:: |
| Autor |
Poruka |
Shiseido N-SNG-J06

|
Datum registracije: 26 Apr 2007 Poruke: 10229

|
|
Finac Kimi Raikonen osvojio je titulu prvaka Formule 1 na stazi u najuzbudljivijoj sezoni u poslednjih desetak gdina, a trofej mu je ostao u ruci i posle odluke za "zelenim stolom".
Medjunarodna automobilska federacija (FIA), odnosno njen sud, odbio je žalbu Meklarena koja je mogla, da je usvojena, potpuno promeni kraj sezone Formule 1 i da Britanac Luis Hamilton bude proglašen za šampiona.
Meklaren je žalbu bazirao na prekršajima koje su napravile ekipe BMW Zauber i Vilijams Tojota i smatrao je da bi vozači Robert Kubica i Niko Rozberg trebalo da budu diskvalifikovani sa poslednje trke u sezoni, Velike nagrade Brazila. Sve zbog toga što su te ekipe koristile hladnije gorivo od dozvoljenog.
"Posle saslušanja svih strana i nakon analize raznih dokumenata i dokaza, sud je ocenio da je Meklarenova žalba neprihvatljiva", navedeno je u odluci suda koji je zasedao u Londonu.
Raikonen je na stazi Interlagos u Sao Paulu 21. oktobra osvojio titulu prvaka za samo jedan bod ispred Hamiltona i doskorašnjeg vozača Meklarena, Fernanda Alonsa.
Ferari, ali i Alonso, odmah posle saznanja da će se Meklaren žaliti, ocenili su da bi bilo nepravedno da Hamilton dobije titulu van staze. Nešto slično izjavio je i prvi čovek Formule 1 Berni Eklston. "Ako Raikonenu oduzmu titulu, odlazim iz Formule 1", rekao je Eklston.
(MONDO)
|
|
 |
jerotije rank

|
Godine: 43
Datum registracije: 13 Mar 2005 Poruke: 5676

|
|
Pa naravno.
Ne znam zasto je Meklaren uopste i podneo zalbu kada je ocigledno da je Formula 1 vlasnistvo Ferarija.
Sumnjao sam jos i pre, ali kad sam ovo procitao
| Citat: | | Ako Raikonenu oduzmu titulu, odlazim iz Formule 1 |
Sve mi je bilo jasno.
|
|
|
| |
|
 |
dreamwalker *dragancee*

|
Datum registracije: 06 Apr 2007 Poruke: 10118 Mesto: * in the dream *

|
|
hoces da kazes da kimi nije zasluzio samp titulu?
pa hamilton i alonso su milion puta prosli bez kazne a masa je diskval. jednom
moras vratiti film unazad za ulaske u boxove i safety car malo me ljuti pristranost
|
|
|
| |
|
 |
jerotije rank

|

|
|
Pa ako je istina da su ovi timovi imali hladnije gorivo, a istina je, onda tu treba da radi diskvalifikacija. Takva su pravila. Ali pravila se, kao sto sam jednom rekao, primenjuju samo kad idu na stetu Meklarenu.
I kad su to Hamilton i Alonso prosli nekaznjeno? Ne razumem o cemu pricas.
A sto se tice pristrasnosti, ja mozda i jesam. A i moze mi se. Ja ni na koga ne mogu da uticem (pa ni na tebe ). Ali gospodin Eklston ne sme ovako nesto da izjavi! Pa to je vrsenje pritiska na komisiju, bre!
|
|
|
| |
|
 |
dreamwalker *dragancee*

|

|
|
| jerotije je napisao/la sledeće: | Pa to je vrsenje pritiska na komisiju, bre!  |
nije komsija bre samo ne volim kad neko dobije titulu za zel. stolom.
uostalom Hamilton je sam kriv njegove greske su ga i kostale titule zar ne???
|
|
|
| |
|
 |
jerotije rank

|

|
|
| dreamwalker je napisao/la sledeće: | | jerotije je napisao/la sledeće: | Pa to je vrsenje pritiska na komisiju, bre!  |
nije komsija bre samo ne volim kad neko dobije titulu za zel. stolom.
uostalom Hamilton je sam kriv njegove greske su ga i kostale titule zar ne??? |
Nisam napisao komsija vec komisija
Naravno, greske su sastavni deo svakog posla. Gresili su svi, ukljucujuci i Ferari i njegove vozace. Raikonen je na kraju imao onoliko srece koliko je nije imao u Meklarenu. Ali ne pricam ja o tome, vec o izjavi vlasnika Formule 1 koji otvoreno staje na stranu Raikonena, i to jos i ucenjuje! Pa to ni u Srbiji nema!
|
|
|
| |
|
 |
Francuskinja ♦Un Mal pour un Bien♦

|
Datum registracije: 07 Apr 2005 Poruke: 16007 Mesto: 83700 ST RAPHAEL

|
|
|
Tako i treba,na sta bih licilo da su zamenili,nebih bilo fer za Raikonen
|
|
|
| |
|
 |
dreamwalker *dragancee*

|

|
|
| Francuskinja je napisao/la sledeće: | | Tako i treba,na sta bih licilo da su zamenili,nebih bilo fer za Raikonen |
najmilije moje cmoka
|
|
|
| |
|
 |
Alexns Tinkerbell's pixie dust

|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon

|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|