www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Koja su ubistva uticala na Istoriju?
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Istorija sveta ~
::  
Autor Poruka
miskopisko
~Dream-Maker~
~Dream-Maker~

Godine: 40

Datum registracije: 03 Sep 2005

neth_antilles.gif
PorukaPostavljena: Pon Avg 21, 2006 9:32 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Citat:
Me ne uopste ga ne bi bilo. Pa zar ti stvarno mislis da je ceo svet zaratio zbog male Srbije? Velike sile tog doba su odavno bile naostrene za rat jedna protiv druge, samo je bilo pitanje trenutka i mesta gde ce eksplodirati inicijalna kapisla. Na nasu zalost, to se desilo u Sarajevu, a vrlo lako je moglo da se desi i u Maroku 1904. ili 1911., ili koju godinu posle 1914., na nekom drugom zaristu u svetu.

Znas kako,sad nam ne vredi to" sta bi bilo kad bi bilo"...svasta je moglo da se desi tada i dobro je da se zavrsilo

Nemanja_86
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 39

Datum registracije: 11 Jun 2005

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Sep 06, 2006 10:14 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

8) Prvi Svetski Rat bi bio i bez ubistva Franca Ferdinanda....
Austougarska se spremala za taj rat mnogo pre toga,i da nije bilo tog atentata,nasli bi neki drugi razlog da ucene Srbe na nesto,na sta niko nebi mogao pristati....
Npr. za ubistvo nekog tamo nemca u nekom selu....
Covek koji je mogao da od SRBA napravi vecan,a od SRBIJE najvecu drzavu u jugo-istocnoj Evropi bio je Car Dusan,ali je umro mlad.... Aleksandar Karadjordjevic je bio borac za Yugoslaviju(svi juzni sloveni zajedno) i gde nas je to dovel.....
Srbi su se odrekli svoje nezavisnosti 1918 u korist Hrvata i Slovena....
A u svetskoj istoriji bitno je ubistvo Kenedija u Dalasu....

Venceremos
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Datum registracije: 20 Sep 2006
Mesto: Santa Clara

cuba.gif
PorukaPostavljena: Pon Sep 25, 2006 1:29 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ubojstvo Che Guevare

MIKYE1
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 48

Datum registracije: 25 Mar 2006

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sre Sep 27, 2006 12:47 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ubojstvo Che Guevare

maxifax
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 37

Datum registracije: 17 Jan 2006

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 05, 2006 8:53 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

prvo sto mi pada na pametje ubistvo franca ferdinanda, kenedija

jakifirbec
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 47

Datum registracije: 23 Okt 2006
Mesto: Ljubljana

slovenia.gif
PorukaPostavljena: Pon Okt 23, 2006 5:39 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kao što su več rekli - ubistvo franza ferdinanda bio je povoljan izgovor. Ubistvo JFK..., pa ne bi mogao reči da je to imalo veliki utecaj na cio svet. Možda ali meni se ne čini.
Moglo bi se reči da je bilo ubistvo Lincolna nekako iste težine kao ubistvo jfk. Kad bi gledali na ubistvo jfk kao najuticajnije, onda mislim da bi se tako moglo reči i za tupaca i notoriusa - posle ubistva tih dvojice rep se razširio kao spolna bolest.
Najutecajnije ubistvo ipak mislim da je ubistvo Isusa (istorijski tačno ili ne - svejedno).

zag_25
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 03 Nov 2006

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Nov 03, 2006 4:58 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ubojstvo jfk,najveci utjecaj

Reponja
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 41

Datum registracije: 13 Avg 2005
Mesto: Novi Sad

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Nov 05, 2006 1:22 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

jakifirbec je napisao/la sledeće:
Kao što su več rekli - ubistvo franza ferdinanda bio je povoljan izgovor. Ubistvo JFK..., pa ne bi mogao reči da je to imalo veliki utecaj na cio svet. Možda ali meni se ne čini.
Moglo bi se reči da je bilo ubistvo Lincolna nekako iste težine kao ubistvo jfk. Kad bi gledali na ubistvo jfk kao najuticajnije, onda mislim da bi se tako moglo reči i za tupaca i notoriusa - posle ubistva tih dvojice rep se razširio kao spolna bolest.
Najutecajnije ubistvo ipak mislim da je ubistvo Isusa (istorijski tačno ili ne - svejedno).

Mudro zboris. Wink

shevchenko84
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 09 Nov 2006

blank.gif
PorukaPostavljena: Ned Nov 12, 2006 2:47 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Свакако убиство Краља Александра Карађорђевића.
То је почетак краја за Србију.

Krajisnik3
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 25 Jul 2006

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Nov 15, 2006 11:20 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Slazem se, ali ubistvo Franza Ferdinanda je najvaznije uticalo na istoriju, ne samo da ne bi bilo prvog svjetskog rata, prvi svjetski rat bi bio i ovako i ionako posto su se sve vazne sile za njega pripremale decenijama prije, vec je vazan zato sto se raspalo Austro-Ugarsko carstvo. Drugo ubistvo je Leona Trotsky'a koga je ubio Stalinov agent, posle Trotsky'a u Sovjetskom Savezu je zavladao Stalinism Kao Totalitarinizm. Trece ubistvo dvadesetog vjeka je sigurno ubistvo Johna Kennedy'a.
Toliko od mene, poz.

lukamuzika
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 36

Datum registracije: 12 Dec 2004
Mesto: Novi Sad

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Nov 17, 2006 5:36 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ubistvo Aleksandra Karadjordjevica...

Milena Carica
Dobro upućeni član
Dobro upućeni član

Datum registracije: 11 Avg 2005
Mesto: Cik pogodi?! :-)

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Dec 01, 2006 3:54 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Sto se tice Balkana svakako je najveci uticaj imalo ubistvo Franca Ferdinanda.
Sire posmatrane najznacajnije je bilo ubistvo Kenedija, koje nazalost ni dan, danas nije rasvetljeno.

lek ali ne i zdravlje,
seks ali ne i ljubav.
Para vrti, ali sreca moze vise!!
Gde ponos dodje po svoje, tu ljubav kofere vec pakuje!

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Istorija sveta ~ -> Koja su ubistva uticala na Istoriju? Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5  sledeća
Strana 4 od 5

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon