www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Zašto se ne sećamo šta smo sanjali svaki put
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Feb 18, 2013 8:34 pm    Naslov poruke: Zašto se ne sećamo šta smo sanjali svaki put Na vrh strane Na dno strane

Prisećanje sopstvenih snova je verovatno vezano za faze "mikro-buđenja" tokom noći, pokazali su rezultati jednog francuskog istraživanja.

Grupa francuskih naučnika je sprovela test koji je omogućio analizu moždane aktivnosti "malih" i "velikih" sanjara, preneli su francuski mediji. Uz pomoć elektroda, naučnici iz francuskog Nacionalnog instituta za zdravlje i medicinska istraživanja (INSERM) pratili su moždanu aktivnost dve grupe od po 18 dobrovoljaca.

Sa jedne strane su se nalazili oni koji se veoma često sećaju svojih snova, a sa druge oni koji nikada nisu imali takvo sećanje.

Učesnici su bili izloženi i različitim zvucima tokom sna.

Rezultati tog ispitivanja su pokazali da se veliki sanjari više bude noću, jer su verovatno osetljiviji na zvuke iz okruženja. Tako bi trebalo da veliki sanjari imaju u proseku ukupno 15 minuta buđenja tokom noći, dok kod malih sanjara ono iznosi pet minuta.

Mozak velikih sanjara je dakle reaktivniji na okruženje nego malih sanjara, zaključili su istraživači.

(Tanjug)

D@cha
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 91

Datum registracije: 02 Apr 2007
Mesto: 13 krug pakla

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Feb 19, 2013 10:55 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ova beda od drzave da pod hitno vrati smrtnu kaznu,za lopove ,i ubice,a za politicare normalno utpanje u septickoj jami i to javno

jellenadabogdakrepala
*Bitanga bez Princeze*
<b>*Bitanga bez Princeze*</b>

Datum registracije: 05 Apr 2011
Mesto: pandorina kutija

antiguabarbuda.gif
PorukaPostavljena: Sre Feb 20, 2013 8:45 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

po frojdu(a inace sva istrazivanja o snovima se vrse po osnovima njegovih istrazivanja..
koja su mnogi pobijali i sta ja znam ali jos uvijek se sve radi na osnovu njegovih istrazivanja..)
snovi su nesvjesni prikazi zelja ..misli i motivacije....
..koje ne ispunjavamo dok smo budni ali ih drzimo u podsvjesti..
i snovi postaju prikrivena ispunjenja potisnutih zelja...
i on ih dijeli na dvioje vrste... na manifestne i latentne snove...
manifestni se sastoje od stvarnih slika..misli...i sadrzaja...
a latentni se sastoje od skrivenih psiholoskih nekih znacenja...

a inace....ljudski mozak ne obradi dobar dio informacija...koje mu salje culo vida...nego ih pohrani u "memoriju" ...(naravno ko to ima Rolling Eyes Razz )
po jos nekim drugim teorijama..snovi uglavnom sluze
da se resetuje i isprazni memorija u mozgu....

uglavnom lijepo je sanjati ali ljepse je biti budan....i stajati na svojim nogama..
ja volim lezati samo kad se ljubim s nekim tudjim curama Rolling Eyes Razz
ili eventualno kad sam senesto umorio:roll: ili kad sam pijan.... i onda sanjam svasta Laughing Laughing Laughing
a inace nemam pojma sta sam sanjao... Rolling Eyes Laughing Laughing Laughing Laughing
sto bi impliciralo da je ram moje memorije veoma plitak... Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
ili pak ne donijam dovoljnu kolicinu informacija putem vida...mozda zato sto gledam svoja posla Rolling Eyes Laughing Laughing Laughing Laughing

love is all you need
......

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Zašto se ne sećamo šta smo sanjali svaki put Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon