www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Zbogom Brac!?
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
jecika_84
^Everyday Is Viggo day^
^Everyday Is Viggo day^

Godine: 42

Datum registracije: 18 Apr 2006
Mesto: ~Liga senki~

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Dec 05, 2008 8:17 pm    Naslov poruke: Zbogom Brac!? Na vrh strane Na dno strane

Legendarna lutka Barbi “sahranila” je svoje najveće konkurentkinje, lutke Brac – sudskom zabranom dalje proizvodnje.

Američki proizvođač igračaka “Mattel”, proizvođač decenijama najomiljenije lutke na svetu Brabi, zabeležio je veliku pobedu, pošto je sud u Kaliforniji zabranio njegovom konkurentu, firmi "MGA" da proizvodi i prodaje popularne lutke Brac, koje su u novom veku, svojim savremenijim konceptom postale jedini pravi rival plavokosoj "Matelovoj" Barbiki.

Klinke su odlučile, Barbi je za mamine princeze – „BRATZ ROCK’S”!

Jasmin, Klo, Megan, Saša, Žad i druge multietničke ljubimice devojčica, možda će posle ovog Božića, postati isključivo kolekcionarski primerci. Da li će čistokrvna “američka princeza”, Barbi zaista uspeti da neutrališe svoje konkurentkinje, ostaje nam da vidimo.

Povod za tužbu "Matela", koji je sud ocenio kao osnovan, bio je podatak da je dizajner Brac lutaka Karter Brajant, koncipirao te igračke i izmislio im čak i ime još u vreme kada je radio za kompaniju "Matel".

Sud je naložio kompaniji MGA da zaustavi proizvodnju lutaka karakterističnih po velikim glavama i skonosti ka dizajniranoj odeći, a da “razmažena derišta” koja su već u prodaji, što pre povuče sa tržišta, dozvolivši im da iskoriste još ovogodišnju predbožićnu potrošačku sezonu.

Ova sudska odluka predstavlja snažan udarac firmi MGA, koja je sa lutkama Brac stupila u svet igračaka 2001. godine, značajno umanjivši primat, a samim tim i profit, "Matela". MGA je najavio je žalbu na odluku i namerava da nastavi sa proizvodnjom i prodajom lutaka Brac do odluke apelacionog suda. Potpuna zabrana proizvodnje bi dovela do propasti firme, jer je lutka Brac njen osnovni proizvod.

(MONDO)

Steewy
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 36

Datum registracije: 29 Apr 2008

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Sub Dec 06, 2008 10:36 am    Naslov poruke: zbogom Brac! Na vrh strane Na dno strane

Nije to jedina igračka koja treba prestati sa proizvodnjom. Tako nenormalno velike glave u odnosu na tijelo-nemogu da shvatim odrasle čime truju djecu,a da ne pominjem pokemone i ostala čudesa kojima se naša djeca igraju. Moje cure su velike,odrasle su bez svih tih igračaka ali kuda sve to vodi naredne generacije. Confused : Rolling Eyes

TAMARA MAGIS
***bombica***
<b>***bombica***</b>

Godine: 47

Datum registracije: 10 Mar 2007

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Dec 06, 2008 11:27 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

bas mi je drago sto je tako,devojcice u vrticu su poludele za tim lutkama,a Steewy je potpuno upravu,tolika glava u odnosu na telo....ma nemam reci Neutral

bilo vezano za tu osobu ...

iwa92
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 34

Datum registracije: 28 Apr 2008
Mesto: Beograd

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Dec 06, 2008 2:32 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

meni su ove lutke odvratne...ne znam sta neki vide na njima...a tek koliku glavu imaju Rolling Eyes uzas

đavolče
little sexy devil
little sexy devil

Godine: 37

Datum registracije: 11 Maj 2006
Mesto: pakao

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Dec 06, 2008 4:20 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ja ne znam sto decu te lutkice privlace ali meni nisu ni malo zanimljive i grozne su kao sto iwa kaze koliku glavu imaju...strasno Rolling Eyes Rolling Eyes

coco_bill
Zli carobnjak-lingvista
Zli carobnjak-lingvista

Godine: 46

Datum registracije: 22 Mar 2006
Mesto: Novi Sad

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Dec 07, 2008 5:42 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Jedino se ne bih složio sa vama oko glave. Mr. Green Pa i Miki Maus ima ogromne uši i nikom ništa! Wink Da li ste primetili da Popaj nema jedno oko?
Zar nisu i likovi Sare Kej imali nesrazmerne glave? Ajte, molim vas. Mr. Green Laughing

Odgledao sam jednu epizodu crtaća i to mi je bilo dovoljno. Razmažena derišta koja brinu samo o modi i konkurenciji na tržištu. Edukativno za decu taman koliko i "Grand parada". Rolling Eyes
"Pokemoni" bar (indirektno) uče decu ljubavi prema životinjama. Toliko.

ı¤¤¤¤¤¤¤¤ı••••••••••••ı

TAMARA MAGIS
***bombica***
<b>***bombica***</b>

Godine: 47

Datum registracije: 10 Mar 2007

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Dec 07, 2008 10:43 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

coco potpuno se slazem sa tobom,ali najzalije je to sto devojcice traze svakog dana da gledaju taj crtac,ja bar znam dobro jer radim sa decom Crying or Very sad

bilo vezano za tu osobu ...

coco_bill
Zli carobnjak-lingvista
Zli carobnjak-lingvista

Godine: 46

Datum registracije: 22 Mar 2006
Mesto: Novi Sad

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Dec 07, 2008 9:44 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Znam, Tamara, ali i mi smo prošli taj period. Sećam se kad smo ko klinci bili ludi za Hi-Menom, pa mi je sad to smešno iz više razloga. Mr. Green (na stranu to što smo se igrali lutkama - tj. figuricama...)
Sa vedrije strane, heroja koji stalno pobeđuje - na kraju zamrze i požele da (bar jednom) izgubi. Mr. Green

ı¤¤¤¤¤¤¤¤ı••••••••••••ı

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Zbogom Brac!? Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon