:: |
| Autor |
Poruka |
ComiX ~ Tajni agent ~

|
Datum registracije: 29 Nov 2005 Poruke: 2077 Mesto: Serbia

|
|
Brisel -- Sve više građana zemalja EU podržava ulazak Srbije u Uniju, pokazuje poslednje istraživanje Evropske komisije "Eurobarometar".
Rezultati istraživanja pokazuju da je 47 odsto ispitanika podržalo ulazak Srbije u EU dok je protiv bilo 39 odsto, piše "Blic" u izdanju od nedelje dodajući da takav rezultat predstavlja povećanje podrške Srbiji za osam procenata u odnosu na istraživanje od pre šest meseci.
Najraspoloženiji da Srbiju prime u EU su Grci, Slovenci, Šveđani, Danci, Kiprani i Holanđani, a ulasku se najviše protive Austrijanci, Nemci, Finci, Mađari i Italijani, pokazalo je istraživanje "Eurobarametar" urađeno u martu. Istraživanje Evropske komisije pokazalo je da, od zemalja Zapadnog Balkana, građani 25 zemalja EU najviše žele da im se pridruži Hrvatska, zatim Makedonija, SCG i na kraju Albanija.
Šef Kancelarije Vlade Srbije za pridruživanje EU Tanja Miščević ocenila je da je veća podrška građana EU rezultat toga sto sada iz Srbije ne stižu samo negativne vesti i dodala da tome ide u prilog i činjenica da Evropska komisija hvali napredak Srbije u pregovorima. Ona je rekla i da se sada vidi i spremnost Srbije da pregovara o statusu Kosova što nailazi na pozitivnu ocenu, da su ekonomski pokazatelji bolji ali i da je Srbija privlačna turistička destinacija za građane EU.
Generalna sekretarka Evrpskog pokreta u Srbiji Ksenija Milivojević kaže da istraživanje pokazuje da ponovo raste podrška proširenju Evropske unije i da u tome prednjače novoprimljene države.
Promenu stava Evropske unije prema Srbiji, direktor Medijum Galup agencije Srbobran Branković uzima kao važan razlog i promene stava gradjana Srbije prema Evropskoj uniji. Prema najnovijem istraživanju te agencije, za samo mesec dana promenio se odnos, i u Srbiji je više evroentuzijasta i realista nego evroskeptika i fobista. "Sada preovladava proevropsko stanovnište", rekao je Branković. (B92)
|
|
|
| |
|
 |
alhemicar Prijatelj foruma

|
Datum registracije: 09 Maj 2005 Poruke: 3412

|
|
blago nama
|
|
|
| |
|
 |
PiNkLaDy Miss Smart

|
Godine: 41
Datum registracije: 14 Maj 2005 Poruke: 14060 Mesto: Beograd/USA

|
|
|
Bas lepo,samo je krajnje vreme da to sprovedu u delo...ali nije mi jasno da se Madjari protive nasem ulasku,kada su oni skoro usli u EU,pa su odmah nasli i da se protive...strasno!!!
|
_________________ Nocu kada spavas
sanjivo te gledam
I gusim slatku ceznju
koja me nosi
I dok mazim te ja mislim
zar je moralo ovako
Menjas se i boli me
al' trpim jer volim te... |
|
| |
|
 |
draganvitas Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 34
Datum registracije: 11 Jun 2006 Poruke: 38 Mesto: Majka Cp6uja

|
|
|
hehe ne kontam ja te madjare ali bolje da nas podrze ako oce da mi promenimo stav prema madjarima iz vojvodine!!!Sombor city 8)
|
|
|
| |
|
 |
please Odomaćeni član

|
Datum registracije: 25 Apr 2006 Poruke: 1427 Mesto: pogresna drzava

|
|
a gde to oni nadju te podatke?
mene niko nikada nista ne pita,
ne ulazim u statistiku
|
|
|
| |
|
 |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista

|
Godine: 46
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad

|
|
| please je napisao/la sledeće: | a gde to oni nadju te podatke?
mene niko nikada nista ne pita,
ne ulazim u statistiku |
Ne setas se mnogo po najprometnijim mestima i ne sedis non-stop kraj telefona. Probaj to.
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|