

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Ned Jan 30, 2005 3:38 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

A sad, ako ovo nije dosta od mene danas,
daću oglas za jednog holandskog kuvara
pa ću i ja da naučim nešto više
Mr. Green



_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
komshinica
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 47

Datum registracije: 18 Avg 2004
Poruke: 163

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Jul 03, 2005 2:08 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Yaco, umes li da pravis bitterballen? Ne da isprzis smrznute kupljene (nema kod nas da se kupi:( ) nego bas da ih napravis?

_________________
Nista u zivotu ne razveseljava tako kao kad nas gadjaju pa promase!
 
soniuccia
Dobro upućeni član
Dobro upućeni član



Godine: 40

Datum registracije: 24 Mar 2005
Poruke: 720
Mesto: Negde

panama.gif
PorukaPostavljena: Čet Jun 15, 2006 4:55 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kuvani krompir sa sargarepom i lukom


oko 1,5 kg krompir
oko pola kg sangarepe i oko do pola kg crni luk
sve se stavi u povecu serpu sa vrlo malo vode poklopi se i kuvati oko pola sata dok sve ne omekne,kuvati na tisoj vatri,pa kad je skuvano sve izpasirati staviti u zavisnosti da li ste vegeterijanac ili ne mali butera i kravljeg mleka aliu toliko da ostane malo suvlje,ili sojino mleko i neku biljnu masnocu sve dobro izmesati i jesti sa przenim cuftima ,pecenom ribom ili samo bez ikakvog dodatka,a da so i biber po ukusu
starinska torta sa jabukama
250gr brasna
250 gr secera
100 gr ovsenih pahuljica
250 gr butera(ili neka biljna masnoca
malo prasak za pecivo
pa sve sastojke izmesati sa otopljenim buterom,staviti u formu za pecenje,najbolje de se skida krug,pa odozgore staviti oko pola kg kiselih jabuka koje su isecene na kriske i uvaljane u secer i cimet,
moze i nesto od suvog voca da se izmesa sa jabukaama i orasi ,i drugo kostunjavo voce.peci u zagrejanoj rerni prvih 10 tak min na oko 240 c pa smanjiti na 160 C i peci jos oko 50 min
ja je licno volim sutradan onda imaju jabuke vreme da s e stope sa testom pazite koji nosite proteze korica je malo tvrdja

_________________
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Kroz kuhinje sveta ~ -> Holandska kuhinja Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2
Strana 2 od 2

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon