:: |
| Autor |
Poruka |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista

|
Godine: 46
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad

|
|
Dugometražni animirani film za odrasle "Tehnotajs - Edit i ja" reditelja i scenariste, inače našeg poznatog strip crtača i ilustratora Alekse Gajića, pojaviće se u bioskopima u novembru. Inserti ovog SF crtaća će biti prikazani na Egzitu u Novom Sadu u subotu 12. VII na "Urban bug stage" u 21:40, najavljeno je u kafeu Radija 021 na promociji ovog projekta.
U središtu priče ovog animiranog naučnofantastičnog filma, čija je radnja smeštena u Beograd 2047, jeste devojka Edit, studentkinja psihologije. Pošto joj ni šesti put ne polazi za rukom da položi jedan ispit, ona odlučuje da ugradi čip uz pomoć kojeg će, nada se, savladati prepreku na fakultetu. Međutim, po ugradnji implanta počinju da joj se dešavaju stvari koje joj potpuno menjaju život.
Film je rađen u 2D i 3D animaciji, a stilski uzor su bile japanske anime. "Tehnotajs - Edit i ja" prema najavama, poseduje autentičnu atmosferu ostvarenu i kroz specifičan likovni izraz prenet iz poznatog Gajićevog stripa serijala "Tehnotajs".
- Volim naučnu fantastiku jer ona opisuje stvari koje su neverovatne, da bi se, kada malo razmislite, ispostavilo da su ipak moguće. Lik Edit je zamišljen tako da bude što jednostavniji. Ona je devojka iz komšiluka sa kojom se gledaoci mogu lako identifikovati. Priča je bazirana na situacijama koje bi se mogle dogoditi sada, a donekle karikaturalno preneo sam ih u milje budućnosti - kaže Gajić koji očekuje da će njegov film biti zanimljiv i domaćoj i stranoj publici. Posle uspešne karijere u inostranstvu (radi za poznatu strip izdavačku kuću "Solej"), za Gajića je ovo nova oblast delovanja.
- Postao sam željan novog izazova, a kada sam upoznao glumca i producenta Zorana Cvijanovića iz kuće "Jodi" stekli su se uslovi da uradim svoj debitantski film - izjavio je Gajić.
Animiranim likovima za ovaj film glasove su pozajmili naši poznati glumci među kojima su Srđan Todorović, Nikola Đuričko, Petar Kralj, Seka Sabljić, Nebojša Glogovac, Marija Karan, Boris Milivojević, dok u naslovnoj ulozi svojim glasom nastupa Sanda Knežević.
Na Egzitu će, kako je najavljeno, u okviru promocije nastupiti i grupa "Prototip" koja je radila muziku za Gajićev film.
Izvor: Dnevnik
Posle šestogodišnjeg aranžmana sa francuskom izdavačkom kućom Soleil i oko 300 kolornih strip-tabli, rešio sam da se okušam u nečemu drugačijem (mada ne previše), a to je crtani film. Možda se neko od ljudi koji ovo čitaju seća mog stripa, koji sam u saradnji sa Darkom Grkinićem uradio 1998. kao diplomski rad na FPUD-u. Film ima identičan nadnaslov, a naslov je "Edit i ja".
Osim likova, vremena i mesta dešavanja nema drugih veza sa spomenutim stripom. Originalan scenario, kao i režija, montaža, animacija i art directing moje su delo. Zapravo, reč je o autorskom, ali naglasio bih i komercijalnom animiranom filmu .
Da ja sad ne bih ispao Supermen, moram da kažem da mi u celoj stvari pomaže još osmoro ljudi koji su u stalnom radnom odnosu, kao i nekolicina njih koji uskaču kad zatreba. Studio pod nazivom Black White 'n' Green osnovan je sa ciljem da izgura ovaj nimalo naivan zadatak do kraja.
Što se tiče vremena za koje bi ovaj film bio realizovan, ne bih se usudio da prognoziram, no moje optimistično predviđanje je godinu dana. Glasovi glumaca (Sanda Knežević, Srđan Todorović, Zoran Cvijanović, Boris Milivojević, Nebojša Glogovac i drugi) su snimljeni. Sam početak filma može se pogledati na: www.technotise.com
Naša ideja je da uradimo film koji ne bi nimalo zaostajao za svetskom produkcijom, a najviše bi svojom atmosferom i stilizacijom podsećao na ozbiljnije japanske Anime.
Posebno smo se skoncetrisali na prikazivanje Beograda u budućnosti. Kad sam razmišljao o tom Beogradu nisam ga video kao gomilu futurističkih zgrada, već kao sadašnje stanje grada propušteno kroz prizmu raznoraznih futurističkih “gadgeta” kojima nisam davao emociju hladnog i strogog nego simpatično-otrcanog.
Takođe sam ponosan što mogu reći da film nije za decu; radi se o ozbiljnoj SF beogradskoj priči u budućnosti koja sadrži sve što bi trebalo da sadrži i dobar komercijalan scenario.
Za sada imamo nešto manje od 10 minuta, a film bi na kraju trajao oko 70 minuta.
Eto tako, a sad zavrnimo rukave i nastavimo!
Izvor: Urban bug
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|