www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Konzumacija ribe i rizik za rak debelog crijeva
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
Crno i zlatno
Banovan!

Šetaj svoju štiklu
Šetaj svoju štiklu

Godine: 43

Datum registracije: 18 Okt 2006

croatia.gif
PorukaPostavljena: Ned Nov 19, 2006 1:25 pm    Naslov poruke: Konzumacija ribe i rizik za rak debelog crijeva Na vrh strane Na dno strane

Muškarci koji nekoliko puta tjedno jedu ribu imaju manje izglede da će oboljeti od raka debelog crijeva, utvrdili su znanstvenici s Harvarda.

Prateći zdravlje 22071 muškog ispitanika istraživači su izračunali da osobe kod kojih je riba na meniju 5 puta tjedno imaju za 40% manji rizik obolijevanja od raka debelog crijeva nego što ga imaju muškarci koji ribu jedu prosječno manje nego jednom tjedno.

Konzumacija ribe 2 puta tjedno je rizik smanjivala za prosječno 13%, pokazalo se nakon 19 godina istraživanja.

Već su ranije studije pokazale kako konzumacija ribe smanjuje izglede za smrt od infarkta.

Pozitivan utjecaj ribe u prehrani znanstvenici objašnjavaju prisutnošću omega-3 masnih kiselina za koje je poznato da djeluju na enzim nazvan COX-2.

COX-2 je povezan s razvojem upala te se vjeruje da na taj način igra važnu ulogu u razvoju tumora.

plivazdravlje

rizmal
Lanin Sicilijanac
Lanin Sicilijanac

Godine: 42

Datum registracije: 27 Maj 2005
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Ned Nov 19, 2006 6:43 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

joj ja sam jeo ribu zadnje vreme al nije da je nesto obozavam......al ovo je lepa vest za znati.........

....tvoj i u dobru i u zlu....

please
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Datum registracije: 25 Apr 2006
Mesto: pogresna drzava

france.gif
PorukaPostavljena: Ned Nov 19, 2006 7:06 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

sve sto zivi u vodi je jako delikatno "meso"...
znam da je sve pomalo zatrovano ali kako je voda tek...
godinama vec ne jedem nista od "vodene gamadi" Wink

Dianita
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 37

Datum registracije: 27 Nov 2004

switzerland.gif
PorukaPostavljena: Ned Nov 19, 2006 8:49 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ja ribu ne podnosim

coco_bill
Zli carobnjak-lingvista
Zli carobnjak-lingvista

Godine: 46

Datum registracije: 22 Mar 2006
Mesto: Novi Sad

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Nov 19, 2006 10:38 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ni ja je ne jedem. Bude mi lose od nje...

ı¤¤¤¤¤¤¤¤ı••••••••••••ı

Sandan
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 20 Nov 2006

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Nov 20, 2006 9:50 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ja OBOZAVAM ribu!

Zivojin Misic
Vojvoda
Vojvoda

Godine: 39

Datum registracije: 04 Sep 2005
Mesto: Србија(Београд)

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Nov 20, 2006 9:53 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Mislim, nikad je ne bih jeo samo zbog ovakvih istrazivanja i da bih sprecio rak debelog creva. Ja je jedem zato sto je volim, ali pritom razdvajam morsku od recne ribe. Morska je za 50 klasa iznad

Sandan
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 20 Nov 2006

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Nov 20, 2006 10:25 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Slazem se sa d-moll, morska ima daleko bolji ukus... Recna riba mi nekako smrdi na kanalizaciju!

please
Odomaćeni član
Odomaćeni član

france.gif
PorukaPostavljena: Pon Nov 20, 2006 11:12 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Sandan je napisao/la sledeće:
Slazem se sa d-moll, morska ima daleko bolji ukus... Recna riba mi nekako smrdi na kanalizaciju!

a morska na petrol Very Happy
i mao na radioaktivno smece
odlozeno po svim okeanima ovog sveta Wink

vladabgd
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 39

Datum registracije: 06 Nov 2004

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Nov 20, 2006 11:41 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

please je napisao/la sledeće:

ma daaaaj sad kao ne treba jesti uospthe ribu ?? shta treba jesti ? "zdravu" svinjetinu i svi happy... mislim Rolling Eyes

please
Odomaćeni član
Odomaćeni član

france.gif
PorukaPostavljena: Uto Nov 21, 2006 7:50 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

vladabgd je napisao/la sledeće:
please je napisao/la sledeće:

ma daaaaj sad kao ne treba jesti uospthe ribu ?? shta treba jesti ? "zdravu" svinjetinu i svi happy... mislim Rolling Eyes

ako procitas malo bolje moju poruku... Very Happy

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Konzumacija ribe i rizik za rak debelog crijeva Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon