:: |
Autor |
Poruka |
Boky ¤ The King of Kolo ¤

|
Godine: 40
Datum registracije: 23 Maj 2004 Poruke: 29947 Mesto: Kiciner

|
|
Gejts proglašen počasnim doktorom medicine
Cetvrtak, 24. januar 2008. 15:34
Institut Karolinska, uvažena švedska institucija koja dodeljuje Nobelovu nagradu za medicinu, proglasila je osnivača kompanije Microsoft Bila Gejtsa za počasnog doktora medicine. Isto priznanje dodeljeno je i njegovoj supruzi Melindi, ali ona nije mogla da prisustvuje ceremoniji uručenja priznanja.
Gejtsovi su proglašeni počasnim doktorima kao znak priznanja za rad fonda koji nosi njihovo ime i koji svojim dugoročnim doprinosima pomaže poboljšanju zdravlja ljudi gde je to najpotrebnije, naveo je tim povodom istraživački odbor instituta Karolinska, prenela je agencija DPA.
Dobrotvorna fondacija "Bil i Melinda Gejtis", osnovana 2000. godine, finansira zdravstvenu žaštitu, programe vakcinisanja i razna medicinska istraživanja, uključujući i ona o prevenciji malarije i HIV-a, virusa koji izaziva sidu.
Institut Karolinska saopštio je da je Gejtsova fondacija do sada izdvojila 7,8 milijardi dolara kao doprinos zdravstvenoj zaštiti u svetu.
Svečanom uručenju počasnog zvanja Gejtsu u Stokholmu prisustvolali su švedski ministar za zdravlje i socijalna pitanja Joran Haglund, ministar za trgovinu Eva Bjorling i ministar za međunarodni razvoj i saradnju Ginila Karlson.
(Tanjug)
|
_________________ Bojan Cvjetković @ Domaci.com; Ovako je sve počelo
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam
Omiljeni delovi foruma: Vesti; Trač; Igre bez granica; Sport; Dijaspora. |
|
|
|
 |
*kissy* *zauvijek njegova*

|
Datum registracije: 05 Sep 2006 Poruke: 10195 Mesto: između jave i sna,vrha i dna

|
|
svaka cast..to je zbilja pocasna nagrada
|
|
 |

|

|
|
Slazem se s tobom kissy .. za ovakvog coveka koji je dosta ucinio za svet .. ovo je veoma prestizna nagrada ..
|
|
|
|
 |
velociraptor Banovan!

|
Datum registracije: 15 Apr 2007 Poruke: 12000 Mesto: www. pokloni mi ljubav...pokloni mi sebe.com

|
|
Boky, ja postujem tvoje misljenje, ok...Ali, ako je on dosta ucinio za svet, sta je onda uradio Linus Torvald? Gates stoji iza toga operativnog sistema koji je zatvorenog koda i koji nije besplatan. Ako neko smatra da je on pogoddan za doktora nekakvog, sta je onda Linus Torvald, covek koji je napisao Linux kernel i besplatno ga baci na net?
Gates i njegov Microsoft su x puta osudjivani zbog toga sto su monopolisti i sto su trziste osvojili ne kvalitetom nego reklamom i talom sa nekim vladama.
NE, mislim da takva osoba nije vredna nikakve doktorske titule.
|
|
|
|
|
 |

|

|
|
raptor - oces da kazes da je Gates, kao najbogatiji covek na svetu, neuspesan u onome sto radi .. znas kako kazu u danasnjem svetu .. kako se ko snadje, tako i dobije .. niko Torvaldu nije kriv sto on promovise Linux za dz.. dok Bill Gates zaradjuje na dosta toga ukljucujuci i reklame i svakojake dragolije ..
Ovde se prica o njegovom dobrotvornom prihodu u zdravstvene svrhe ..
Citat: | Gejtsovi su proglašeni počasnim doktorima kao znak priznanja za rad fonda koji nosi njihovo ime i koji svojim dugoročnim doprinosima pomaže poboljšanju zdravlja ljudi gde je to najpotrebnije, naveo je tim povodom istraživački odbor instituta Karolinska, prenela je agencija DPA. | .. i institut je odlucio da ih nagradi odlikovanjem.
|
|
|
|
 |
velociraptor Banovan!

|
Datum registracije: 15 Apr 2007 Poruke: 12000 Mesto: www. pokloni mi ljubav...pokloni mi sebe.com

|
|
Boky je napisao/la sledeće: | raptor - oces da kazes da je Gates, kao najbogatiji covek na svetu, neuspesan u onome sto radi .. znas kako kazu u danasnjem svetu .. kako se ko snadje, tako i dobije .. niko Torvaldu nije kriv sto on promovise Linux za dz.. dok Bill Gates zaradjuje na dosta toga ukljucujuci i reklame i svakojake dragolije ..
. |
Boky, on je taj novac zaradio na nacin koji po meni nije bas za svaku pohvalu, da je svet kompjutera zavisio od ljudi kao sto je on, nikad ne bi doziveo ovakvu popularnost i to da komp postane svakodnevnica obicnog coveka.
A ovo sto sam citirao gore... E tu se apsolutno slazem sa tobom, apsolutno.
Da, on je uspesan u tome sto radi, pogotovo njegova reklamna masinerija.
Tako je to, kako se ko snadje , tako i dobije...
|
|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|