www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Više nema laži
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
..::[ TuCko ]::..
~Brat Slatke Breskvica~
~Brat  Slatke Breskvica~

Godine: 36

Datum registracije: 20 Feb 2005
Mesto: Novi Sad/Zajecar

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Apr 20, 2006 9:40 pm    Naslov poruke: Više nema laži Na vrh strane Na dno strane

Mobilnim telefonima špijuniraju decu

Deca u Americi ubuduće neće roditeljima moći da lažu gde su proveli noć,pošto je mobilni operater Sprint Nekstel izbacio na tržište novu uslugu koja omogućava da se dete u svakom trenutku locira sa preciznošcu od par metara.

Roditelji korisnici usluge će na svom mobilnom telefonu ili kompjuteru na mapi grada uvek moći da vide gde im je dete. Pored toga, roditelji će moći da zatraže da im operater svaki dan u određeno vreme šalje SMS poruke koje će potvrditi da je dete stiglo kući ili u školu. Usluga nazvana porodični lokator je pokrenuta kako bi operaterima omogućila da ostvare profit na osnovu tehnologije za lociranje, koju su po zakonu obavezni da ugrađuju u mobilne telefone kako bi hitne službe mogle da odrede položaj ljudi koji ih zovu u slučaju opasnosti. Kad roditelj locira dete, ono prima SMS poruku koje ga obaveštava o tome da ga je roditelj proverio . Ta usluga naplaćivaće se 9,9 dolara mesečno.

DzoA
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 40

Datum registracije: 30 Nov 2005
Mesto: Čačak

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Apr 21, 2006 12:33 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Cini mi se da i kod nas postoji ta funkcija, potrebno je samo odobrenje od korisnika koji treba da se posmatra za aktivaciju ovog sistema...

lela17
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 37

Datum registracije: 24 Mar 2006
Mesto: BoGu IzA LeDjA BrE :)

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Apr 22, 2006 2:09 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pa ja bi izludila da bi imala takav telefon...Ako bi ga imala sigurno bi me roditelji proveravala dan i noč. Radje imam svoju motorolu i to je to..Šta če mi ono.

DzoA
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 40

Datum registracije: 30 Nov 2005
Mesto: Čačak

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Apr 22, 2006 6:21 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Nisi tazumela. Nije bitno koji ti imas telefon nego je bitno da imaju tvoji roditelji.

alhemicar
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Datum registracije: 09 Maj 2005

usa.gif
PorukaPostavljena: Sub Apr 22, 2006 6:53 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ovo je veoma korisno u Americi jer mnogo djece nestane/oteto.

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Više nema laži Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon