:: |
| Autor |
Poruka |
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ

|
Godine: 43
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310

|
|
Novosađanin Dragomir Komarov već dvadeset godina nije oka sklopio, jer njegov organizam odbija stanje sna, prenosi dnevnik „Kurir”. Kako kaže Komarov, problemi su počeli sredinom osamdesetih, kada su ga progonile noćne more. „Budio sam se uz trzaj jer sam stalno sanjao da propadam kroz ambis, i osećao nepodnošljiv svrab po telu. Ipak, uspevao sam da odspavam nekoliko sati. Postepeno se dužina sna smanjivala i sada ne mogu da ostanem zatvorenih očiju duže od sat vremena”, kaže on. Komarov dodaje da je u početku čak mislio da je dobro što ima više vremena da se bavi svakodnevnim poslovima, ali je iscrpljenost organizma polako počela da se odražava na njegovo psihičko stanje.
„Imao sam višak vremena i odlučio da diplomiram na Građevinskom fakultetu, što mi je oduvek bio san. Međutim, počela je da mi opada koncentracija. Iako sam se odmah zaposlio, odjednom mi je bio potreban dupli trud da obavim najbanalniji posao. Morao sam da uzmem bolovanje pre tri godine i još se nisam vratio u firmu”, seća se „Zombi iz Novog Sada”, kako ga je list nazvao.
Invalidska komisija nije mu odobrila odlazak u penziju, iako ima potvrdu o stoprocentnom invaliditetu usled nesanice i apnee, od koje je počeo da boluje.
„Ako i probam da spavam, nakon nekoliko minuta probudi me jeziv napad gušenja. Sve sam probao, meditaciju, opuštanje, jogu, ali mi je dijagnoziran konstantan strah od gušenja i klaustrofobija. Dane provodim u strahu od noći. Dok drugi ljudi odlaze na spavanje, ja po celu noć šetam gradom i vraćam se kući tek kad svane”, žali se Komarov.
Ni nakon iscrpljujuće šetnje, Komarovu ne dolazi san na oči, već nastavlja da živi u začaranom krugu nesanice, zaključuje „Kurir”. (Mondo)
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ |
|
| |
|
 |
KZS Upućeni član

|
Datum registracije: 11 Mar 2005 Poruke: 395 Mesto: Apatin

|
|
Sta se swe nece napisati u tim nowinama... Kurir pocinje da lici na zonu sumraka
|
_________________ JeLeN PiVo - StVaRnO NaJbOljE
:occasion5: |
|
| |
|
 |
please Odomaćeni član

|
Datum registracije: 25 Apr 2006 Poruke: 1427 Mesto: pogresna drzava

|
|
znam ja jos jednog koji ne (skoro) nikada
necu ga imenovati,sam ce se prepoznati
|
|
|
| |
|
 |
Kiza89 Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 36
Datum registracije: 23 Dec 2005 Poruke: 138 Mesto: Kraljevina Srbija

|
|
|
lol kakva glupost
|
_________________ If you only look where you can't go, you will miss the riches belows you! |
|
| |
|
 |
kacagica Dobro upućeni član

|
Godine: 37
Datum registracije: 06 Avg 2006 Poruke: 543

|
|
Boze, sta sve necemo cuti danas!
|
|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|