:: |
| Autor |
Poruka |
Ivankamaza ~Ljubav i Snovi~

|
Godine: 40
Datum registracije: 19 Okt 2004 Poruke: 53570 Mesto: ~ Paris je t'aime ~

|
|
Jedna kompanija u Izraelu konstruisala je prototip letećeg automobila. Kompanija tvrdi da bi jednog dana taj model vozila mogao da svet oslobodi saobraćajnih gužvi, a da bi ga pre toga mogle koristiti razne hitne službe. Konstruktori firme Urban aeronautiks, kako javlja Glas Amerike, nadaju se da bi njihova leteća mašina jednoga dana mogla da doživi masovnu primenu. Do sada su razvijeni manji i veći model. Letelice nemaju slobodne rotore, što znači da mogu da lete bliže objektima nego helikopteri. Osnivač Urban aeronautiksa Rafi Joel kaže da je cena proizvodnje letećeg automobila prilično visoka, ali se ipak nada da bi službe za pružanje hitne pomoći mogle da budu zainteresovane za kupovinu.
Veći model uzleće vertikalno, poput današnjih borbenih aviona sa sličnim osobinama. Konstruktori kažu da dostiže brzinu od 250 kilometara na sat i visinu do 3.650 metara, a u vazduhu može da ostane oko dva sata. Mana vozila je potrošnja goriva, jer mu je potrebno oko 50% više goriva nego običnom helikopteru. Za sada je primljena jedna porudžbina jer izraelska medicinska služba želi da koristi leteći automobil za evakuaciju povređenih. Manji model košta oko 1,5 miliona dolara, a veći oko šest miliona. (FoNet)
|
|
|
| |
|
 |
seven_heaven Banovan! Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 35
Datum registracije: 03 Nov 2006 Poruke: 12 Mesto: doboj

|
|
Uh to je superiska! imam ja takav
|
|
|
| |
|
 |
margitrad Upućeni član

|
Godine: 42
Datum registracije: 25 Maj 2006 Poruke: 326

|
|
|
e meni treba to,, a ne ovu guzva poludeh pogotove kada covek ceka na obelicevom vencu parking 45 min
|
|
|
| |
|
 |
Rakelly Upućeni član

|
Godine: 55
Datum registracije: 24 Feb 2006 Poruke: 449 Mesto: Valjevo

|
|
Vest izgleda kao vesnik verovatno daleke buducnosti (narocito zbog cene).
Obzirom na trodimenzionalnost "saobracajnice", tesko da ce pojedinac, bez asistencije racunara i navigacionog sistema, ikada moci da upravlja letecim automobiliom, u uslovima gradske guzve.
Ova situacija je dobro prikazana u filmu "Peti element", gde se milioni letecih automobila krecu gradom, prolazeci jedan pored, iznad i ispod drugog.
|
|
|
| |
|
 |
ekonomista87 Upućeni član

|
Godine: 38
Datum registracije: 20 Sep 2006 Poruke: 278 Mesto: Vojvodina, Pancevo

|
|
voleo bih da ga imam ali kako stvari stoje to Srbiju ceka za 100 do 150 godina.
|
|
|
| |
|
 |
kapljica ULT_RAS-ov Anđelak

|
Godine: 42
Datum registracije: 17 Avg 2005 Poruke: 1985 Mesto: Beograd

|
|
Hmmmm Meni je vec dovoljno sto dok vozim moram da gledam levo/desno/napred/nazad da nekog ne lupim ... a kad bih jos morala i gore i dole...pa vratila bih vozacku
Jedino sto mi se svidja sto uzlece vertikalno (pretpostavljam da tako i slece) pa bi bilo manje problema oko parkiranja i isparkiravanja Samo se dovezem iznad mesta gde hocu da parkiram i spustim se...kako bi to bilo lepo, nema napred, nazad, motaj levo, motaj desno....
|
Al' sto si mene - to ne mogu! |
|
| |
|
 |
Celik19 Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 30 Sep 2006 Poruke: 77

|
|
eh ovo cu sebi kupit da se furam ma bit ce ovo u svijetu primjenjeno samo za 80 godina dok ne bude moguce koristiti ova danasnja prevozna sredstva za sad "obicni" ljudi mogu samo da mastaju...
|
|
|
| |
|
 |
balavi Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 47
Datum registracije: 11 Sep 2006 Poruke: 32

|
|
Ja ga pazarim
|
|
|
| |
|
 |
slavcezp5 Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 56
Datum registracije: 30 Jan 2007 Poruke: 1

|
|
tek ce oni da nam prociste vazduh
|
_________________ Slavce |
|
| |
|
 |
kopmania Iskusni član

|
Godine: 35
Datum registracije: 13 Nov 2006 Poruke: 762 Mesto: Beograd

|
|
|
Ja mislim da ce se to desiti 2050.
|
_________________ Uzivaj u skijanju dok mozes |
|
| |
|
 |
vukosa Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 44
Datum registracije: 09 Jan 2007 Poruke: 112

|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|