:: |
| Autor |
Poruka |
Crno i zlatno Banovan! Šetaj svoju štiklu

|
Godine: 43
Datum registracije: 18 Okt 2006 Poruke: 2778

|
|
Muškarci koji nekoliko puta tjedno jedu ribu imaju manje izglede da će oboljeti od raka debelog crijeva, utvrdili su znanstvenici s Harvarda.
Prateći zdravlje 22071 muškog ispitanika istraživači su izračunali da osobe kod kojih je riba na meniju 5 puta tjedno imaju za 40% manji rizik obolijevanja od raka debelog crijeva nego što ga imaju muškarci koji ribu jedu prosječno manje nego jednom tjedno.
Konzumacija ribe 2 puta tjedno je rizik smanjivala za prosječno 13%, pokazalo se nakon 19 godina istraživanja.
Već su ranije studije pokazale kako konzumacija ribe smanjuje izglede za smrt od infarkta.
Pozitivan utjecaj ribe u prehrani znanstvenici objašnjavaju prisutnošću omega-3 masnih kiselina za koje je poznato da djeluju na enzim nazvan COX-2.
COX-2 je povezan s razvojem upala te se vjeruje da na taj način igra važnu ulogu u razvoju tumora.
plivazdravlje
|
|
|
| |
|
 |
rizmal Lanin Sicilijanac

|
Godine: 42
Datum registracije: 27 Maj 2005 Poruke: 8742 Mesto: Beograd

|
|
|
joj ja sam jeo ribu zadnje vreme al nije da je nesto obozavam......al ovo je lepa vest za znati.........
|
|
 |
please Odomaćeni član

|
Datum registracije: 25 Apr 2006 Poruke: 1427 Mesto: pogresna drzava

|
|
sve sto zivi u vodi je jako delikatno "meso"...
znam da je sve pomalo zatrovano ali kako je voda tek...
godinama vec ne jedem nista od "vodene gamadi"
|
_________________ www.ONE.org |
|
| |
|
 |
Dianita Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 37
Datum registracije: 27 Nov 2004 Poruke: 92

|
|
| |
|
 |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista

|
Godine: 46
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad

|
|
|
Ni ja je ne jedem. Bude mi lose od nje...
|
|
 |
Sandan Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 20 Nov 2006 Poruke: 67

|
|
| |
|
 |
Zivojin Misic Vojvoda

|
Godine: 39
Datum registracije: 04 Sep 2005 Poruke: 4517 Mesto: Србија(Београд)

|
|
|
Mislim, nikad je ne bih jeo samo zbog ovakvih istrazivanja i da bih sprecio rak debelog creva. Ja je jedem zato sto je volim, ali pritom razdvajam morsku od recne ribe. Morska je za 50 klasa iznad
|
_________________ Општа ситуација је добра. Непријатељ се повлачи на свим линијама. |
|
| |
|
 |
Sandan Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 20 Nov 2006 Poruke: 67

|
|
|
Slazem se sa d-moll, morska ima daleko bolji ukus... Recna riba mi nekako smrdi na kanalizaciju!
|
|
|
| |
|
 |
please Odomaćeni član

|

|
|
| Sandan je napisao/la sledeće: | | Slazem se sa d-moll, morska ima daleko bolji ukus... Recna riba mi nekako smrdi na kanalizaciju! |
a morska na petrol
i mao na radioaktivno smece
odlozeno po svim okeanima ovog sveta
|
|
| |
|
 |
vladabgd Upućeni član

|
Godine: 39
Datum registracije: 06 Nov 2004 Poruke: 487

|
|
| please je napisao/la sledeće: | sve sto zivi u vodi je jako delikatno "meso"...
godinama vec ne jedem nista od "vodene gamadi" |
ma daaaaj sad kao ne treba jesti uospthe ribu ?? shta treba jesti ? "zdravu" svinjetinu i svi happy... mislim
|
_________________ El Niño |
|
| |
|
 |
please Odomaćeni član

|

|
|
| vladabgd je napisao/la sledeće: | | please je napisao/la sledeće: | sve sto zivi u vodi je jako delikatno "meso"...
godinama vec ne jedem nista od "vodene gamadi" |
ma daaaaj sad kao ne treba jesti uospthe ribu ?? shta treba jesti ? "zdravu" svinjetinu i svi happy... mislim  |
ako procitas malo bolje moju poruku...
|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|