:: |
| Autor |
Poruka |
Shiseido N-SNG-J06

|
Datum registracije: 26 Apr 2007 Poruke: 10229

|
|
Približno trećina Evropljana bi se pre odrekla čokolade i drugih slatkiša na godinu dana nego svojih notebook računara, pokazalo je istraživanje najvećeg svetskog proizvodjača poluprovodnika, "Intela".
Cilj ispitivanja, obavljenog u devet zemalja Evrope, bio je da se utvrdi koliko su vlasnici privrženi svojim prenosivim kompjuterima i šta im najviše smeta kod sadašnje generacije laptopova.
Ispostavilo se da svih 2.700 ispitanih korisnika najvećim nedostatkom smatraju nedovoljnu trajnost baterija. "Korisnici najviše mrze kad notebook prestane da radi posle sat i po, ili posle četiri sata korišćenja", rekao je Hans Jirgen Verner, izvršni direktor "Intela" za Nemačku.
Ispitivanje je pokazalo da prosečan laptop mora da se puni posle dva i po sata rada i da dve trećine Evropljana, obično nose svoje računare sa sobom prilikom putovanja.
Istraživače je još više iznenadilo to šta su sve ljudi spremni da žrtvuju da bi zadržali svoj laptop, kao i razlike medju ispitanicima kojih je bilo po 300 u svakoj od devet zemalja u kojima je istraživanje sprovedeno.
Kod Poljaka bi se 42 odsto ispitanika odreklo slatkiša, što je najveći procenat u Evropi, dok bi u Nemačkoj samo 22 odsto vlasnika notebook računara pristalo da provede godinu dana bez konditorskih proizvoda.
Rusi su, pak, sa 42 odsto bili prvi medju onima koji bi bili voljni da godinu dana ne gledaju televiziju ukoliko bi to bio uslov da zadrže svoj laptop, dok bi 51 odsto Rusa takodje pristalo da ostavi svoje Mp3 plejere zarad kompjutera.
Kod Čeha bi 40 odsto ispitanika radije pralo sudove ručno bez korišćenja mašine za pranje posudja nego što bi žrtvovalo laptop.
Inače, prodaja laptopova u Evropi, Bliskom istoku i Africi je u trećem kvartalu prošle godine po prvi put premašila prodaju desktop personalnih računara.
(Tanjug)
|
|
 |
Avram007 ..::Darkmen X::..

|
Godine: 37
Datum registracije: 08 Maj 2005 Poruke: 3247 Mesto: ..::Under the sea::.. {KG~SV}

|
|
|
Ja nesto i ne jedem puno cokoladu, tako da bih je se odrekao ako treba, ali za loptu bih dao i tri lapa...
|
|
 |
D@cha Prijatelj foruma

|
Godine: 91
Datum registracije: 02 Apr 2007 Poruke: 4657 Mesto: 13 krug pakla

|
|
|
Pa dobro bh razmislio
|
_________________ NO COMENT |
|
| |
|
 |
sejtan-76 Upućeni član

|
Datum registracije: 05 Nov 2007 Poruke: 272

|
|
|
Nemogu da zivim bez Pc-a...Odrekla bi se svega...samo mi ne dirajte njega!!!
|
| |
|
 |
Srednjoskolka Odomaćeni član

|
Godine: 38
Datum registracije: 16 Sep 2005 Poruke: 1217 Mesto: CRNA GORA

|
|
|
ne vidim tu nista spektakularno novo...pc je postao potreba
|
_________________ Sveca,pri kojoj je citala knjigu punu iznenadjenja,obmana,jada i zla,planu jasnijom no igda dotla svetloscu,osvetli joj sve sto je pre bilo u mraku,poce puckerati i gasiti se i zauvek se ugasi... |
|
| |
|
 |
Alexxxxandra Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 13 Mar 2007 Poruke: 175

|
|
Da, da.... ja itekako spadam u tu grupu okorelih zavisnika....
|
|
|
| |
|
 |
zoeBG Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 43
Datum registracije: 21 Dec 2007 Poruke: 58

|
|
ja se zavalim u fotelju,jednom rukom jedem slatkise, a drugom kuckam po tastaturi.Da neko pokusa da mi uzme bilo sta od to dvoje vrlo verovatno bi ostao bez ruke
|
_________________ JA SAM... |
|
| |
|
 |
nastasenjka ~daydreaming~

|
Datum registracije: 04 Mar 2005 Poruke: 34840 Mesto: medju javom i med snom

|
|
| zoeBG je napisao/la sledeće: | ja se zavalim u fotelju,jednom rukom jedem slatkise, a drugom kuckam po tastaturi.Da neko pokusa da mi uzme bilo sta od to dvoje vrlo verovatno bi ostao bez ruke  |
zasto li mi je ovo poznato?
|
Cilj nosiš skriven pod kaputom, istetoviran na grudima kao metu...
I eto ti...U tome je tajna...U tome je jedini trik...
|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|