www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Koliko dnevno popiješ kafe?
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  

Koliko šoljica kafe ti popiješ tokom dana?
Jednu
0%
 0%  [ 0 ]
Ne više od tri
100%
 100%  [ 1 ]
Ne znam, mnogo
0%
 0%  [ 0 ]
Ne pijem kafu
0%
 0%  [ 0 ]
Ukupno glasova : 1

Autor Poruka
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Apr 19, 2013 5:15 pm    Naslov poruke: Koliko dnevno popiješ kafe? Na vrh strane Na dno strane

Španski naučnici su nedavno zaključili da do šest šoljica kafe na dan, sa ili bez kofeina, ne skraćuje životni vek. Koliko ti "kafenišeš" tokom dana?

U časopisu "Annals of Internal Medicine" objavljeni su rezultati istraživanja o povezanosti konzumacije kafe s pojavom srčanih bolesti, karcinoma ili drugih bolesti.

Ispitanici su bili učesnici dveju velikih studija u kojima je učestvovalo oko 42.000 muškaraca i 84.000 žena.
Njihovo zdravstveno stanje i životne navike praćene su niz godina: žena od 1980. do 2004, a muškaraca od 1986. do 2004.godine.

Svake dve godine ispunjavali su upitnik o prehrambenim navikama, uključujući konzumiranje kafe, pušenje i zdravstveno stanje.

Rezultati su pokazali da žene koje piju 2 ili 3 šoljice kafe na dan imaju 25 odsto manji rizik od smrti uzrokovane srčanim bolestima i 18 odsto manji rizik od smrti uzrokovane drugim bolestima, osim karcinoma, u odnosu prema ženama koje ne piju kafu.

Kod muškaraca koje piju do 3 šoljice kafe na dan nije nađen manji ali ni veći rizik za smrt u odnosu prema onima koji ne piju.

Istraživači smatraju da se povezanost ne može pripisati kofeinu, jer su konzumenti kafe bez kofeina takođe imali duži životni vek, pri čemu se učinak verovatno može pripisati sastojcima kao što su antioksidansi koji se nalaze u kafi.

Ipak, savet istraživača jeste da konzumacija kafe treba da bude individualna - ako neko voli da pije kafu, ali mu smeta da zaspi, treba ograničiti njeno uzimanje ili piti kafu bez kofeina.

(MONDO)

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Ned Apr 21, 2013 7:26 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Shocked Po njihovim istraživanjima, ja sam već trebala sa obje noge u grob!
Ovako....po mom ... sad sam trenutno samo sa jednom! Laughing

jellenadabogdakrepala
*Bitanga bez Princeze*
<b>*Bitanga bez Princeze*</b>

Datum registracije: 05 Apr 2011
Mesto: pandorina kutija

antiguabarbuda.gif
PorukaPostavljena: Uto Apr 23, 2013 12:09 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

kafa..moze da naskodi jedino onome tko ima...los stomak...umorno i zapusteno srce...
a sto se tice...drugih stvari...ljudima koji su koliko toliko zdravi...kafa im nece naskoditi...
kafa regulise u momentu pritisak..ako je nizak podize ga..ako je visok....snizava ga...
ali ne treba pretjerivati.....i mandarine kad ih se prezderes naskode...
pijem uglavnom tri puta dnevno...ali to uglavnom i nije tri puta dnevno...nekad popijem i 6 komada na dan...nisam primjetio da mi skodi..sem ako to radim..na "gladno srce" i uvijek uz kafu
pijuckam nesto..neku vodu..sokic ili alkohol Razz i obavezno nesto zvakoljim slatko..ako ne pijem alkohol uz kafche... Smile
i pre jutarnje kafe..popijem flasicu od pola litra vode....

to je isto prica na tv-u..skoro o duvanu...sad kako su nametnuli akcize i poreze prevelike nq cigarete..
rahja se okrenula industrijski nepreradjenom duvanu...
i prodaja cigareta od 2011 do nekog dana je prepolovljena...a to je veliki manjak u dzepovima...
ovih nasih politickih moralnih gromada...u drzavnim resorima..pa je malo frka....
i sad su digli hajku..i prce prosuli kako je taj duvan opasan..stetan...nekontrolisanog uzgoja i nepoznatog porijekla...Rolling Eyes vidi molim te stetan duvan...i opasan...koji nije industrijski opran..otroviuma i aromama...i koji nije uzgajan na peksticidima...Rolling Eyes i gm gnojivima...

a ovaj fabricki vise nije stetan... Rolling Eyes i to cak i ucenui ljudi..obrazovani..govore....Razz
ali eto samo.sto raja vecina ne zna...kao ja recimo ..da je to sistemski alat...
kad hopces da raju zavedes i zaludis..samo nadjes nekog sa titulom...dr.mr...fr..i gr... Rolling Eyes Laughing Laughing
platis mu dobro...da on u pola sata...na drzavnoj telki...izgovori jedno dvjesto stranih i strucnih rijeci..
koje su poznate prosjjecnom radnom covjelku koliko i spansko selo... Rolling Eyes
i da on to sve objasni... Rolling Eyes tako je i sa ovom klopom..po merkatorima..ineterxima...konzumima i slicnim trovacima...posebice mesne preradjevine..kako je to sve domace i zdravo... Rolling Eyes
a napravljeno od crkotina...u raspadu..od koji se moze samo mesna preradjevina napreaviti..
i kosta na primjer..hercegovacki prsut kilogram 8-11 km Rolling Eyes a hercegovacki prsut..
nemozes da nadjes po kilogramu ispod 50m evra...pa do 200 evra se cijene krecu... Rolling Eyes
e sad zamisli kakav je taj po kilogramu od 8 km i od cega je on napravljen i kako je napravljen...
ali eto..nasli su opet strucnjaka.da to sve pobije svojim naucnim esejom... Rolling Eyes
i djaba..sto imas oci..i znas cijene i u hercegovini...a on ne zna gdje je uoppste hercegovina..i ne bi znao sam da ode i vrati se u banjaluku...a pricca meni o hercegovackom prsutu od 8 km..kako je domaci i kako je zdrav...

tako je i sa kafom...normalno je da ce naskoditi..kad pijes...smece...i kafu koja kosta po kilogramu 10 km...kilogram dobre i zdrave kafe po 10 km ne mozes nabaviti ni u kolumbiji ni u brazilu...Rolling Eyes
a kamoli ovdje kod nas...
i svako ko ima zrno mozga..malo vece... od zrna kafe... to zna...io ne pije ta sr***.....
i takva kafa je stetna... jer je puna smeca..masti..i svih necistoca...i ko zna cega...i klasa joj je slj..
tj - otpad...koji se ne bi mogao uvesti ni u jednu...razvijenu zemlju... Rolling Eyes

jbt starcima mojim...kilogram neke belgijane... Crying or Very sad bude mjesec ipo dana...a ovo smece da piju...
trebala bi im tri kilograma...a belgijana zelena ..je 24 marke po kilogramu...i nije neka vrhunska kafa...ali je normalna...i u normalnom pakovanju...papirnom...a ne u plastici... Rolling Eyes i naravno nije mljevena... Mr. Green i mirise na kafu covjece Laughing Laughing Laughing Laughing Mr. Green

ja sam ovdje svasta napisao... Rolling Eyes Razz nemojte mi zamjeriti..malo sam u oPsajdu Rolling Eyes
a izgledam ko da sam proso iza gola Rolling Eyes a ne u opPsajd Razz Razz
otavila me cura virtuelna... Crying or Very sad i sad imam samo jos 3 komada... msm normalna...Crying or Very sad i 4-5 nenormalnih... Crying or Very sad al' one se ne broje... Crying or Very sad
i moram naci negdje novu... ganc...normalnu Rolling Eyes
pa sam malo rastresen i pogodjen tim nemilim dogadjajem... Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad pa pisem svasta... Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

salim se ja malo... Mr. Green Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

love is all you need
......

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Koliko dnevno popiješ kafe? Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon