:: |
| Autor |
Poruka |
miskopisko ~Dream-Maker~

|
Godine: 40
Datum registracije: 03 Sep 2005 Poruke: 4446

|
|
| Citat: | | Me ne uopste ga ne bi bilo. Pa zar ti stvarno mislis da je ceo svet zaratio zbog male Srbije? Velike sile tog doba su odavno bile naostrene za rat jedna protiv druge, samo je bilo pitanje trenutka i mesta gde ce eksplodirati inicijalna kapisla. Na nasu zalost, to se desilo u Sarajevu, a vrlo lako je moglo da se desi i u Maroku 1904. ili 1911., ili koju godinu posle 1914., na nekom drugom zaristu u svetu. |
Znas kako,sad nam ne vredi to" sta bi bilo kad bi bilo"...svasta je moglo da se desi tada i dobro je da se zavrsilo
|
|
|
| |
|
 |
Nemanja_86 Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 39
Datum registracije: 11 Jun 2005 Poruke: 13

|
|
8) Prvi Svetski Rat bi bio i bez ubistva Franca Ferdinanda....
Austougarska se spremala za taj rat mnogo pre toga,i da nije bilo tog atentata,nasli bi neki drugi razlog da ucene Srbe na nesto,na sta niko nebi mogao pristati....
Npr. za ubistvo nekog tamo nemca u nekom selu....
Covek koji je mogao da od SRBA napravi vecan,a od SRBIJE najvecu drzavu u jugo-istocnoj Evropi bio je Car Dusan,ali je umro mlad.... Aleksandar Karadjordjevic je bio borac za Yugoslaviju(svi juzni sloveni zajedno) i gde nas je to dovel.....
Srbi su se odrekli svoje nezavisnosti 1918 u korist Hrvata i Slovena....
A u svetskoj istoriji bitno je ubistvo Kenedija u Dalasu....
|
|
|
| |
|
 |
Venceremos Banovan! Prijatelj foruma

|
Datum registracije: 20 Sep 2006 Poruke: 3351 Mesto: Santa Clara

|
|
| |
|
 |
MIKYE1 Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 48
Datum registracije: 25 Mar 2006 Poruke: 125

|
|
| |
|
 |
maxifax Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 37
Datum registracije: 17 Jan 2006 Poruke: 77

|
|
|
prvo sto mi pada na pametje ubistvo franca ferdinanda, kenedija
|
|
|
| |
|
 |
jakifirbec Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 47
Datum registracije: 23 Okt 2006 Poruke: 19 Mesto: Ljubljana

|
|
Kao što su več rekli - ubistvo franza ferdinanda bio je povoljan izgovor. Ubistvo JFK..., pa ne bi mogao reči da je to imalo veliki utecaj na cio svet. Možda ali meni se ne čini.
Moglo bi se reči da je bilo ubistvo Lincolna nekako iste težine kao ubistvo jfk. Kad bi gledali na ubistvo jfk kao najuticajnije, onda mislim da bi se tako moglo reči i za tupaca i notoriusa - posle ubistva tih dvojice rep se razširio kao spolna bolest.
Najutecajnije ubistvo ipak mislim da je ubistvo Isusa (istorijski tačno ili ne - svejedno).
|
_________________ Klinc pa taka štimunga. |
|
| |
|
 |
zag_25 Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 03 Nov 2006 Poruke: 16

|
|
|
ubojstvo jfk,najveci utjecaj
|
|
|
| |
|
 |
Reponja Upućeni član

|
Godine: 41
Datum registracije: 13 Avg 2005 Poruke: 335 Mesto: Novi Sad

|
|
| jakifirbec je napisao/la sledeće: | Kao što su več rekli - ubistvo franza ferdinanda bio je povoljan izgovor. Ubistvo JFK..., pa ne bi mogao reči da je to imalo veliki utecaj na cio svet. Možda ali meni se ne čini.
Moglo bi se reči da je bilo ubistvo Lincolna nekako iste težine kao ubistvo jfk. Kad bi gledali na ubistvo jfk kao najuticajnije, onda mislim da bi se tako moglo reči i za tupaca i notoriusa - posle ubistva tih dvojice rep se razširio kao spolna bolest.
Najutecajnije ubistvo ipak mislim da je ubistvo Isusa (istorijski tačno ili ne - svejedno). |
Mudro zboris.
|
_________________ Milo moje, mimo tvoje volje
sve nas ceka pet asova ka dolje! |
|
| |
|
 |
shevchenko84 Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 09 Nov 2006 Poruke: 4

|
|
Свакако убиство Краља Александра Карађорђевића.
То је почетак краја за Србију.
|
|
|
| |
|
 |
Krajisnik3 Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 25 Jul 2006 Poruke: 12

|
|
Slazem se, ali ubistvo Franza Ferdinanda je najvaznije uticalo na istoriju, ne samo da ne bi bilo prvog svjetskog rata, prvi svjetski rat bi bio i ovako i ionako posto su se sve vazne sile za njega pripremale decenijama prije, vec je vazan zato sto se raspalo Austro-Ugarsko carstvo. Drugo ubistvo je Leona Trotsky'a koga je ubio Stalinov agent, posle Trotsky'a u Sovjetskom Savezu je zavladao Stalinism Kao Totalitarinizm. Trece ubistvo dvadesetog vjeka je sigurno ubistvo Johna Kennedy'a.
Toliko od mene, poz.
|
|
|
| |
|
 |
lukamuzika Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 36
Datum registracije: 12 Dec 2004 Poruke: 107 Mesto: Novi Sad

|
|
|
Ubistvo Aleksandra Karadjordjevica...
|
|
|
| |
|
 |
Milena Carica Dobro upućeni član

|
Datum registracije: 11 Avg 2005 Poruke: 676 Mesto: Cik pogodi?! :-)

|
|
Sto se tice Balkana svakako je najveci uticaj imalo ubistvo Franca Ferdinanda.
Sire posmatrane najznacajnije je bilo ubistvo Kenedija, koje nazalost ni dan, danas nije rasvetljeno.
|
_________________ Mozes da kupis:
postelju ali ne i san,
sat ali ne i vreme,
lek ali ne i zdravlje,
seks ali ne i ljubav.
Para vrti, ali sreca moze vise!!
Gde ponos dodje po svoje, tu ljubav kofere vec pakuje! |
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|