www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Učiteljica ojadila roditelje učenika!
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
Shiseido
N-SNG-J06
<b>N-SNG-J06</b>

Datum registracije: 26 Apr 2007

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Feb 12, 2008 4:14 pm    Naslov poruke: Učiteljica ojadila roditelje učenika! Na vrh strane Na dno strane

Učiteljica S. V. u Osnovnoj školi „Ivo Andrić“ na Kanarevom brdu, mesecima unazad tajno je zvala mame svojih đaka i tražila im novac na pozajmicu. Obraćala im se plačnim glasom navodeći da joj muž ide na hemoterapiju ili da joj je ćerka na lečenju. Međutim, kada je početkom drugog polugodišta umesto nje došla druga učiteljica, roditelji su shvatili da su prevareni.
- Pozvala me je pre četiri meseca oko 22 časa i gotovo jecajući rekla da je očajna jer joj je muž teško bolestan. Pošto u mene ima najviše poverenja bila je slobodana da mi se obrati za pomoć i zatraži pozajmicu. Rekla je da će mi pare vratiti do Nove godine. Bila sam šokirana i potresena. Zaista me je pogodila njena priča, a pošto se radilo o učiteljici moga deteta, nisam imala razloga da sumnjam. Pozajmila sam joj 1.000 franaka. Od tada sam je nekoliko puta srela i svaki put mi se izvinjavala sa pričom da ne zna gde je od silnih briga. Ali, kada je krajem januara došla nova učiteljica, počela sam malo da se raspitujem i u razgovoru sa drugim roditeljima shvatila da nije samo od mene tražila novac - rekla je mama učenika koji ide u III/2 odeljenje.
Da nije jedina koja je učiteljici pozajmila novac, saznala je tek kada je čula da je S. V. podnela zahtev za odlazak u penziju.
- Te večeri sam se posvađala sa mužem, koji je bio protiv toga da joj damo pare. Međutim, ja sam reagovala kao majka. Pošto mi je rekla da joj je ćerka na lečenju u inostranstvu, nisam mnogo razmišljala i dala joj 600 evra. Rekla mi je da će mi vratiti pare do Nove godine, ali bojim se da ću morati da se oprostim od tog novca. Kada sam saznala da joj niko u porodici nije bolestan i da je redom zvala roditelje, osetila sam se prevarenom. Pitam se ko mi je učio dete i da li je moguće da u školi niko nije znao šta se dešava - kaže jedna od prevarenih majki.
Jedna majka koja nije nasela na priču kaže da joj je bilo sumnjivo to što ju je S. V. zvala iz školske zbornice usred noći.
- Malo je falilo da joj dam novac. Pozvala me je pre dva meseca oko 23 časa. Požalila mi se da joj muž ide na hemoterapije i da su joj hitno potrebne pare. Rekla je da je spremna da ode i kod zelenaša i pitala me da li ja znam nekog takvog. Pošto imam identifikator, videla sam da me je zvala iz školske zbornice što mi je bilo čudno, s obzirom na to da je bilo kasno i da je subota. Tako da joj, na sreću, nisam ništa dala - ističe žena koja je želela da ostane anonimna.
U školi kažu da su zatečeni, jer je S. V. važila za izuzetnog pedagoga .
- Pre Svetog Save sam čuo da ona pozajmljuje novac zbog porodičnih problema. Pozvao sam je da vidim da li mi kao kolektiv možemo da joj pomognemo. Ona je odbila rekavši da je sve već rešila. Posle nekoliko dana, odnosno 28. januara podnela je zahtev za odlazak u penziju. Mi smo onda kontaktirali policiju. Međutim, slučaj je već prijavio školski policajac koji je takođe nešto načuo - ističe Zoran Tošić, direktor Osnovne škole „Ivo Andrić“ i dodao da će škola učiniti sve što je u njenoj moći da se ceo slučaj ispita, a roditelji zaštite.
U prosvetnoj inspekciji su upoznati sa ovim nesvakidašnjim događajem, ali ističu da to ne spada u njihovu nadležnost. U policiji kažu da se najverovatnije radi o klasičnoj prevari i da bi svi koji su oštećeni trebalo da se jave u OUP Rakovica kako bi utvrdili tačan broj obmanutih, kao i iznos koji se potražuje.

Porodica nije znala
Kako nezvanično saznajemo, sin učiteljice kontaktirao je školu i roditelje raspitujući se kome sve njegova majka duguje i koliko. On je prevarenim roditeljima rekao da u porodici niko ništa nije znao, ali da su primetili da se sa njom dešava nešto čudno.

(Blic)

Baraba
Džentlmen
Džentlmen

Godine: 50

Datum registracije: 02 Sep 2005
Mesto: Na livadi, na zelenoj travi

germany.gif
PorukaPostavljena: Uto Feb 12, 2008 5:54 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ovde tema o pozajmicama
http://www.domaci.de/viewtopic.php?t=31729
Nema vishe, samo koliko mogu da "prezhalim", tj. da meni ne nedostaje ta ista suma.

Ne zaboravi da zaboravljeni nikada ne zaboravljaju zaboravne!
Ne zaboravi da vratiš dugove, jer oni kojima duguješ tebe nikada neće zaboraviti!

Svika
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 10 Feb 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Feb 12, 2008 11:01 pm    Naslov poruke: strasno Na vrh strane Na dno strane

mislim da je stvarno strasno kakvi se sve ljudi zaposljavaju u prosvetnim ustanovama.prvo treba proveriti pa tek onda videti da li nekog primiti na posao ili ne

D@cha
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 91

Datum registracije: 02 Apr 2007
Mesto: 13 krug pakla

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Feb 13, 2008 3:09 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Takvi ljudi uce decu

Zero88
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 113

Datum registracije: 17 Jan 2008
Mesto: Cacak

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Feb 13, 2008 10:04 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

korupcija je svuda prisutna,sta je to cudno! kod nas je jos i jeftino, pitao bih vas da ste u beogradu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Učiteljica ojadila roditelje učenika! Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon