:: |
| Autor |
Poruka |
aureliano ♣ El Capitán ♠

|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

|
|
Osmogodišnja 'supruga' traži razvod
Hrabra djevojčica je spremno stala i pred novinare, koji su njenog supruga pronašli u zatvoru
Izvor: Yemen Times
Osmogodišnja djevojčica iz Jemena obratila se sudu za pomoć, tražeći razvod od tridesetogodišnjaka s kojim je prisilno stupila u brak. Tužila je i oca za spolno zlostavljanje.
Nojoud Muhammad Nasser podnijela je i tužbu protiv oca koji ju je prisilio na udaju za 22 godine starijeg muškarca, a kaže da ju je i spolno zlostavljao.
Iako je Nojoud prema jemenskom zakonu maloljetna i ne može podnijeti tužbu, sudac je saslušao njezin slučaj te je naložio uhićenje oca i supruga Faeza Ali Thamera, koji su optuženi za nasilje i spolno zlostavljanje.
Otac je kasnije, zbog lošeg zdravstvenog stanja, pušten da se brani sa slobode.
Brakovi s maloljetnicama u Jemenu su česti, a ne postoji zakon koji bi određivao donju starosnu granicu za stupanje u brak.
'Radili su mi što su htjeli'
'Otac me tukao i govorio mi da se moram udati za tog čovjeka. A ako to ne učinim, rekao je, bit ću silovana i nijedan zakon ni šeik u ovoj zemlji neće mi pomoći. Odbila sam, ali brak nisam mogla spriječiti', rekla je djevojčica Yemen Timesu.
'Preklinjala sam majku, oca i tetu da mi pomognu da se razvedem. Rekli su mi da ništa ne mogu učiniti i da, ako želim sama odem na sud. Zato sam i otišla', rekla je.
'Činio mi je grozne stvari, a ja nisam imala pojima što znači brak', ispričala je dijevojčica-supruga o svom mužu.
'Bježala bih iz sobe u sobu kako bih mu pobjegla, no na kraju bi me uvijek uhvatio i nastavio raditi sa mnom što je htio', rekla je.
"Svaki put kad bih se htjela igrati u dvorištu on bi me tukao i tražio da idem s njim u spavaću sobu. To je trajalo dva mjeseca', ispričala je djevojčica.
Net.hr
13.04.2008.
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
 |
|
| |
|
 |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista

|
Godine: 46
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad

|
|
|
Hrabra devojčica. Treba imati petlju da se tako nešto uradi. Skidam kapu!
|
|
 |
dameski Prijatelj foruma

|
Godine: 44
Datum registracije: 19 Dec 2004 Poruke: 43130

|
|
da, svaka joj cast
bas sam se rastuzila kad sam procitala
|
_________________ "You'll remember me, for the rest of your life"
" I know the way to fuck them all...." |
|
| |
|
 |
D@cha Prijatelj foruma

|
Godine: 91
Datum registracije: 02 Apr 2007 Poruke: 4657 Mesto: 13 krug pakla

|
|
|
Malo je to uvrnuto brak sa svojin detetom.Ma to je baš uvrnuto
|
|
|
| |
|
 |
aureliano ♣ El Capitán ♠

|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

|
|
|
Nije bio brak sa svojim djetetom, tj. nije ona bila udana za oca vec drugog covjeka. Procitaj bolje tekst D@cho.
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
 |
|
| |
|
 |
jbstapar [Caliente con el fuego]
![<b>[Caliente con el fuego]</b> <b>[Caliente con el fuego]</b>](/images/ranks/stars_orange.gif)
 |
Godine: 34
Datum registracije: 17 Maj 2006 Poruke: 10893 Mesto: Does it matter?

|
|
| |
|
 |

|

|
|
|
Mislim da bi neko odelenje UN-a trebalo da reaguje povodom toga. Ona neće imati detinjstvo uopšte.
|
|
 |
bokiskroz Upućeni član

|
Godine: 39
Datum registracije: 19 Dec 2007 Poruke: 296 Mesto: Beograd

|
|
Ovo je strasno, ozbiljno. Sve pohvale klinkici na ukazanoj hrabrosti. Zamislite da tako nesto nije uspelo, sta bi sa njom tek onda bilo... Kuku lele...
|
|
|
| |
|
 |
jecika_84 ^Everyday Is Viggo day^

|
Godine: 41
Datum registracije: 18 Apr 2006 Poruke: 44637 Mesto: ~Liga senki~

|
|
JEMEN - Srećna sam jer sad mogu da se vratim u školu, reči su Nojud Mohamed Ali (8), devojčice koju je otac naterao na ugovoreni brak jer se navodno bojao da bi je neko mogao oteti kao i njene starije sestre. Sud u Jemenu dopustio joj je da se razvede od Faeza Alija Tameura (28), koji se razvodu nije protivio. Pred sudom je izjavio kako je brak „konzumirao“, ali da je nije tukao. Nojud je tek bila krenula u drugi razred osnovne škole kada je morala da se uda. Devojčica će od sada živeti sa ujakom, a oca više ne želi da vidi.
(Kurir)
|
_________________ ~Duo de la muerte~ |
|
| |
|
 |
Francuskinja ♦Un Mal pour un Bien♦

|
Godine: 43
Datum registracije: 07 Apr 2005 Poruke: 16007 Mesto: 83700 ST RAPHAEL

|
|
| |
|
 |
bokiskroz Upućeni član

|
Godine: 39
Datum registracije: 19 Dec 2007 Poruke: 296 Mesto: Beograd

|
|
| Citat: | | Pred sudom je izjavio kako je brak „konzumirao“, ali da je nije tukao. |
Konzumirao??? Sta je on konzumirao??? Neka mi neko objasni sta moze da se "konzumira" u "braku" sa osmogodisnjom devojcicom!
|
|
|
| |
|
 |

|

|
|
|
Na svu sreću, dobro se završilo. Eto, i nju su oteli od njenog "oca" (namerno pod navodnicima jer ne znam kako drugačije da opišem takvu osobu)
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|