www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Zec -kao kucni ljubimac
Strana prethodna  1, 2, 3
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Flora i fauna ~ -> ~ Životinjsko carstvo ~
::  
Autor Poruka
Kele
**one and only**
**one and only**

Godine: 40

Datum registracije: 17 Nov 2005
Mesto: Vojvoda Stepa 23219

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Maj 04, 2009 10:38 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

evo da se i ja umesam .. pa da vam malo pomrsim konce Mr. Green
imam jedan vocnjak nedaleko od kuce , koji nije ogradjen ... i svake godine u jesen moram da zasticujem stabla ... jer se gore navedeni zeka potrudi da ''oglodje'' koru drveta u suprotnom ...
e sad ... mi treba objasnjenje posto vidim da se vas dvojica uklapate u pricu i kontate gradivo Mr. Green
sta bi ostalo od drveta da zec nije glodar ? Laughing Laughing Laughing

Alexns
Tinkerbell's pixie dust
<b>Tinkerbell's pixie dust</b>

Datum registracije: 10 Avg 2005
Mesto: Movin' back to Wimbledon

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Maj 04, 2009 6:10 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Moj teca ima ovce.
Na placu gde ih drzi ima izmedju ostalog i bagrenje, na kojem su ovce "oglodale" koru... Jesu i ovce glodari? Shocked
Laughing Laughing Laughing Laughing

The tears of a clown make the whole world laugh.

šamar
Iskusni član
Iskusni član

Godine: 116

Datum registracije: 29 Dec 2008
Mesto: diznilend

jamaica.gif
PorukaPostavljena: Pon Maj 04, 2009 7:40 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Znaš kako, ja njih gledam kao zečetinu,a ne kao glodare ili bilo šta drugo...
Što se tiče glodanja voćnjaka pa zečevi su idalje iz reda glodara ali iz druge porodice...
Ma ja to mislim da to nema nikakvog smisla,vjekovima su glodari pa sad od jednom
nekakvi dvojezubci glupoost ništ' drugo...
kakve veze ima dali imaju dva para sjekutića ili jedan kad su glodari,
samo ne priliči da razmažena bogata derišta imaju ljubimce iz reda glodara
zbog toga što su i pacovi glodari...

° Jaca °
~ zažmirim i putujem ~
<b>~ zažmirim i putujem ~</b>

Datum registracije: 28 Okt 2008

usa.gif
PorukaPostavljena: Sub Jul 25, 2009 12:00 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Čitajući prethodne postove, lijepo sam se nasmijala. Laughing Laughing Laughing Glodavci ili ipak nešto drugo Question
Prije nekoliko minuta okrenula sam čitavu sobu u potrazi za Životinjskim carstvom u kojem jasno piše:

Citat:
7. razred - sisavci

a)...
b)...
...
e) red - dvojezupci
Predstavnici: divlji zec, činčila...
f) red - glodavci
Predstavnici: vjeverica, dabar, veliki hrčak, kućni miš, dikobraz, pustinjski skočimiš...

Dodajem još i jedan citat s Wikipedije:

Citat:
Za razliku od ranije, više ih se ne svrstava u glodavce, iako s njima imaju zajedničko porijeklo i zapravo su "sestrinski" red.

Red se dijeli na dvije porodice, zečeve (Leporidae) koji su zastupljeni u Europi s više vrsta (među njima poljski zec i divlji kunić), i zečeve zviždače (Ochotonidae), koji žive samo u Sjevernoj Americi i u sjevernim predijelima Azije.

Dakle, zečevi NISU glodavci. Mr. Green Wink

I da odgovorim na temu... Uz njemačku dogu, dva zeca bili su moji prvi ljubimci... Astra i Tipsa... Laughing Jedan bijeli zeko i jedan sivo-crni... Jednog su moji poklonili susjedi, a drugi je 'otiš'o ća'. Neutral Laughing
Inače, obožavam ih. Very Happy

draganafan
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 37

Datum registracije: 26 Avg 2009

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Pet Sep 11, 2009 9:38 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Imala sam i zečeve,kao kućne ljubimce Laughing ali kasnije neznam šta je bilo s njima,ne sjećam se,bila sam mala Laughing Laughing Laughing

Alexns
Tinkerbell's pixie dust
<b>Tinkerbell's pixie dust</b>

Datum registracije: 10 Avg 2005
Mesto: Movin' back to Wimbledon

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Sep 14, 2009 3:59 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

° Jaca ° je napisao/la sledeće:
Dakle, zečevi NISU glodavci. Mr. Green Wink

hvala Mr. Green

The tears of a clown make the whole world laugh.

Euena
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 16 Nov 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Nov 16, 2009 5:02 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Citat:
pa bolje je da bude što veći.ono bolje će da bude pečenje.
ništa glodari nikako ih nepodnosim.čak nevolim ni da ga lovim.
nije što mi ga je žao nego jednostavno što je lagan plen a uz to glup ko som.
i boji se ko zec Mr. Green

Šamar, apsolutno mi nije jasno kako mozes da objavljujes tako glupe komentare u delu foruma koji se odnosi na zečeve kao kucne ljubimce????
Šta misliš da li bi bilo lepo da neko ode na forum o psima sa komentarima kako su oni najukusniji kao pečenje??
A konstatacija da je zec glup ko som samo odražava osobine onoga ko priča o nečemu o čemu nema pojma!!!
I ja i gomila drugih ljudi u Srbiji drži zečeve kao kućne ljubimce, i oduševljeni su pametnim ponašanjem ovih životinja.
Takođe, zvanično zečevi spadaju u NAJČISTIJE životinje, koje apsolutno nemaju nikakav neprijatan miris, što mogu potvrditi iz iskustva. Nažalost, to što ljude mrzi da svojim zečevima očiste kavez koji se isprlja nakon nekoliko dana nikako nije krivica ovih životinja. Pitanje koliko bi im tek smrdelo da imaju psa ili mačku koji se 100 puta brže zaprljaju od zečeva.

Zečevi su toliko zahvalni kao kućni ljubimci iz više razloga: užasno su čisti, mogu se naučiti da obavljaju nuždu na jednom mestu, veoma su privrženi svojim vlasnicima, zahtevaju malo a nude dosta. Da ne pominjem razliku između njihove dlake i dlake drugih životinja...

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Flora i fauna ~ -> ~ Životinjsko carstvo ~ -> Zec -kao kucni ljubimac Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3
Strana 3 od 3

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon