:: |
| Autor |
Poruka |
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ

|
Godine: 43
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310

|
|
U opštini Gornji Milanovac ima oko 5.000 evidentiranih nezaposlenih, a samo njih pet pristalo je da vadi krompir. Na njivi kompanije Svislajon Takovo danas su se pojavili administrativni radnici te kompanije kako bi vadili krompir, njih 30, jer ne postoji niko drugi ko bi mogao, odnosno želeo, da taj posao obavi. Direktor radne jedinice Petar Pantović rekao je da nije bilo moguće na neki drugi način obezbediti radnu snagu. Pantović je dodao da je konkurs za radnike za sakupljanje krompira na površini od 10 hektara bio otvoren nekoliko dana, ali da se javilo samo pet zainteresovanih. Direktorima tri srednje škole je prošlog vikenda nuđeno angažovanje oko 600 učenika, kojima bi, za uzvrat, bili plaćeni ekskurzija i nabavka knjiga. „Ni ta ideja nije prihvaćena zbog bojazni da bi neko mogao da zameri kompaniji da zloupotrebljava decu”, kaže on. Administrativni radnici kompanije krompirom treba da napune oko 30 vagona. (Beta)
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ |
|
| |
|
 |
please Odomaćeni član

|
Datum registracije: 25 Apr 2006 Poruke: 1427 Mesto: pogresna drzava

|
|
eh pa fino bas
cekaju da im pare padnu sa neba
|
|
|
| |
|
 |
GiGi *Pravi muškarac*

|
Datum registracije: 09 Mar 2005 Poruke: 10732 Mesto: Autonomna Pokrajina Vojvodina/ Novi Sad/ Liman

|
|
|
Nema leba bez motike Srbijo!!
|
|
 |
please Odomaćeni član

|

|
|
| GiGi je napisao/la sledeće: | | Nema leba bez motike Srbijo!! |
ne samo u Srbiji!
svugde treba raditi tesko ponekad
ja sam privatnik,kreacije i popravke odece
ali sam dva dana isla zameniti bolesnu mi drugaricu
na berbi grozdja u vinogradima.
bilo je tesko ali sam zaradila fin dzeparac
|
|
|
| |
|
 |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista

|
Godine: 46
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad

|
|
30 vagona je isto sto i 300 tona. Samo izgleda veliko ako bi neko to sâm radio, ali vise ljudi...
Mada, trebalo bi da zavrnu rukave dok taj krompir ne istruli.
Zalosno.
PS: Ne pise nigde kolika je zarada, ali posto je strana firma - nije mali. Vecina se vodi po onoj: "Bolje dzaba da lezimo nego dzaba da radimo".
|
|
 |
gordanam011 Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 71
Datum registracije: 27 Jan 2006 Poruke: 5 Mesto: usa

|
|
|
mnogo godina u nazad su se opekli upravo zbog krompira,pa sada neveruju nikome
|
_________________ gordana |
|
| |
|
 |
please Odomaćeni član

|

|
|
| gordanam011 je napisao/la sledeće: | | mnogo godina u nazad su se opekli upravo zbog krompira,pa sada neveruju nikome |
kako to "opekli" zbog krompira?
|
|
|
| |
|
 |
GrimStone Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 37
Datum registracije: 04 Avg 2006 Poruke: 109

|
|
| Citat: | | Nema leba bez motike Srbijo!! |
Upravo tako, hoce da zarade a da nista ne rade..e pa nema toga...
|
|
|
| |
|
 |
NenadS Administrator i domaćin

|
Godine: 41
Datum registracije: 01 Avg 2002 Poruke: 6568 Mesto: Oreškovica

|
|
Pitanje je koji je novac u pitanju... to sto je strana firma nista ne znaci, jer kada vide za koje pare nasi ljudi ovde rade, ni ne pomisljaju da im ponude vise jer smo mi navikli na bedne plate... a primer tome je recimo Teleonr koji je zadrzao iste cene kao sto je Mobi063 imao, a siguran sam da nigde vece cene na svetu gde on posluje nema... pa nije ni cudo sto je ulozio 1.5 milijardi evra (ili koliko vec) kad zna da ce mu sto vrlo brzo povratiti posto cenu usluga ne spusta...
To je samo jedan primer... ali ljudi pocinju da shvataju koliko njihov rad vredi i ne dozvoljavaju da ih neko tako *ajebava....
Ja prvi necu da radim za 150eur pa makar crko od gladi, a to se nece desiti jer toliko uvek mogu da zaradim od ovog mog zanimanja za nekoliko dana ili manje... tako da mi ne pada na pamet da se mesec dana vucem po nekoj radnji 8h dnevno gde ce neki nadrndani privatnih da mi prosipa znjanje, a ni do treceg osnovne nije stigao...
Znam koliko vredim i necu da se prodajem za manje!
|
_________________ Pozdrav, Nenad ® ! |
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|