:: |
Autor |
Poruka |
duka007 Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 40
Datum registracije: 20 Sep 2005 Poruke: 202 Mesto: Budimci/Osijek

|
|
Nisam ni za jedno ni za drugo jer onda postaju tromi i nezainteresirani,ali ako je neophodno...
|
|
|
|
|
 |
sjena23 ~Shadow Lady In Love~

|
Datum registracije: 10 Maj 2005 Poruke: 9824

|
|
nisam to nikad radila svojim kućnim ljubimcima, no kako se mačka počela parit više nego što je potrebno, mislim da ću je morat dat sterilizirat, jer što će mi čitava garda mačaka, a ubit mačiće ne mogu...
|
|
|
|
|
 |
tamara_blabla Iskusni član

|
Godine: 39
Datum registracije: 15 Mar 2007 Poruke: 766

|
|
Mojoj drugarici su veterinari savetovali da sterilise svoje kuce, jer je prosle godine jedva prezivela okot. Inace, imala je 9 godina i svi kucici su uginuli. Tako da mislim da je u takvim slucajevima to najpametnije uciniti.
|
|
 |
nikoljupco Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 56
Datum registracije: 29 Dec 2006 Poruke: 47

|
|
Treba da se pitaju zivotinje.
|
|
|
|
|
 |
Milos NS Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 46
Datum registracije: 19 Jul 2005 Poruke: 242 Mesto: Novi Sad

|
|
Ja sam ZA, pogotovo lutalica
|
|
|
|
|
 |
arsen lupen >>uncle Max<<

|
Godine: 43
Datum registracije: 27 Feb 2007 Poruke: 3586

|
|
Kastrirati? Ti ljudi nisu normalni! Npr. Zasto psa "kastrirati" pa nece te
poj...ti nego ugristi! Ja sam za udomljavanje naravno kad je to moguce
|
|
|
|
|
 |
Ninaa Dobro upućeni član

|
Datum registracije: 25 Mar 2005 Poruke: 539

|
|
ne
|
_________________ Uzimam SVE sto mi zivot pruza  |
|
|
|
 |
komina Upozorenja: 4 od 3

|
Godine: 116
Datum registracije: 04 Maj 2007 Poruke: 2560 Mesto: Tamo gdje je nebo, tamo gdje su zvijezede, tamo gdje je Sunce bez oblaka..............

|
|
nisam za kastraciju izuzev lutalica i ljubimaca ako im o spasava zivot...........
pa ko bi ovom mogao tako nesto uradit???????????
|
_________________ registrujte se...vas ništa ne košta, a meni će dobro doći...hvala |
|
|
|
 |
Bojan_kralj ~Angel azul~

|
Godine: 34
Datum registracije: 23 Apr 2007 Poruke: 12820 Mesto: Debela 'ladovina

|
|
Ja sam protiv toga...samo zamislite da neko vama uradi tako nesto
|
|
 |
čekalica Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 50
Datum registracije: 14 Nov 2007 Poruke: 121 Mesto: Zemun

|
|
Ja sam za!Imala sam kucu koja je morala da se steriliše;nije se parila,jer nisam imala gde i kome da poklonim mešance i da baš budu kućni ljubimci,a krenuo joj i gnoj,tako da smo to uradili.Svih priča sam se bojala-da će posle promeniti narav,napadati decu,da neće moći da hoda jer će se puno ugojiti.Verujte,ništa od toga:dosta dečice u naselju je prohodalo držeći se za nju(pošto je bila niska i mala),postala još veća dobrica u duši,jela sve slatkiše za kuce i nije se nagojila(bila je baš normalne debljine).Da sam imala pita ili staforda,svi bi se otimali za štence,jer su mozgovi u našoj zemlji baš napaćeni,mnogi.
Jednu ženku iz naselja sam sterilisala.Mučila se godinama,po dva okota godišnje.Ona namučena,pola kučića je skončalo u mukama.Prošlo je od tada 3 godine.Treba je videti.Ona se jeste malo ugojila,ali nov pas.Pokretna,radosna,nije agresivna.Mislim da je prešla desetu godinicu života.Poslednje njeno leglo smo udomili(3 kuce),platili smo i našli im domove.Ona će,nadam se,još živeti,koliko joj to starost dozvoli.
|
_________________ Čekaj me i ja ću sigurno doći...samo me čekaj dugo... |
|
|
|
 |
Black panther Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 26 Jan 2008 Poruke: 5

|
|
Da.
Ko ima nameru da potomstvo lepo udomi - ok, ali kako ce sigurno znati da li je udomljenje dobro i hoce li neka od udomljenih zivotinja povecati broj napustenih, ulicnih ?
Ko nece ici na udomljavanje vec samo na razmnozavanje zato sto to smatra humanijim - velike su sanse da ce bar deo zivotinja zavrsiti na ulici i daleko gorim mestima. Samim tim, njihov kvalitet zivota i starosno doba koje ce docekati se smanjuje.
A naravno da je kastracija/sterilizacija sok za zivotinju, ali i za "gazdu". Ako je zaista voli strepece za njen zivot kao za svoj.
|
|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|