:: |
| Autor |
Poruka |
škorpijica ~ noćna mora mnogih ~

|
Datum registracije: 07 Sep 2004 Poruke: 59506 Mesto: ....tamo gde Dunav ljubi nebo...

|
|
Jedan kineski bračni par pokušao je da svom detetu da ime "@", ("et" ili "majmunsko a"), što je znak koji je koristi u komunikaciji elektronskom poštom, javila je agencija Rojters.
"Ceo svet taj znak koristi za slanje elektronske pošte, a preveden na kineski jezik on znači 'volim ga' ili 'volim je'"objasnio je otac deteta čiju je molbu ovih dana odbacio jedan od članova Nacionalne komisije za jezik i govor.
Nije poznato da li je matičar prihvatio ime, ali mimo anegdote ovaj slučaj skreće pažnju na poteškoće sa kojima se susreću milioni Kineza kada je reč o transkripciji njihovog prezimena.
Predstavnik Nacionalne komisije za jezik i govor, Li Juming, kaže da oko 60 miliona Kineza ima prezimena koja se pišu toliko starim i nejasnim znacima da kompjuteri ne mogu da ih prepoznaju.
(Beta)
|
"Znas, crne rupe nastaju kada se um ubrza do beskonacnosti, ali u negativnom smislu, tako da u njima nema nicega. Nema prostora. Vremena. Nema drugih ljudi. Nema cak ni tebe. U crnim rupama mozes lepo da se zezas. Lebdis iznad zemlje. Slusas rock'n'roll. Dozivas kisu ili maznes neku lepu ribu. Samo je bezveze kad se probudis." |
|
| |
|
 |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista

|
Godine: 46
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad

|
|
Ovo mi sad stvarno nije jasno.
Kineski znakovi se sastoje od crtica (tzv. poteza) i ne postoje krugovi i polukružne crte, a u znaku "@" ih ima. Sad, jedino ako je neki kvadratasti oblik...
|
|
 |
Srednjoskolka Odomaćeni član

|
Godine: 38
Datum registracije: 16 Sep 2005 Poruke: 1217 Mesto: CRNA GORA

|
|
|
nema ovaj narod je stvarno odlijepio totalno
|
_________________ Sveca,pri kojoj je citala knjigu punu iznenadjenja,obmana,jada i zla,planu jasnijom no igda dotla svetloscu,osvetli joj sve sto je pre bilo u mraku,poce puckerati i gasiti se i zauvek se ugasi... |
|
| |
|
 |
please Odomaćeni član

|
Datum registracije: 25 Apr 2006 Poruke: 1427 Mesto: pogresna drzava

|
|
| |
|
 |
~SonicLady~ ~Smiley~

|
Godine: 40
Datum registracije: 12 Avg 2004 Poruke: 11224 Mesto: tamo negde

|
|
Dobro pa ga ne nazvaše "Monkey"
|
_________________ The spaces between our fingers were created so that another person's fingers could fill them in. Hope you'll find your dream hand to hold you forever. |
|
| |
|
 |
dameski Prijatelj foruma

|
Godine: 44
Datum registracije: 19 Dec 2004 Poruke: 43130

|
|
hehe , svidja mi se
kao sto coco kaze, ne razumem ni ja jer je kod njih sve u crtama i linijama
a i znacenje mi se jako svidja
|
_________________ "You'll remember me, for the rest of your life"
" I know the way to fuck them all...." |
|
| |
|
 |
**OpasnaMackica** Banovan! Dobro upućeni član

|
Datum registracije: 04 Apr 2007 Poruke: 593

|
|
|
pa ljudi ti kinezi samo nesto izmisljaju....uvek bi da su u centru paznje ja cu svoje dete nazvati pc
|
|
|
| |
|
 |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista

|
Godine: 46
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad

|
|
| škorpijica je napisao/la sledeće: | | "Ceo svet taj znak koristi za slanje elektronske pošte, a preveden na kineski jezik on znači 'volim ga' ili 'volim je'"objasnio je otac |
Dok sam u firmi radio neku pretplatu, naleteo sam na ime "Omiljen".
Ljudi poslednjih godina baš imaju želju da svojoj deci daju neobična imena. Pogotovo ako su popularniji. Dejvid Bouvi je svom sinu dao ime Zouvi, na primer. Ne znam kako se Bruklinu Bekamu sviđa njegovo ime, ali imam osećaj da obojica čekaju punoletstvo da bi ih promenili.
Usput, ne znam da li znate, ali jedno vreme je u staroj Jugoslaviji bilo popularno da se deci daju imena po fabrikama. Na primer: Prvomajka. Srećom, to je kratko trajalo.
|
|
 |
velociraptor Banovan!

|
Datum registracije: 15 Apr 2007 Poruke: 12000 Mesto: www. pokloni mi ljubav...pokloni mi sebe.com

|
|
Povukli su nogu, sad kad krenu i ostali da kradu reči iz te sfere.
Biće malih Delete, Defragmenta, Ntfs, Fat32, Propertiesa...
A devojčice? Kako njih da krstimo?
Sve Biljane će postati Rename, a Dobrila Mozilla...
|
|
|
| |
|
 |
Gertie ◊Poker Face◊

|
Godine: 39
Datum registracije: 01 Jul 2005 Poruke: 5281 Mesto: Neću da ti kažem, ćelavi!

|
|
|
Kad budem rodila, sin ce mi se zvati Recycle Bin a cerka Accesories
|
|
 |
CECA_CARICA Upućeni član

|
Godine: 33
Datum registracije: 28 Jan 2007 Poruke: 391 Mesto: Pink room

|
|
|
haha @
|
_________________ <3 |
|
| |
|
 |
:LOL: >bitchy witch<

|
Godine: 39
Datum registracije: 18 Jan 2007 Poruke: 2107

|
|
woooooow, pa ljudi vreme je da i mi pocnemo da se "kultivisemo" hahaha, evo jom buduci sincic xtyling ce biti jedan od te nove generacije
|
|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|