:: |
| Autor |
Poruka |
jecika_84 ^Everyday Is Viggo day^

|
Godine: 41
Datum registracije: 18 Apr 2006 Poruke: 44637 Mesto: ~Liga senki~

|
|
Tik uz autoput, u smeru ka Nišu, nedaleko od novobeogradskog Bloka 28 već godinu dana čeka jedan braon-beli pas. Uvek je sam. Ne dozvoljava nikome da mu se približi. "Druži se" samo sa bukom automobila i zagađenim vazduhom prometne saobraćajnice. Nikada ne maše repom. Uzdignutih ušiju i pogleda uprtog uz autoput on čeka i veruje da će se oni koji su ga baš tu ostavili, vratiti.
Ne odaziva se nikome, uprkos tome što su stanovnici obližnjeg kvarta pokušali da ga dozovu svim "psećim" imenima. Ponekad načulji uši na zvižduk. Zov prirode ga ne mami, pa ostale "drugare" i ne miriše.
Prema rečima stanarke iz obližnje zgrade, penzionerke Verice Edbauer, pre godinu dana "neki ljudi" izbacili su ga iz automobila sa registarskim tablama Rume.
"Bio je lep, čist i rundave dlake, zato sam ga ja prozvala Lepi" priseća se Verica. "Prvih nekoliko meseci mogla sam da mu priđem bliže i dam mu hranu, a onda je počeo da se povlači. Nemoguće mu je približiti se ni na nekoliko metara. Sad ostavim vodu i hranu u travi i sklonim se da bi se vratio i pojeo nešto".
Tu je od jutra do mraka. Odlazi da prespava negde, ali stanari, koji ga hrane nisu uspeli da uđu u trag njegovog prenoćišta. Ni kiša, košava i vetar ga ne sprečavaju da čeka.
Prezimeo je ovogodišnji mraz, ali kako Verica primećuje, ofucao se i propao. "Najžalije mi je što je toliko tužan", kaže ona.
Mada su neke komšije htele da ga uzmu, to je neizvodljivo, jer on beži od svih. U to su se uverili i reporteri "Novosti", koji su čitav sat pokušavali da mu se približe.
Sklanjao se i od pogleda, tromim hodom i spuštene glave. Nije izgledao uplašeno, već nevoljno i nezainteresovano. Na kraju, ne zna se ko je odustao - da li on koji je nadvožnjakom prešao autoput povijenog repa, ili reporteri kojima je okrenuo leđa.
Stanari koji ga vole i hrane strahuju da ne izleti na ulicu dok se sklanja od drugih pasa ili prolaznika. Sumnjaju čak i da je ogluveo, jer je mesto njegovog stanovanja konstantno ispunjeno bukom.
Tuga ga je toliko ophrvala, da kako njegova "hraniteljka" objašnjava, nikada ni za jednom ženkom nije pošao. U tom kraju ima često pasa lutalica, ali ni oni čak nisu uspeli da mu priđu. Odabrao je samoću, u tišini, pa ga nikada nisu čuli ni da je zalajao ili zarežao. Ima samo snage da čeka... On još veruje.
(Novosti/MONDO)
|
_________________ ~Duo de la muerte~ |
|
| |
|
 |
Francuskinja ♦Un Mal pour un Bien♦

|
Godine: 43
Datum registracije: 07 Apr 2005 Poruke: 16007 Mesto: 83700 ST RAPHAEL

|
|
Jadan pas,bas mi ga zao Kako uopste ljudi moze da ga tako lako odbace Ja bih ih debelo kaznjavala...
|
|
|
| |
|
 |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
sigurno uzaludno ceka da se vrate po njega
da bar nije tako "otudjen" ocigledno ima onih s dusom koji odnose hranu i brine se za njega..
|
|
|
| |
|
 |
asasanin Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 42
Datum registracije: 20 Apr 2008 Poruke: 2 Mesto: beograd

|
|
strasno je to sto se desava!!!!
takve ljude bez duse treba kaznjavati!!!
onaj ko nije sposoban da voli zivotinje,nije sposoban ni da voli ljude...
|
_________________ tijana i ana |
|
| |
|
 |
Slejdž Gospodja Selektorka

|
Godine: 48
Datum registracije: 15 Jul 2005 Poruke: 4716 Mesto: Frankfurt/ Loznica

|
|
|
ja se rasplakah kad sam ovo procitala
|
_________________ Bez tebe ne smem
ja ne umem
disati,smejati se, hodati |
|
| |
|
 |
sweetlady ..femme fatale..la vraie..

|
Datum registracije: 26 Maj 2008 Poruke: 11499 Mesto: Srcem u Srbiji

|
|
Tuzna prica... pas je sigurno covekov najbolji prijatelj uvek me rastuzi kada vidim kako se neki ljudi ponasaju prema njima... Mada sa malo analize...
"Bio je lep, čist i rundave dlake, zato sam ga ja prozvala Lepi" priseća se Verica.
Znaci da je on ipak znacio nekom... Ko zna moguce je da su ih neki problemi naterali na takav gest
|
|
 |
blue-and-red Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 27 Maj 2009 Poruke: 1

|
|
| Francuskinja je napisao/la sledeće: | Jadan pas,bas mi ga zao Kako uopste ljudi moze da ga tako lako odbace Ja bih ih debelo kaznjavala... | plakat cu
|
|
|
| |
|
 |
*pink* Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 41
Datum registracije: 03 Maj 2009 Poruke: 19 Mesto: ...istocno od raja...

|
|
| |
|
 |
blunt Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 37
Datum registracije: 02 Feb 2008 Poruke: 2 Mesto: Stara Pazova

|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|