:: |
Autor |
Poruka |
sanjica_021 *Doktorovo~slculence*

|
Godine: 46
Datum registracije: 12 Feb 2003 Poruke: 13486 Mesto: Izrael / Novi Sad / Uskoro i Vojvoda Stepa

|
|
Podvig Dmitra Tomaševića (25), policajca koji je spasao život jednoj 77-godišnjoj Beograđanki, već tri dana se prepričava u MUP-u. Jelena Momčilović je pre tri dana, oko 11.30 sati, pala na trotoaru ispred broja 34 u Meštrovićevoj ulici na Voždovcu. Prolaznici su videli kako ženi klecaju kolena i kako pada u nesvest. Niko od zatečenih prolaznika nije znao šta da uradi, pa je nekoliko ljudi otrčalo do obližnje ambulante da pozove stručnu pomoć. Međutim, na licu mesta se našao Dmitar Tomašević, tek godinu i po dana zaposlen na Odeljenju unutrašnjih poslova Voždovac, koji je za današnji „Blic” ispričao kako se sve desilo.
„Tog dana koleginica Nina Filipović i ja bili smo u patroli na stadionu ´Rada´. Trebalo je, međutim, da idem na redovnu proveru fizičkih sposobnosti, pa sam oko 11 sati, po odobrenju starešine, krenuo kući da uzmem opremu, a zatim da nastavim na fizičko”, priča Tomašević.
Tomašević i Filipovićeva su na putu do njegove kuće prolazili Meštrovićevom ulicom i kod tezgi su ugledali da su se građani okupili oko žene koja leži na zemlji. Jedna žena ju je polivala vodom, pa su mladi policajac i policajka prišli da vide šta se dešava.
„´Gotovo je, progutaće´, pričala je jedna žena. Pitao sam šta, a ona je odgovorila: ´Pa, jezik´. Žena koja je ležala počela je da bledi, gura jezik nazad i ja sam joj otvorio usta i stavio palac unutra da bih joj izvukao jezik. Ispod jezika, međutim, osetio sam nešto tvrdo i klimavo. Kada sam pritisnuo jezik, donja proteza ispala je napolje”, priča Tomašević.
„Žena je počela da diše, a ja sam i dalje pod prstom osećao nešto tvrdo. Stavio sam joj u usta i kažiprst, pa je počela da povraća i izbacila je i gornju protezu”, objašnjava Tomašević.
Tada su se pojavili i ljudi iz obližnje ambulante, a kada su videli da je žena pod medicinskim nadzorom, policajski par krenuo je kući po opremu da bi stigli na zakazane vežbe.
Jelena Momčilović oseća se dobro, a posle spasavanja nije se sećala događaja koji su prethodili nesvestici.
|
|
 |
losmi200 Dobro upućeni član

|
Datum registracije: 14 Jan 2004 Poruke: 709

|
|
Kakva legenda
|
|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|